MENU

Ολοένα και πιο «ζεστοί» είναι οι Νίκος Νταμπίζας και Γιώργος Δώνης όσον αφορά την περίπτωση του 27χρονου Ιταλού επιθετικού Φεντερίκο Μακέντα, που έχει μείνει ελεύθερος από τη Νοβάρα και φιγουράρει σε περίοπτη θέση στη λίστα του Παναθηναϊκού για τη γραμμή κρούσης της ομάδας.

Ο Μακέντα χαρακτηρίστηκε στο ξεκίνημα της καριέρας του ως «wonderkid» και είχε αναγκάσει τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον να τον φέρει στο Μάντσεστερ και να τον βάλει στον ίδιο παρονομαστή με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, πλην όμως οι πολλοί δανεισμοί του από τη Γιουνάιτεντ δεν βοήθησαν την εξέλιξή του (Σαμπντόρια, ΚΠΡ, Στουτγκάρδη. Ντονκάστερ, Μπέρμιγχαμ), ενώ στην Κάρντιφ ξεκίνησε καλά αλλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί.

Την τελευταία διετία βρέθηκε στην ιταλική Νοβάρα (Σέριε Β) όπου την πρώτη του σεζόν είχε επτά γκολ σε 21 ματς και πέρυσι τρία γκολ σε 30 ματς.

Πρόκειται για επιθετικό με ύψος (1.86 εκατ.), εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και συμμετοχή στο χτίσιμο του παιχνιδιού, μπορεί να αγωνιστεί εξίσου καλά στη θέση πίσω από τον φουνταριστό στράικερ, αλλά δεν είναι ο κλασικός γκολτζής που φορτώνει τα αντίπαλα δίχτυα στην έως τώρα καριέρα του.

Οι Νταμπίζας και Δώνης έχουν ψάξει κάθε λεπτομέρεια της περίπτωσής του και θεωρούν ότι συγκεντρώνει ένα πολύ ποιοτικό πακέτο σε ιδανική ηλικία για… restart, με συνέπεια να έχει ανεβάσει κατά πολύ τη θέση του στην ιεράρχηση των στόχων του συλλόγου.

Πέραν του Μακέντα ο Νταμπίζας βρίσκεται σε επαφές και με ακόμα δύο περιπτώσεις επιθετικών με διαφορετικά χαρακτηριστικά και μέχρι την Παρασκευή θα έχει παρθεί η οριστική απόφαση για τον εκλεκτό του Παναθηναϊκού για τη γραμμή κρούσης της ομάδας.

Ολοένα και πιο «ζεστός» για Μακέντα ο Παναθηναϊκός!