MENU

Το βράδυ της Δευτέρας (6/8) η ΠΑΕ Παναθηναϊκός συνεχίζοντας τη «διαμάχη» της με τον Ερασιτέχνη ανακοίνωσε ότι δήλωσε ως πρώτη έδρα το ΟΑΚΑ και το sdna.gr αναλύει τα ποσά, που θα κληθούν να πληρώσουν οι «πράσινοι» για την... μετακόμιση του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Για την ακρίβεια, το «τριφύλλι» είχε 1.000.000 ευρώ χρέος στο ΟΑΚΑ, καθώς και ένα ληξιπρόθεσμο χρέος ύψους 195.000 ευρώ, ύστερα από σχετική ρύθμιση, η οποία είχε γίνει. Η διοίκηση του ΟΑΚΑ ζήτησε να αποπληρωθούν άμεσα τα 195χιλ. ευρώ, με την ΠΑΕ να συμφωνεί και να δεσμεύεται ότι θα δώσει δύο επιταγές, κάτι το οποίο αρνήθηκε η πλευρά του ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός αναμένεται να καταθέσει άμεσα 100χιλ. ευρώ και με την υπογραφή της σύμβασης τα υπόλοιπα 95χιλ. ευρώ.

Όσο για το χρέος που φτάνει το 1 εκατ. ευρώ, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αποπληρωθεί σε δόσεις των 40χιλ. ευρώ, για τα επόμενα δύο χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι το χρέος της ΠΑΕ προς τον Ερασιτέχνη είναι 590.000 ευρώ, το οποίο η «Μάνα του Λόχου» ζήτησε να αποπληρωθεί σε έξι ισόποσες δόσεις. Κάτι το οποίο αρνήθηκε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Παρόλα αυτά, το ποδοσφαιρικό τμήμα θα δώσει το ποσό του 1.000.000 ευρώ + 195.000 ευρώ στο ΟΑΚΑ μέσα στην επόμενη διετία, για προηγούμενα χρέη του, καθώς και ένα ποσό που ξεπερνάει τα 200.000 ευρώ, ως ενοίκιο για το γήπεδο. Να σημειωθεί πως η ΑΕΚ δίνει 270.000 ευρώ για το αντίστοιχο ενοίκιο, καθώς έχει και ευρωπαϊκά παιχνίδια στο πρόγραμμά της.

Ποια είναι η συμφωνία για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ