MENU

Είναι λογικό η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα τις τελευταίες μέρες να έχει επηρεάσει και την πορεία των πραγμάτων στον Ολυμπιακό. Βεβαίως οι μεταγραφές δεν σταμάτησαν με τις ανακοινώσεις των Πουλίδο, Μαρτίνες, Λόρια και Τζανδάρη, παικτών όμως που ήταν ήδη κλεισμένοι πριν οδηγηθούμε σε αυτή την κατάσταση. Και σαφέστατα η κρίση έχει επιπτώσεις στις διαπραγματεύσεις για τον Ολυμπιακό όπως π.χ. για τις μεταγραφές των Νενέ και Μιραλάς.

Ο Βραζιλιάνος, παρότι έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, περιμένει τις εξελίξεις στην χώρα, ενώ ο Μιραλάς (που έχει εκφράσει την επιθυμία του κάποια στιγμή να γυρίσει) ακολουθεί τον ίδιο δρόμο σε μια πολύ πιο δύσκολη υπόθεση από αυτή του Νενέ. Τον Ολυμπιακό βεβαίως, όπως τόνισε ο Καρεμπέ πρόσφατα, δεν τον έχει επηρεάσει αυτή η κατάσταση, πάντα αναμένοντας όμως το πως θα εξελιχθεί τόσο το δημοψήφισμα όσο και οι επόμενες μέρες που μοιάζουν να μας πηγαίνουν στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.

Αν μάλιστα τα πράγματα δεν πάνε καλά, είναι δεδομένο πως θα επανεξετάσουν οι "ερυθρόλευκοι" την κατάσταση. Επισήμως δεν έχει εκφραστεί κανείς από την ΠΑΕ για πιο αποτέλεσμα θα ήθελε, όμως το "ΝΑΙ" είναι αυτό που θέλουν, αυτό που εγγυάται την παραμονή της χώρας στο Ευρώ και κατ' επέκταση τη σταθερότητα της ομάδας και τη διατήρηση του οικονομικού της προφίλ σε υψηλά επίπεδα.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Διευθυντής Επικοινωνίας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ τάχθηκε υπέρ του ''ΝΑΙ'' με ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, η οποία ωστόσο διαγράφηκε λίγη ώρα αργότερα.Τέλος, από τον Δήμο Πειραιά, στον οποίο ο Δήμαρχος Μώραλης και ο Μαρινάκης ηγούνται, έχει ανακοινώσει ξεκάθαρα στήριξη στο "ΝΑΙ". Η ανακοίνωση του «Πειραιά Νικητή»

«Η αρνητική έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και των Θεσμών, η μετέπειτα προκήρυξη του δημοψηφίσματος και οι συνέπειες των πολιτικών εξελίξεων στον τραπεζικό τομέα έχουν δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη, μεταπολιτευτικά, οικονομική και κοινωνική αναστάτωση με απρόβλεπτες συνέπειες.

Δυστυχώς η ασάφεια με την οποία τίθεται το ερώτημα του δημοψηφίσματος και η ελλιπής ενημέρωση του ελληνικού λαού δεν συμβαδίζει με τη σημασία και την σπουδαιότητα αυτής της ύψιστης δημοκρατικής διαδικασίας.

Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας και η συμμετοχή της Ελλάδας στον στενό πυρήνα της ΕΕ και την Ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο.

Είναι μονόδρομος για το μέλλον των παιδιών μας, για την πρόοδο, για την ευημερία και την αξιοπρέπεια των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Για την πόλη μας διακυβεύονται τα πάντα: Οι ευρωπαϊκοί πόροι, τα χρήματα του ΕΣΠΑ και των άλλων προγραμμάτων τα οποία είναι απαραίτητα για την υλοποίηση των προγραμματικών σχεδίων και έργων αναγκαίων για να υπάρξει ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα του Πειραιά.

Η κρισιμότητα των στιγμών επιτάσσει ψυχραιμία, νηφαλιότητα, σύνεση. Είναι η ώρα που όλοι μας, ανεξαρτήτως θεσμικής ιδιότητας και κομματικής ή πολιτικής προέλευσης, έχουμε ατομική και συλλογική ευθύνη και υποχρέωση να συμβάλλουμε στη διατήρηση της ενότητας και της αλληλεγγύης του ελληνικού λαού». Μοναδική αντίδραση μέσω facebook

Από την πλευρά των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού δεν υπήρξε κάποια επίσημη τοποθέτηση ή έστω κάποια μαζική... διαρροή που να κλίνει προς τη μία πλευρά ή προς την άλλη πλευρά, πλην μιας ανάρτησης στο Facebook. Στην επίσημη σελίδα του Porto Leone, ενός εκ των μεγαλύτερων συνδέσμων των «ερυθρόλευκων» οπαδών ανέβηκε τις προηγούμενες μέρες μια φωτογραφία από φίλους της ομάδας οι οποίοι το 2011 είχαν ταξιδέψει στο Ντόρτμουντ και είχαν μαζί τους ένα πανό που ανέγραφε: «Resist to 4th Reich». Στην πρόσφατη λοιπόν ανάρτηση, ο διαχειριστής σχολίασε: «Πιο επίκαιρη από ποτέ... Ο κόσμος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στο Ντόρτμουντ το 2011. Τα λόγια είναι περιττά...»

Οι «ερυθρόλευκοι» στο δημοψήφισμα - Τι λένε ΠΑΕ και οργανωμένοι
EVENTS