MENU

Οι Γάλλοι το σήκωσαν έχοντας τον κορυφαίο τους παίκτη – Καντέ- σε τραγική μέρα, με τον Λορίς να κάνει την γκάφα καριέρας, με τον Ματουιντί να μην μπορεί να ολοκληρώσει ενέργεια και με τον Παβάρ να μη κόβει ούτε με βαλέ.

Όταν μετά από ένα ημίχρονο έχεις μία τελική και πετυχαίνεις δύο γκολ, αυτομάτως σκιαγραφείται η αύρα που σε θέλει στην κορυφή. Οι Κροάτες ήταν ανώτεροι σε μεγάλο διάστημα του αγώνα, όμως με αυτόν τον Σούμπασιτς, δεν μπορείς να πάρεις τελικό. Τα τρία γκολ τα έφαγε όρθιος.

Ένα ανέβασμα του Πογκμπά, ήταν αρκετό για να τελειώσει τους Κροάτες. Είναι τέτοια τα στοιχεία του που όταν αποφασίσει να μπει καλύτερα στο παιχνίδι και βρει χώρο, αντίο ζωή. Αν και νομίζω μακροπρόθεσμα θα πληρώσει την επιλογή της Γιουνάιτεντ που δεν του ταιριάζει, ο Πογκμπά είναι ότι πιο εντυπωσιακό έχει εμφανιστεί σε χαφ τα τελευταία χρόνια. Ο Εμπαμπέ έρχεται με φόρα, ως ταλέντο, αλλά έχουμε δει κι άλλους παίκτες με τα στοιχεία του στο παρελθόν. Του Πογκμπά είναι μοναδικά.

Στα δικά μας τώρα, ήττα από την Αντβέρπ, κυρίως γιατί η ομάδα δεν είχε συνοχή και στην τετράδα της άμυνας η σύνθεση των χαρακτηριστικών δεν κολλούσε ούτε με οξυγονοκόλληση.

Το ζητούμενο ήταν να πάρουν αρκετοί παίκτες 90λεπτό, πήραν οι οκτώ και να δούμε σε τι επίπεδο μπορούν να καλύψουν τα θέλω του Λουτσέσκου οι αναπληρωματικοί.

Σε επίπεδο δημιουργίας σίγουρα η ομάδα προσπάθησε να κάνει το σωστό, όμως έχοντας δουλέψει μαζί ελάχιστο διάστημα, ήταν λογικό να μην είναι συγχρονισμένοι όλοι οι παίκτες όταν η μπάλα πήγαινε στο μισό του αντιπάλου.

Παρόλα αυτά, μπήκε ένα γκολ από τον εξαιρετικά ποιοτικό Λάμπρου, χάθηκαν και τέσσερις πέντε ευκαιρίες.

Αμυντικά, με τον Χατσερίδη εξαιρετικά βαρύ ακόμη και μαθημένο στο μαν το μαν – το είπε ο Λουτσέσκου στο τέλος – με τον Μπαλογιάννη να μην παίζει στη φυσική του θέση αλλά μπακ, η ομάδα ήταν λογικό να χάσει πολλές αμυντικές φάσεις.

Σε ατομικό επίπεδο ο Ζαμπά είχε και πάλι εξαιρετικά διαστήματα και όμορφες ενέργειες, ο Λάμπρου το ίδιο, ο Χαρίσης έτρεχε για δύο και μέτρησε πάρα πολλά κλεψίματα, ο Ουάρντα είχε διάθεση αλλά είναι πίσω αφού έχει κάνει ελάχιστες προπονήσεις.

Αύριο, απέναντι στην Ντε Γκράαφτσαπ, ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί με τους βασικούς του και σίγουρα η εικόνα θα είναι διαφορετική.

Την υγειά τους να έχουν όλα τα παιδιά και όλα θα πάνε καλά.

Κλείνοντας, γίνεται κουβέντα για την Βασιλεία που δεν δείχνει καλά στα φιλικά. Και είναι λογικό αυτό αφού άλλαξε τέσσερις βασικούς και κομβικούς της ποδοσφαιριστές. Η Βασιλεία χτίζεται από την αρχή, έχοντας χάσει το πρωτάθλημα πέρυσι στη χώρα της και έχοντας δώσει υπεραξία σε παίκτες της λόγω ευρωπαϊκής πορείας. Τους πούλησε στο πικ τους και τώρα στήνει μία καινούργια ομάδα. Λογικά λοιπόν δεν θα έχει τα επίπεδα συνοχής του ΠΑΟΚ. Από την άλλη όμως, το ότι έχει άλλες προτεραιότητες δεν σημαίνει πως θα κάτσει να χάσει. Είναι ένα σοβαρό κλαμπ, που έχει ποδοσφαιρικές αρχές και δεν αφήνει τίποτα στη τύχη του. Απλά το τάιμινγκ των κεντρικών αποφάσεων που πήρε η διοίκησή της, φαίνεται πως δίνει ένα πλεονέκτημα στον ΠΑΟΚ. Μέχρι εκεί όμως…

Η Βασιλεία προσφέρει το πλεονέκτημα στον ΠΑΟΚ
EVENTS