MENU

Τις δυο διαφορετικές ενδεκάδες, τα στοιχεία, την ιστορία, τα απρόοπτα, και τα παραλειπόμενα του πρώτου φιλικού... μεζέ που μας έδωσε ο ΠΑΟΚ θα τα βρείτε αλλού. Εδώ θα παραθέσω τις πρώτες γεύσεις που άφησε στο στόμα μου, μόλις έληξε:

Ο Ελ Καντουρί κινήθηκε στο γήπεδο, σα να θυμάται ποιος είναι και δίχως την αγωνία να μας το δείξει καλά και σώνει. Γι αυτό και “φάνηκε”... Αν συνεχίσει να το επιβεβαιώνει, αυτή θα είναι πολύ σοβαρή μεταγραφή.

Ο νεαρός Μπαλογιάννης δείχνει αρκετά θρασύς, ώστε να κεντρίσει το ενδιαφέρον. Κράτησε τη θέση του, ανέβηκε, μόχθησε και κυρίως δεν έδειξε πως είναι “Κ20”. Κι ας μην έχει ξαναπαίξει μάλλον ποτέ ως αριστερός μπακ...

Ο Λάμπρου (που έτρεξε, ενόχλησε, σκόραρε) ήταν “φωτιά” και δείχνει έτοιμος για μεγάλη μάχη για να μείνει στο ρόστερ. Θα πρέπει να φτύσει αίμα όποιος έχει κατά νου να του “φάει” τη θέση.

Ο Μυστακίδης που έβαλε ένα και του ακυρώθηκε κι ένα με όμορφο τελείωμα, έδειξε γερός, δυνατός και γεμάτος ενέργεια.

Ο Μιχόγεβιτς είναι υπό δανεισμό και έγινε απολύτως κατανοητό γιατί, όσο αγωνίστηκε.

Ο Ζαμπά στην πρώτη του “φωτογραφία”, έδειξε κορμί και εικόνα ώριμου και “έτοιμου” ποδοσφαιριστή, αλλά αριστερό και συγκέντρωση δεκαενιάχρονου. Θα βρει το χρόνο που χρειάζεται. Και με “μπαμπά” τον Μάτος, θα γίνει το καλύτερο.

Τα στημένα θα συνεχίσουν να αποτελούν αντικείμενο ξεχωριστής προετοιμασίας και δουλειάς με ειδικό βάρος για τον ΠΑΟΚ και στη νέα σεζόν. Ήδη παρουσιάστηκε πλουραλισμός από κομπίνες

Γκολ με τόσο ωραίο συνδυασμό τίκι τάκα, σαν του Μαουρίτσιο, στο Μουντιάλ, ακόμη, δεν είδαμε. Αντιθέτως σαν του Πέλκα, έβαλε ο Κουαρέσμα...

Ο Ντιέγο Μπίσεσβαρ συνεχίζει πάντα, να δείχνει πόση μπάλα ξέρει, ακόμα και πεσμένος στο χορτάρι...

Ο Δημήτρης Πέλκας δείχνει να συνεχίζει σα να μην πέρασε μια μέρα από τον τελικό κυπέλλου. Κι ο Λημνιός που επίσης χρίστηκε σκόρερ, μια απ' τα ίδια

Ο Χαρίσης ήταν σοβαρός, συνεπής και συγκεντρωμένος. Περιμένω να πάρει λίγο “αέρα” παραπάνω...

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 5 - 0. Φιλικό, εύκολο σαν προπόνηση, με πιτσιρικάδες, ανέτοιμος και με τέσσερις μέρες προετοιμασίας, αλλά νίκησε δια περιπάτου και με σκορ και θέαμα στο β'. Πάλι... Όπως έκανε στα 25 από τα 26 τελευταία παιχνίδια της περασμένης σεζόν, που του επέτρεψαν να παίξει. Αν δεν τα κατάφερνε, θα γκρινιάζαμε. Απλώς σημειώνεται.

Υποσημειώσεις: Έλειπαν οι Βιεϊρινία, Ενρίκε, Χατσερίδης, οι μουντιαλικοί Πρίγιοβιτς, Ουάρντα, όπως και οι Λεβέκ, Μουλέν που δείχνουν πιο εύθραυστοι κι από φτερά πεταλούδας. Πότε και πως να βρουν χώρο και χρόνο; Η μη χρησιμοποίηση Γλύκου και Ρέι, είναι μήνυμα ιεράρχησης των υπαρχόντων επιλογών.

Καλή σεζόν έστω και ανεπίσημα!

Η πρώτη γεύση από τον ΠΑΟΚ!