MENU

Οι διαβουλεύσεις και ένα όργιο φημών που πάντα τις συνοδεύουν, έχουν ήδη ξεκινήσει εδώ και μέρες και αφορούν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου στην Super League. Την μέρα εκείνη, θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του συνεταιρισμού που θα αντικαταστήσει τον Γιώργο Στράτο, του οποίου η θητεία λήγει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SDNA, τα δεδομένα αυτή την ώρα που μιλάμε έχουν ως εξής:

Αν υπάρχει μία υποψηφιότητα που φαντάζει αυτή τη στιγμή σίγουρη, είναι του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού (και πρώην του Ατρομήτου), Βαγγέλη Μπαταγιάννη.

Ο Μπαταγιάννης κάνει ήδη τηλέφωνα, μιλάει με τις υπόλοιπες ΠΑΕ, βολιδοσκοπεί προθέσεις και εμφανίζεται έτοιμος να διεκδικήσει την προεδρία.

Το άλλο όνομα που ακούστηκε, είναι αυτό του διευθύνοντος συμβούλου της ΑΕΚ, Μηνά Λυσάνδρου, ο οποίος φέρεται να δέχτηκε κρούσεις από διάφορες ΠΑΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, η περίπτωση Λυσάνδρου δεν προχωράει μετά από απόφαση Μελισσανίδη, καθώς ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης τον θεωρεί άκρως απαραίτητο για την λειτουργία της ΠΑΕ που ήδη του τρώει πολύ χρόνο.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως η ΑΕΚ δεν θα ασχοληθεί με το θέμα και δεν θα στηρίξει κάποια άλλη υποψηφιότητα, καθώς θεωρείται βέβαιο πως θα μετρήσει τους συσχετισμούς και ανάλογα θα πράξει.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, εξάλλου, κρούσεις και προτάσεις για να διεκδικήσει την προεδρία της Super League δέχτηκε και ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης! Όμως ούτε ο ίδιος ήταν θετικός, άλλα ούτε και ο Ιβάν Σαββίδης ήταν σύμφωνος με αυτή την προοπτική και εισηγήθηκε εν τέλει να μην διεκδικήσει ο Μάκης Γκαγκάτσης (και γενικότερα ο ΠΑΟΚ) την συγκεκριμένη θέση.

Το αν ο ΠΑΟΚ θα στηρίξει κάποιον άλλο υποψήφιο (π.χ. Μπαταγιάννη) δεν προκύπτει επί του παρόντος από πουθενά, ενώ το ίδιο ισχύει και για την ΑΕΚ (αν δεν «κατεβάσει» δικό της άνθρωπο) αλλά και για τον Παναθηναϊκό.

Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μπαταγιάννης φαντάζει αυτή τη στιγμή ως το μεγάλο φαβορί για την προεδρία της Super League, αφού αν είναι ο μοναδικός υποψήφιος δεν θα χρειαστεί καν τις ψήφους του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ για να εκλεγεί.

Να σημειωθεί κάτι πολύ σημαντικό: Ο εκάστοτε πρόεδρος της Super League συμμετέχει εξ οφίτσιο και στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ως α’ αντιπρόεδρος, καθώς και στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ομοσπονδίας, με δικαίωμα ψήφου. Κατά συνέπεια, όσοι ενδιαφέρονται για τους συσχετισμούς στην ΕΠΟ, θα ενδιαφέρονται ασφαλώς και για το ποιος θα εκλεγεί στην προεδρία της λίγκας.

Κοιτάζοντας και… πίσω από την κουρτίνα, θα έλεγε κανείς ότι η πιθανή εκλογή Μπαταγιάννη εξυπηρετεί και την «πολιτική» της UEFA, η οποία φέρεται να πιέζει εδώ και καιρό για την συμμετοχή κάποιου (οποιουδήποτε) από τον Ολυμπιακό στα όργανα της ΕΠΟ, ώστε να πάψουν οι «ερυθρόλευκοι» να διαμαρτύρονται συνεχώς.

Κρατήστε τα αυτά και θα επανέλθουμε…

Εκλογές στη λίγκα: Ο Ολυμπιακός, οι σκέψεις της ΑΕΚ και το όχι του ΠΑΟΚ