MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
«Ζωσιμάδες», Novasports 3HD
ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
3 0
Ολυμπιακός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Το ματς στους Ζωσιμάδες ήταν ήδη βαθμολογικά αδιάφορο για ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακό, ήρθε και ο καιρός να μετατρέψει το συγκεκριμένο 90λεπτο σε μια πρώτης τάξεως αγγαρεία για τις δύο ομάδες. Επί της ουσίας, τουλάχιστον για το πρώτο ημίχρονο, κανονικό ποδόσφαιρο παίχτηκε μονάχα στο πρώτο τέταρτο, αφού από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά ο αγωνιστικός χώρος είχε κρατήσει τόσο νερό από την έντονη βροχόπτωση που η μπάλα κυλούσε μονάχα σε πολύ συγκεκριμένα σημεία του αγωνιστικού χώρου.

Μοιραία, οι 22 προσαρμόστηκαν σταδιακά σε αυτό, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν ήταν ιδιαίτερα... θεαματικό, με πολλά γεμίσματα, σέντρες και μακρινά σουτ καθώς οτιδήποτε άλλο απλά δεν μπορούσε να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Όπως ήταν μάλλον επίσης λογικό, οι φάσεις στο πρώτο 45λεπτο ήταν λίγες.

Η μπάλα στον Ολυμπιακό...

Η πρώτη στο 3' για τον Ολυμπιακό όταν ο Βελλίδης πρόλαβε την προβολή του Ανσαριφάρντ μετά την κάθετη μπαλιά του Φορτούνη, ενώ ένα λεπτό μετά είχε και ο ΠΑΣ την πρώτη δική του, με τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει το σουτ του Γαρουφαλιά έξω από την περιοχή. Η μεγαλύτερη φάση για τους «ερυθρόλευκους» στο πρώτο μέρος ήρθε ένα ακόμη λεπτό αργότερα, όταν στο 5' ο Ιγκόρ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Βελλίδης έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ το κοντινό πλασέ του Ανσαριφάρντ.

Στα επόμενα λεπτά ο Ολυμπιακός πήρε σταδιακά τον έλεγχο του αγώνα και έκλεισε τον ΠΑΣ στα καρέ του, όμως ελάχιστα πράγματα κατάφερε επί της ουσίας στο καλό του αυτό διάστημα. Ο Σισέ είχε στο 12' μια κεφαλιά άουτ, ενώ ο Σενεγαλέζος ήταν αυτός που αντίθετα έκοψε στην άμυνά του δύο φορές τον Κόντε πριν αυτός προλάβει να εκτελέσεις στις επικίνδυνες αντεπιθέσεις του ΠΑΣ στο 24' και το 26'. Ο Αφρικανός αμυντικός είχε ξανά μια κεφαλιά άουτ στο 33', την τελευταία φάση του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο.

....αλλά οι ευκαιρίες στον ΠΑΣ Γιάννινα

Αυτό τελείωσε πάντως με τις δύο μεγαλύτερες χαμένες ευκαιρίες των γηπεδούχων, αρχικά στο 39' με τον Νικολιά να κάνει μια σέντρα σουτ στο δοκάρι του Χουτεσιώτη και τον Κόντε να «σημαδεύει» άουτ στο «ριμπάουντ» και έπειτα, στο 43', όταν ο Ισπανός φορ έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής. Οι τελικές στα πρώτα 45' ήταν 5(1) – 5(3) και η κατοχή 46-54 για τους «ερυθρόλευκους».

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους άλλαξαν αρκετά πράγματα στο ματς. Αρχικά, βελτιώθηκε ο καιρός αφού η βροχή περιορίστηκε στο ελάχιστο και αμέσως άρχισε να τσουλάει κάπως καλύτερα και η μπάλα. Έπειτα, ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αυτός που ανέβασε την απόδοσή του και εκμεταλλευόμενος τα τεράστια φετινά αμυντικά κενά των «ερυθρόλευκων» κατάφερε να βρει γρήγορα και γκολ.

Τον βρήκε... μπόσικο και τον καθάρισε

Στο 48' ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε το σουτ του Νικολιά, στο 51' ο Τζούρτζεβιτς δεν σημάδεψε σωστά με το κεφάλι στη σέντρα του Ανδρούτσου, ενώ στο 54' ήρθε τελικά το 1-0 για τους Γιαννιώτες. Μετά από κερδισμένο κόρνερ του Κόντε, ο Αποστολόπουλος το εκτέλεσε, ο Τζημόπουλος ξέφυγε από τον Ένγκελς και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Χουτεσιώτη.

Το γκολ ανέβασε την ψυχολογία της ομάδας του Πετράκη που αξιοποίησε το νεκρό αυτό διάστημα του Ολυμπιακού για να καθαρίσει το ματς με ένα δεύτερο γκολ. Ήταν η φάση του 61ου λεπτού με τον Νικολιά να σεντράρει και τον Κόντε να πετυχαίνει ένα πραγματικά απίθανο τέρμα, αφού μετά από ένα «άρρωστο» κοντρόλ και αντίστοιχο εναέριο γυριστό, έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Χουτεσιώτη για το 2-0.

Περπατούσε ο Ολυμπιακός, κερασάκι ο ΠΑΣ

Πλέον φαινόταν ξεκάθαρα ότι ο Ολυμπιακός βρισκόταν ήδη σε... περίοδο διακοπών, αφού στο υπόλοιπο ματς όχι μόνο δεν προσπάθησε να πετύχει έστω κάτι καλό μπροστά στην αντίπαλη περιοχή αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν μάλλον αδιάφοροι για το τι συνέβαινε στον αγωνιστικό χώρο και το τι έδειχνε ο πίνακας του σκορ. Μοιραία, ο ΠΑΣ Γιάννινα τον τιμώρησε και πάλι και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να είχε δώσει και ακόμη μεγαλύτερη έκταση στο σκορ.

Στο 76' ο Κόντε εκτέλεσε φάουλ όμως μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης, στο 84' ο Ισπανός είχε ένα καλό σουτ εκτός περιοχής λίγο άουτ, ενώ στο 86' ο Σισέ έσωσε το 3-0 στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι μετά από κεφαλιά του Μιχαήλ. Τελικά οι «ερυθρόλευκοι» δεν γλίτωσαν την τριάρα, αφού στο 92' ο Κόντε έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο, την άνοιξε για τον Μπουκουβάλα, αυτός είδε τον Βιντάλ στην περιοχή και του έκανε το γύρισμα, με τον Βραζιλιάνο να γράφει το τελικό 3-0 ουσιαστικά σε κενή εστία.

Το ταμείο του αγώνα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η μοναδική ομάδα από τις που έπαιξε ποδόσφαιρο όταν ο καιρός το επέτρεψε και που παράλληλα είχε τη διάθεση να τιμήσει τη φανέλα του παρά το γεγονός ότι το ματς ήταν αδιάφορο βαθμολογικά. Με καλή τακτική ως συνήθως, αποτελεσματικότητα στην επίθεση και χτυπώντας τον Ολυμπιακό εκεί που πονούσε, στην ταχύτητα και στο κέντρο της άμυνας, έφτασε σε μια δίκαιη και μεγάλη σε έκταση νίκη για να κλείσει ιδανικά τη σεζόν του. Ούτε καν... σχόλιο δεν αξίζουν αντίθετα όσοι έπαιξαν σε αυτό το ματς με την ερυθρόλευκη φανέλα, επιβεβαιώνοντας απλά τη διοίκηση του συλλόγου για την πρόθεσή της να προβεί σε μαζικές... εκκαθαρίσεις στην ομάδα.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Πέδρο Κόντε. Ο Ισπανός έκανε ό,τι ήθελε στην άμυνα του Ολυμπιακού, πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις ενώ από τα πόδια του ξεκίνησε και το 3-0.

Ο χειρότερος του αγώνα

Πολλοί υποψήφιοι για τους «ερυθρόλευκους». Ο Ένγκελς κερδίζει στα σημεία τους υπόλοιπους για τις τραγικές τοποθετήσεις και αντιδράσεις του.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Κανένα απολύτως πρόβλημα για το τρίο των διαιτητών σε αυτό το ματς που ούτως ή άλλως δεν είχε και δύσκολες φάσεις.

Πως ξεκίνησαν

Σχήμα 3-5-2 επέλεξε ο Γιάννης Πετράκης για τον γηπεδούχο ΠΑΣ. Ο Βελλίδης ήταν στο τέρμα, τριάδα στην άμυνα οι Τζημόπουλος, Σκόνδρας και Μιχαλής, αριστερά ο Ντόλοβατς, δεξιά ο Αποστολόπουλος, κεντρικοί χαφ οι Νικολιάς, Γαρουφαλιάς και Τσικάρσκι και στην επίθεση οι Κόντε και Χαλκιαδάκης.

Ο Χρήστος Κόντης από την πλευρά του κατέβασε τον Ολυμπιακό με το κλασικό 4-2-3-1. Ο Χουτεσιώτης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, αριστερά στην άμυνα ο Χατζισαφί, δεξιά ο Ιγκόρ, με τους Ένγκελς και Σισέ δίδυμο στα στόπερ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ντόλοβατς, Τζημόπουλος (82' Μπέριος), Τσικάρσκι, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Γαρουφαλιάς, Μιχαήλ, Νικολιάς (88' Μπουκουβάλας), Χαλκιαδάκης (83' Βιντάλ), Κόντε.

Ολυμπιακός (Χρήστος Κόντης): Χουτεσιώτης, Ιγκόρ, Ένγκελς, Σισέ, Χατζισαφί, Ταχτσίδης, Ανδρούτσος, Φορτούνης, Βρουσάι (88' Κωστανάσιος), Τζούρτζεβιτς (67' Βέργος), Ανσαριφάρντ.

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)

Βοηθοί: Βασίλης Καραβασίλης (Καβάλας), Αϊχάν Χουσκόγλου (Θράκης)

Τέταρτος: Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 3-0