MENU

Καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τους ίδιους πόντους μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Ο τίτλος θα δοθεί στην ΑΕΚ που θα μείνει στην ιστορία ως η χάρτινη – διορισμένη πρωταθλήτρια. Αυτό ήθελαν οι εξαρτημένοι διαιτητές, οι φοβισμένοι και απειλούμενοι δικαστές, το πολιτικό και επιχειρηματικό λόμπι της χώρας.

Να στερήσουν δηλαδή από τον ΠΑΟΚ έναν τίτλο που κατέκτησε με ιδρώτα μέσα στα γήπεδα και να τον χαρίσουν στην ΑΕΚ που έβαλε το χεράκι της στον… διορισμό. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Να μείνει λεκές στην ιστορία της ΑΕΚ για τον τρόπο που κατακτά ένα πρωτάθλημα. Συνάδει με την ιστορία της και το DNA της; Δεν το ξέρω. Αυτό θα το αποφασίσει ο κόσμος της.

Αυτό που ξέρω είναι ότι, δεν μπορούν να το πανηγυρίσουν. Δεν το γιορτάζουν όπως θα γιόρταζαν έναν τίτλο που θα κατακτούσαν καθαρά και άξια. Το νιώθεις, το οσφρίζεσαι, το καταλαβαίνεις ότι δεν μπορούν να γιορτάσουν κάτι ξέρουν ότι δεν τους ανήκει. Γιατί το ξέρουν καλά πως ο πραγματικός πρωταθλητής, είναι ο ΠΑΟΚ. Δεν το παραδέχονται αλλά ξέρουν καλά πως ο τίτλος ανήκει στον Δικέφαλο της Θεσσαλονίκης.

Διαβάζω με πόσο κόμπλεξ αντιμετώπισαν την ισοπαλία στον αγώνα με την Κέρκυρα. Εμμέσως πλην σαφώς… βλέπουν τον ΠΑΟΚ πίσω από την προσπάθεια της Κέρκυρας να παίξει ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η επικοινωνιακή πολιτική της ΑΕΚ σε κάθε παιχνίδι. Θεωρούν ότι όποια ομάδα προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, έχει δόλο. Στο μυαλό τους, πρέπει οι αντίπαλοι να τους υποδέχονται με ανοιχτές αγκάλες (και πόδια) για να κερδίζουν χωρίς να ιδρώνουν.

Το επισημαίνει ο Χιμένεθ με τις δηλώσεις του, το διαβάζεις στα ρεπορτάζ, τα σχόλια, τα άρθρα και τις τοποθετήσεις των ανθρώπων του Τύπου που κινούνται γύρω από την ΑΕΚ. Ασχολούνται από το πρωί ως το βράδυ με τον ΠΑΟΚ, σε μια απίστευτη εκδήλωση κόμπλεξ που απλά προδίδει τις ενοχές που αισθάνονται για την κλοπή του φετινού πρωταθλήματος.

Συντονισμένα οι παίκτες της ΑΕΚ, κάθε φορά που βρίσκουν μπροστά τους μικρόφωνα και τηλεοπτικές κάμερες, τονίζουν ότι δίκαια κατακτούν τον τίτλο. Οι παίκτες μια υποτιθέμενης πρωταθλήτριας που θα κατακτούσε τον τίτλο δίκαια, δεν θα έμπαιναν στον κόπο να τονίζουν κάθε μέρα την ίδια ατάκα… «Ολη η Ελλάδα είδε ότι η ΑΕΚ ήταν καλύτερη».

Κλεμμένη κι αυτή. Η Ελλάδα είδε τον Ολυμπιακό να φοβάται την συντριβή και να αποχωρεί χωρίς άδεια από την Τούμπα και την ΑΕΚ υπό το βάρος του 1-0 με το γκολ του Βαρέλα που σήμαινε πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ, να αποχωρεί με σύμμαχο τον Κομίνη και τους συνεργάτες του. Αυτό είδα η Ελλάδα και αυτός είναι ο λόγος που στην ΑΕΚ ασχολούνται από το πρωί ως το βράδυ με τον ΠΑΟΚ.

Μια ομάδα που κατακτά καθαρά και τίμια έναν τίτλο, δεν ασχολείται με κανέναν. Δεν την αφορά τι υποστηρίζουν οι αντίπαλοι. Στην ΑΕΚ βέβαια ξέρουν τι νιώθουν στον ΠΑΟΚ. Το ένιωσαν πριν από 10 χρόνια όταν ο Ολυμπιακός έπαιρνε το πρωτάθλημα Βάλνερ. Ξέρουν ότι τώρα είναι αυτοί οι Ολυμπιακός και ο λεκές θα τους ακολουθεί μια ζωή. Αυτό επέλεξαν να κάνουν, αυτό έκαναν και με αυτό πρέπει να ζήσουν.

Καλό μήνα να έχουμε!

ΥΓ Ο τελικός δεν έχει καμία σχέση με ότι έγινε στο πρωτάθλημα. Ο οργανισμός του ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, αφήνοντας στην Θεσσαλονίκη τα συναισθήματα οργής και θυμού που τον κυρίευσαν από την κλοπή του τίτλου. Ένα παιχνίδια είναι ο τελικός. Ένα παιχνίδι που ορίστηκε στην έδρα της ΑΕΚ γιατί αυτό ήθελαν η ΟΥΕΦΑ, η ΦΙΦΑ, ο Βασιλειάδης και δεν ξέρω ποιοι άλλοι. Έτσι θα είναι και πιο γλυκό. Έχουμε πολλά να πούμε για τον τελικό το επόμενο διάστημα.

Και κόμπλεξ έχουν και δεν το χάρηκαν, τους έμεινε και ο λεκές