MENU

Η πληροφόρηση έφτασε αργά χθες το βράδυ και θέτει εκ νέου το θέμα της ποινής για τους μη αδειοδοτημένους, αυτή τη φορά από τους τηλεοπτικά «άστεγους», πλάι στους οποίους είναι και ο Παναθηναϊκός!

Η Super League έλαβε την περασμένη εβδομάδα μια απόφαση, με τις ψήφους των ομάδων να είναι σχεδόν μοιρασμένες (7-6): Να μην αλλάξει η ποινή του υποβιβασμού που ισχύει για τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν.

Μπορεί αυτό το στάτους να διαφοροποιηθεί;

Φαίνεται πως μπορεί, με έναν… διαβολικό τρόπο που αφορά μια πραγματικότητα: Το ότι 8 ομάδες της Super League, προεξάρχοντος του Παναθηναϊκού, δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν, άρα θα έχουν δυσκολία να παρουσιάσουν εγγυημένο πλάνο βιωσιμότητας για να πάρουν την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Την Τετάρτη (28/3) έγινε στο υφυπουργείο Αθλητισμού συνάντηση του Γιώργου Βασιλειάδη με εκπροσώπους ορισμένων ΠΑΕ από αυτές τις οκτώ, μαζί ΚΑΙ ο Παναθηναϊκός, ζητώντας λύση για το θέμα των τηλεοπτικών, ώστε να μην δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός και πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων.

Φέρονται να του είπαν μάλιστα, ότι θα αντιδράσουν δυναμικά ενόψει του νέου πρωταθλήματος αν δεν βρεθεί λύση.

Πώς, όμως, μπορεί να ανατραπεί μια κατάσταση, ώστε ωφελημένος να βγει και ο Παναθηναϊκός που φαντάζει απίθανο να αδειοδοτηθεί με τις σημερινές συνθήκες, αλλά και οι υπόλοιπες «άστεγες» τηλεοπτικά ΠΑΕ;

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SDNA, τουλάχιστον τέσσερις ΠΑΕ σκέφτονται σήμερα ή το αργότερο αύριο να ζητήσουν νέα έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League για την προσεχή Δευτέρα.

Θέμα, θα είναι τα τηλεοπτικά και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μισές ΠΑΕ που βρίσκονται στον «αέρα».

Η σκέψη είναι να θέσουν ευθέως θέμα βιωσιμότητας και δυσκολίας να καταθέσουν πλήρεις φακέλους προκειμένου να αδειοδοτηθούν.

Εκεί, είναι πολύ πιθανό αυτές οι ΠΑΕ, να θέσουν εκ νέου το θέμα της ποινής για τους μη αδειοδοτημένους! Και να δούμε ομάδες που την περασμένη Δευτέρα ψήφισαν «όχι» στην πρόταση της ΑΕΚ, τώρα να ψηφίσουν «ναι» στην αλλαγή της ποινής!

Το «τρικ» έχει ασφαλώς και… Παναθηναϊκή απόχρωση! Διότι ενώ όλοι πίστευαν ότι θα πάει μόνος του να διαπραγματευτεί τα τηλεοπτικά του δικαιώματα, φαίνεται να συμπλέει και με τους μικρούς που είναι επίσης τηλεοπτικά «άστεγοι».

Οι κινήσεις του δείχνουν ότι δεν θα υπογράψει μόνος του, αλλά θέλει μαζί του και τους μικρούς, οι οποίοι βρίσκουν απροσδόκητα ίσως, έναν μεγάλο σύμμαχο στην προσπάθειά τους να βρουν ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο! Και με τον Παναθηναϊκό μπροστά, θα έχουν ασφαλώς περισσότερες πιθανότητες να υπογράψουν όλοι μαζί «πακέτο»! Βάζοντας μάλιστα στο παιχνίδι και το έτερο συνδρομητικό κανάλι...

Από τις τελευταίες κινήσεις, καθίσταται σαφές ότι το «τριφύλλι» πάει στη λογική να κοιτάξει και το δικό του καλό πρωτίστως, αλλά και το καλό όλων, αφού θα είναι η μοναδική μεγάλη ΠΑΕ που θα πάει μαζί με τους μικρούς στο θέμα των τηλεοπτικών.

Αν οι φήμες επιβεβαιωθούν, ο Παναθηναϊκός μπορεί κάνει την μεγάλη ανατροπή εντός του Δ.Σ. της λίγκας και να τεθεί εκ νέου το θέμα της ποινής για τις αδειοδοτήσεις. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αλλαγή ποινής καθώς για να περάσει αυτή, απαιτούνται απλά δυο ομάδες να αλλάξουν γνώμη. Και κατά σύμπτωση, στο γκρουπ των ομάδων που βρίσκονται τώρα στις 8 ομάδες χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο βρίσκονται τουλάχιστον τρεις που ψήφισαν αρνητικά προχθες στην αλλαγή ποινής.

Αν αυτές βρίσκονται ανάμεσα σε εκεινες που θα καταθέσουν το αίτημα για έκτακτο ΔΣ στη Λίγκα - όπως λένε ήδη οι πληροφορίες - τότε αυτόματα ο Παναθηναϊκός (αλλά και αλλες ομάδες με πρόβλημα αδειοδότησης) θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα βγει νικητής στη νέα ψηφοφορία εξασφαλίζοντας τα απαιτούμενα 3/4 επί των παρόντων...

Ανατροπή σωτηρίας για Παναθηναϊκό!
EVENTS