MENU

Να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις σε Αστέρα και Λεβαδειακό ζητάει ιστορικός σύλλογος, όπως αναφέρει η “Live Sport”. Μετά την απόφαση του Α' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που έκρινε ενόχους μεταξύ άλλων τους Γιάννη Κομπότη (ιδιοκτήτης Λεβαδειακού), Δημήτρη Μπάκο (εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα) και Γιώργο Μποροβήλο (πρόεδρος Αστέρα) για την υπόθεση του “Koriopolis”, ιστορική ομάδα προχώρησε σε καταγγελία κατά των δύο ομάδων στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ώστε να επιβληθούν ποινές, ενώ κοινοποιήθηκε και στα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ που έχει οριστεί από τη FIFA.

Σημειώνεται πάντως ότι βάσει του Πειθαρχικού Κώδικα του 2010, ημερομηνία τέλεσης της δωροδοκίας για την οποία κατηγορούνται οι εν λόγω παράγοντες, το συγκεκριμένο αδίκημα παραγραφόταν μετά από τρία χρόνια και γι' αυτό οι νομικοί υποστηρίζουν πως η καταγγελία που έγινε δεν έχει καμία τύχη.

Την ίδια στιγμή όμως στο άρθρο 89 του Κώδικα Δεοντολογίας (Αναψηλάφηση), αναφέρονται τα εξής: “1. Το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας μπορεί να ανοίξει εκ νέου μία υπόθεση η οποία είχε κλείσει μετά από μία νομικά δεσμευτική απόφαση, εφόσον ένας διάδικος ανακαλύψει νέα γεγονότα ή αποδείξεις τα οπία, παρά τη διενεργηθείσα έρευνα, δεν θα μπορούσαν να είχαν παρουσιαστεί νωρίτερα και τα οποία θα είχαν ως αποτέλεσμα μία πιο ευνοϊκή απόφαση. 2. Το αίτημα αναψηλάφησης θα υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο διάδικο εντός 10 ημερών από την αποκάλυψη των αιτιών που δημιουργούν λόγο για την αναψηλάφηση, διαφορετικά είναι απαράδεκτο”.

Προφανώς τα νέα στοιχεία προέρχονται από το “Koriopolis”, συγκεκριμένα τις ποινές που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Σύμφωνα με το άρθρο 21 του Κώδικα Δεοντολογίας αν μία ομάδα κριθεί υπαίτια για δωροδοκία, υποβιβάζεται και της αφαιρούνται έξι βαθμοί από το πρωτάθλημα που θα μετέχει. Για τους παράγοντες η ποινή είναι: α) τουλάχιστον δεκαετής απαγόρευση ενασχόλησης με οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και β) τουλάχιστον δεκαετής απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο.

Καταγγελία κατά Αστέρα Τρίπολης και Λεβαδειακού λόγω "Koriopolis"