MENU

Έβαλα χθες το βίντεο με τις οδηγίες ΟΥΕΦΑ – ΕΠΟ για το οφσάιντ. Δεν μίλησα και με… αξιωματούχο της ΟΥΕΦΑ όπως ο συνάδελφος στην ΕΡΑ που δεν είναι στην ΕΡΑ σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΡΤ αλλά στελέχη της ΕΡΑ πόσταραν την …αποκλειστικότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Βρήκα το βίντεο που δείχνουν σε ομάδες και διαιτητές οι καθηγητές διαιτησίας. Και σε αυτό φαίνεται πως αυτός που είναι οφσάιντ, αν δεν εμποδίζει, αν δεν ακουμπά τη μπάλα και αν δεν επηρεάζει κίνηση αντιπάλου, το γκολ είναι καθαρό. Δεν έχει σημασία αν η αύρα του υπάρχει εκεί, αν αερίστηκε, αν μάτιασε κάποιον.

Το γράφει και στο βίντεο που δείχνουν μετά. Όμως βλέπεις τα σχόλια από κάτω και λες πως έχει δίκιο ο Καμένος για τους ψεκασμούς. Δεν μπορεί να είμαι υποχρεωμένος να αναπνέω τον ίδιο αέρα με αυτούς. Ας βάλουμε μία νοητή γραμμή οξυγόνου, όχι να διαχωριστούμε κιόλας γιατί χρειάζεστε τους φόρους μας, απλά ας απαγορευτεί η μεταξύ μας επικοινωνία για ένα διάστημα.

Ήδη βαρέθηκα να σβήνω κόσμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι κρίμα να συνυπάρχεις με ανθρώπους που σε περνάνε για βλάκα και στο φωνάζουν στα μούτρα σου.

Αφού είμαστε τα ΟΡΚ εμείς και οι άλλοι Στεφανί του Μονακό χωρίς βυζιά, κρίμα είναι να υπάρχουν προσπάθειες επικοινωνίας. Καλώ λοιπόν τους καλλιτέχνες αυτής της χώρας, να μη με διαβάζουν. Μην χαλάω και την ζαχαρένια τους εγώ ο υποανάπτυκτος. Οι Αθηνέζοι και οι επαρχιακοί εκπρόσωποί τους καλό θα είναι να ζούνε στη γυάλα τους. Ας μη τους χαλάμε με την παρουσία μας.

Εγώ έχω σκαλώσει με το γκολ γιατί μάλλον λόγω αναισθησίας δεν με αγγίζει η εικόνα του Σαββίδη με το όπλο στη θήκη. Συγνώμη κιόλας παιδιά, δεν σοκαρίστηκα.

Το γέλιο είναι πως λένε ότι άλλαξε η απόφαση με την είσοδο του Ιβάν. Παιδιά πάμε να μετρήσουμε λίγο μέχρι το τρία. Πρώτα δείχνει σέντρα που είναι το σωστό, μετά το αλλάζει γιατί κάτι του λένε από την ΑΕΚ και του κάνουνε μπούλινγκ, μετά πάει στα αποδυτήρια καταλαβαίνει το έγκλημα που έκανε, ξέρει πως αν αποφασίσει το σωστό πάλι η ΑΕΚ βγαίνει κερδισμένη και μετά το μετράει. Και τώρα φοβάται για το παιδί του που δεν γεννήθηκε. Να βρεις την ψυχή να καταθέσεις την αλήθεια και άσε την κλάψα. Μπορεί αυτό το πράγμα να μη στρώνει με τίποτα, αλλά παιδιά δεν απειλήθηκαν ποτέ.

Εδώ και έναν χρόνο για 3,5 σφυρίγματα με λένε γαύρο του βορρά. Εμένα που με έχουν στήσει με όλους τους πιθανούς τρόπους, που έχουν βάλει κόσμο μου στη φυλακή, που με έχουν χλευάσει με πρωτοσέλιδα που με παρουσίασαν υποανάπτυκτο εγκληματικές οργανώσεις.

Επειδή ο εγωισμός μου δεν αντέχει αυτή την αδικία, το γκολ είναι καθαρό και σου έβαλα και βιντεάκι. Μου κλέβεις πρωτάθλημα σε συνεργασία με τον κανονικό γαύρο. Ο ένας δεν κατέβηκε, ο άλλος περίμενε αν θα μετρήσει καθαρό γκολ για να πει πως είναι τρομοκρατημένος. Αυτή είναι η δική μας αλήθεια και να μας το επιτρέψετε.

Δεν ξέρω με τι να σοκαριστώ πιο πολύ. Με την εικόνα του Ιβάν να έχει το όπλο ή με την θέση Δημητριάδη στο δικαστήριο πως 30 χρόνια πρώτη φορά είδε όπλο σε γήπεδο; Βασίλη έκλαψα να ξέρεις. Όσο για τους παίκτες της ΑΕΚ που δεν πήγαν στρατό, ο μόνος επαγγελματίας αθλητής που γνωρίζω τόσα χρόνια και έκανε στρατό, είναι ο Ζήσης Βρύζας. Άλλον δεν έχω γνωρίσει στη ζωή μου.

Εγώ ξέρω πως με κλέψατε και θεωρώ φιλότιμες τις προσπάθειες του κυρίου Βασιλειάδη να φτιάξει το πρωτάθλημα. Απλά αν καταφέρει ποτέ να τους μαζέψει όλους, ας κάνει έναν έλεγχο για το πώς θα μπουν στον χώρο συνάντησης. Μην έχουμε παρατράγουδα. Που δεν θα τους μαζέψει, αλλά λέμε.

Είδα τον υφυπουργό στην ΕΡΤ να μιλάει, ούτε αυτός ήξερε αν το γκολ είναι καθαρό. Ή έκανε πως δεν ήξερε. Τον ενημερώσαμε και αυτόν πως το γκολ είναι καθαρό, στην επόμενη δημόσια τοποθέτησή του μπορεί να το πει. Εκτός αν φοβάται τόσο πολύ το μπούλινγκ από τα στημένα δελτία ειδήσεων που δεν λέει ούτε τα προφανή. Όπως έκανε με το VAR που ήταν εισήγηση Ιβάν.

Τώρα για να το στρώσει το μαγαζί θέλω να μου εξηγήσει πως θα το κάνει. Λέει όλο για σκληρές ποινές. Σε ποιους; Ο κόσμος όλων των ομάδων, μια χαρά ήταν φέτος πλην ελαχίστων εξαιρέσεων στις οποίες δεν βάζω το Ζήτα που έπεσε στο μπουφάν του Γκαρθία. Οι παράγοντες δημιούργησαν την ένταση.

Μπορεί να θεσπίσει τιμωρία δύο αγωνιστικών μετά από δηλώσεις παράκρουση τύπου κυρ Σάββα; Μπορεί να συνδέσει συγκεκριμένα ΜΜΕ και να τιμωρεί ομάδες αν αυτά ανήκουν στον μεγαλομέτοχό τους και γράφουν παραμονές αγώνα πως ο συμπέθερος του Αρετόπουλου συναντήθηκε με τον αόρατο εχθρό; Μπορεί να απαγορέψει σε κόμματα να παίζουν παιχνιδάκια με αφορμή το ποδόσφαιρο; Δε νομίζω.

Άρα όποια προσπάθεια κι αν ξεκινήσει, δεν πρόκειται να την τελειώσει. Γιατί απλούστατα το ποδόσφαιρο είναι έρμαιο όλων όσων θέλουν να χρησιμοποιούν για δικό τους όφελος την επιρροή του. Και επειδή κάτι ψέλλισε για την σχέση ΜΜΕ – ιδιοκτητών ομάδων, ας πιάσουμε και το κομμάτι μετόχων εταιρίας παιγνίων με ομάδες. Και εκεί μπάζει λίγο το πράγμα αν δεν κάνω λάθος.

Στα δικά μας τώρα, εδώ και μήνες γνωρίζω το επικείμενο ντιλ του Ιβάν και των Γιαπωνέζων. Βγαίνει η ανακοίνωση χθες και ρεπόρτερ του Ολυμπιακού στο βόλεϊ, γράφει κίνηση του Ιβάν για να αποχωρήσει από τη χώρα επειδή στο ντιλ έβαλε την ΣΕΚΑΠ.

Μιλάμε για IQ μπιφτεκιού, ενός ανθρώπου που πίστεψε ουσιαστικά πως αυτό το ντιλ ξεκίνησε Δευτέρα πρωί μετά τα γεγονότα και Παρασκευή πρωί ολοκληρώθηκε.

Για την ιστορία, το ντιλ καθυστέρησε γιατί ο Ιβάν επέβαλε – και ρίσκαρε μάλιστα – την παρουσία και της ΣΕΚΑΠ σε αυτό. Μία εταιρία που του την φόρτωσε η ΝΔ και μετά τον κατηγορούσε για την εμπλοκή του σε αυτή.

Ο Ιβάν έφερε τη ΣΕΚΑΠ στα ίσια της, την πούλησε σε έναν κολοσσό, εξασφάλισε τη λειτουργία της και τώρα δεν έχει κανείς να του πει τίποτα. Κανείς κανονικός άνθρωπος γιατί με αυτά τα ζώα της πολιτικής σκηνής, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις.

Έχει και 1,3 δις ευρώ παραπάνω να επενδύσει στην χώρα μας. Και ο Μπουτάρης που είναι τσακάλι σε κάτι τέτοια, το έκανε το tweet του χθες. Σε ελεύθερη μετάφραση, σου λέει πως «Ιβάν επειδή αυτά τα βόδια σε κράζουν όλη την ώρα, μη στείλεις ευρώ εκεί και επένδυσε στη Θεσσαλονίκη που σε αγαπάει».

Και εδώ που τα λέμε, από την Κατερίνη και κάτω ευρώ δεν πρέπει να πέσει. Ας επενδύσουν αυτοί που πτώχευσαν το Μέγκα.

Κλείνοντας, είναι μία ωραία περίοδος πρώτον για να ξεκαθαρίσεις ποιους θέλεις να σέβεσαι και να έχεις κοντά σου και δεύτερον να καθαρίσεις το μυαλό σου για να προσφέρεις στους υπόλοιπους αυτό που αξίζουν.

Έχω την αίσθηση πως από αυτή την ιστορία θα βγούμε πολύ δυνατοί. Θα περάσουμε μία φάση παράνοιας και εκνευρισμού όπως τώρα, όμως θα καταλήξουμε σε μία φάση που θα έχουμε αποβάλει ότι τοξικό υπάρχει κοντά μας και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από αυτό.

Μας κλέψατε εν ψυχρώ και μας πουλάτε τρέλα;