MENU

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης:

"Κερδίσαμε στις λεπτομέρειες και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Θέλω να πω, ότι είμαστε μία ομάδα που παλεύει όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος, γιατί έχουμε ακούσει πολλά το τελευταίο διάστημα. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μία ποιοτική ομάδα και τα δώσαμε όλα. Καταφέραμε να το πάρουμε στο φινάλε και ίσως μας το χρώσταγε αυτό, γιατί έχουμε χάσει κι εμείς πολλά παιχνίδια στο τέλος.

Η αξία του αντιπάλου σίγουρα μεγαλώνει και την αξία της επιτυχίας πάντα. Εγώ προσωπικά μισώ τις ήττες, περισσότερο από όσο χαίρομαι τις νίκες. Με την ποιότητα που έχει ο ΠΑΟΚ όταν έχει την κατοχή, είναι μία ομάδα που μπορεί να σε διαλύσει. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αντίπαλοι φοβούνται τον ΠΑΟΚ. Έχει πολύ μεγάλη δύναμη με τον Μάτος και τον Βιεϊρίνια να ανεβαίνουν συνεχώς κι εμείς έπρεπε να δουλέψουμε πολύ περισσότερο για να τα καταφέρουμε σε αυτό κομμάτι και σίγουρα είχαμε και αρκετή τύχη", ανέφερε μεταξύ άλλων ο τεχνικός του Αστέρα.

Για το αν οι παίκτες του έγιναν πιο ομαδικοί:

"Σήμερα το έδειξαν. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι. Το ζήτημα όμως δεν είναι αυτό να γίνει μόνο στο σημερινό παιχνίδι. Σίγουρα το ότι έγιναν πιο ομαδικοί στο σημερινό παιχνίδι δείχνει το πρόσωπο που έχουν απέναντι στους μεγάλους και την προσύλωση για την νίκη απέναντι σ'έναν αντίπαλο με μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Αν το δω και στην συνέχεια θα πω ότι αλλάξαμε κάτι για το καλό μας".

Για το αν η σημερινή νίκη είναι αυτή που λέμε μεγάλη νίκη:

"Νομίζω πως ναι, είναι μία από αυτές. Πάντα η αξία που έχει ο αντίπαλος δίνει μεγαλύτερη αξία στην νίκη σου. Απλά δεν είμαι από τους ανθρώπους που σε μια νίκη θα αρχίζω να τρελαίνομαι. Θα έλεγα ότι μισώ τις ήττες περισσότερο απ'όσο χαίρομαι τις νίκες".

Για το πλάνο με το οποίο ξεκίνησε το παιχνίδι ο Αστέρας:

"Αρχικά να πω ότι χαίρομαι για την ευκαιρία που μου δίνεις να μιλήσω για ποδόσφαιρο. Γιατί αρκετά συχνά στις συνεντεύξεις Τύπου δεν αναλύουμε αυτό που πρέπει, δηλαδή τα τακτικά κομμάτια αλλά διάφορα άλλα πράγματα. Το πλάνο ήταν ότι έπρεπε να πιέσουμε πολύ ψηλά στην πρώτη πάσα τον αντίπαλο, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που έχει κάνει πάρα πολλές νίκες και τις έχει κάνει διότι οι αντίπαλοί του τον φοβούνται. Και όταν έχει την μπάλα στην κατοχή του μπορεί να σε διαλύσει με την ποιότητα που διαθέτει. Θέλαμε να πιέσουμε, να έχουμε κοντά τις γραμμές μας και συγχρόνως να πιέσουμε πολύ ψηλά τους δύο μπακ του ΠΑΟΚ. Δεν θέλαμε να ξεκινούν τις επιθέσεις τους από αυτούς γιατί έχουν πολύ μεγάλη δύναμη με τον Βιερίνια και τον Μάτος. Νομίζω ότι τα καταφέραμε σε αυτό το κομμάτι και από εκεί και πέρα, για να καταφέρεις να κερδίσεις έναν αντίπαλο όπως ο ΠΑΟΚ χρειάζεσαι το κάτι παραπάνω από όλα τα παιδιά αλλά και λίγο τύχη".

Παντελίδης: «Η αξία του αντιπάλου μεγαλώνει και την αξία της επιτυχίας»