MENU

Αναλυτικά είπε στην κάμερα της NOVA ότι: «Κοιτάξτε από τις 21/9 έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στον Παναθηναϊκό. Όλο αυτό το διάστημα εργαζόμαστε όσοι έχουμε μείνει για τον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς για εμάς κάθε βδομάδα αλλάζει το πλάνο. Χθες ήταν το αποκορύφωμα μίας αλλαγής. Το κόστος όπως μας ενημέρωσαν ήδη έχει πέσει κάτω από τα 6 εκατ. και όπως μας είπαν πρέπει να πέσει κάτω από τα 3 εκατ. ευρώ. Δεν έχει σημασία για αυτούς πως θα γίνει αυτό. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο νούμερα, μόνο ποσά.

Είναι ένα πολύ μεγάλο μέγεθος που πρέπει να το κρατήσουμε σε ένα επίπεδο. Καταλαβαίνετε ότι εγώ διαφωνώ με αυτό το πλάνο, δεν είναι σωτηρίας. Είναι πλάνο αγωνιστικής διάλυσης. Στο τέλος της ημέρας αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις δεν είμαι εγώ και οι συνεργάτες μου. Είναι ο μεγαλομέτοχος και οι συνεργάτες του. Θα δούμε αν θα είμαι στον πάγκο της ομάδας το Σάββατο. Παραμένω προπονητής του Παναθηναϊκού. Διαφωνώ με αυτό το πλάνο. Το πλάνο αυτό δεν είναι ρεαλιστικό. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα τεράστιο κλαμπ για να παίζουμε μαζί του».

Με τον Χίλιεμαρκ τι έγινε έτσι ξαφνικά; «Δεν είναι τόσο ξαφνικό. Για αυτό είχα πει μετά την Κυριακή να δούμε ποιους θα έχουμε. Από τις 21 Σεπτεμβρίου αυτά που έχουμε δει, είναι απίστευτα. Ο Όσκαρ θεωρεί ότι είναι καλύτερο να φύγει από την ομάδα».

Με τους Μολέδο και Βιγιαφάνιες τι θα γίνει; «Ο Λούκας είναι ένας παίκτης που έχει παρουσιάσει βελτίωση. Από τη στιγμή που του ήρθε μια πολύ καλή πρόταση, επιλέγει να φύγει. Αν θυμάστε και αυτός είπε σε κάποιες δηλώσεις "πείτε μου ένα λόγο για να μπορέσω να μείνω". Ο Λούκας, ο Μολέδο, ο Λουντ ήταν παιδιά που δεν είχαν συμβόλαια ανάλογα με την αξία τους και στόχος μου ήταν μετά τις αποχωρήσεις να κάνουμε συζητήσεις για ανανέωση, αλλά πως να γίνουν αυτά;».

Τι θα γίνει με τον Κουρμπέλη; «Είναι ένας παίκτης που η αξία του στο χρηματιστήριο είναι υψηλή. Σε άλλη περίπτωση θα μπορούσε να φέρει πολλά χρήματα στον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει μπορεί ο ποδοσφαιριστής να μην θέλει να φύγει. Και σε αυτά εγώ λέω αν συμφωνώ ή όχι».

Σε ένα υποθετικό σενάριο ότι εφαρμόζεται το πλάνο. Τι ομάδα θα υπάρχει; «Πλέον το αγωνιστικό έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Όλα είναι σε σχέση με νούμερα. Η δική μου δουλειά είναι με αυτούς που έχω με αυτούς δουλεύω».

Θα υπάρξει ενίσχυση; «Μας είπαν ότι μπορείτε να πάρετε παίκτες που να δώσουμε τώρα 30.000, 40.000 και του χρόνου να φτάνει στις 100.000, 150.000 ευρώ».

Για το αν υπάρχει αποστολή για το ματς με τον Απόλλωνα: «Τα παιδιά που θα είναι εδώ θα κάνουν το καλύτερο».

Για το αν εμφανίζεται προβληματισμένος στους παίκτες: «Στους παίκτες μου τους λέω την αλήθεια και όπως είναι η κατάσταση. Δεν μπορώ να τους κοροϊδεύω. Δεν είναι εύκολο για μια ομάδα με το μέγεθος του Παναθηναϊκού να αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα. Αυτό που γίνεται είναι πρωτόγνωρο».

Για την εικόνα στο ματς με την Κέρκυρα: «Και στα άλλα παιχνίδια τα τελευταία δεν ήταν κακή η ομάδα. Στον πρώτο γύρο είχαμε βάλει 11 γκολ και στα τρία πρώτα του δεύτερου έχουμε πετύχει οκτώ γκολ. Αξίζαμε καλύτερα αποτελέσματα. Πληρώναμε κάποιες επιπολαιότητες. Στο τελευταίο ματς βγάλαμε πράγματα που έχουμε τις δυνατότητες. Για μένα βέβαια τη μια είναι έτσι, την άλλη άσχημα. Δεν είναι εύκολο όλο αυτό να το χειριστείς. Άνθρωποι είναι δεν είναι απλά ποδοσφαιριστές. Δεν είναι εύκολο να βλέπουν κάποιον καλό συμπαίκτη τους να αποχωρεί. Είναι και ψυχολογικό».

Για την διχόνοια εντός του κλαμπ: «Να ρωτήσετε τους ίδιους. Εμείς είμαστε εργαζόμενοι, άλλοι είναι τα αφεντικά»

Για το ποιοι θα παίξουν κόντρα στον Απόλλωνα: «Ο Όσκαρ θα φύγει αλλά πιθανώς θα παίξει. Δεν μπορώ να ξέρω όμως τι μπορεί να συμβεί. Σήμερα το βράδυ. Αύριο το πρωί. Αν δείτε ενδεκάδες σχήματα, πρόσωπα θα καταλάβετε».

Για τον μεγαλομέτοχο: «Πιστεύει κανείς ότι όποιες αποφάσεις έχουν παρθεί ήταν εν αγνοία του κ. Αλαφούζου; Πολλοί πιστεύουν ότι τον Παναθηναϊκό τον ελέγχουν Ουζουνίδης, Διαμαντόπουλος. Αυτό είναι λάθος. Ο Παναθηναϊκός έχει διοίκηση και μεγαλομέτοχο».

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να γελάσουμε καμία μέρα. Είχαμε ένα πλάνο και ξαφνικά αυτό πάει να γίνει τώρα διάλυση. Άμα βρείτε άλλη ομάδα να έχει συμβεί αυτό… Δεν νομίζω ότι υπάρχει. Εδώ φτάσαμε στο σημείο να μας ζητηθεί να αποχωρήσει τραυματίας ποδοσφαιριστής».

«Αυτό είναι πλάνο αγωνιστικής διάλυσης του Παναθηναϊκού»