MENU

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη του συνέντευξη στο συνδρομητικό κανάλι πέραν των άλλων μίλησε και για την κρισιμότητα του Ιανουαρίου αναφορικά με το μέλλον του Παναθηναϊκού. Είπε, μάλιστα, πως η κρισιμότητα αυτή έγκειται τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο εξωαγωνιστικό. Σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος βεβαίως μία γρήγορη ματιά στο βατό πρόγραμμα της ομάδας στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου αρκεί για να καταλάβει κανείς γιατί ο Παναθηναϊκός πρέπει να επιστρέψει στις νίκες. Υπενθυμίζεται πως οι πράσινοι δεν έχουν πανηγυρίσει το τρίποντο από τις 28 Οκτωβρίου και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.

Για να περάσουμε όμως και σε αυτό που «καίει» περισσότερο πρέπει να αναλύσουμε τις «μάχες» που θα δώσει ο Παναθηναϊκός έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Προτεραιότητα την δεδομένη χρονική στιγμή είναι να μπορέσει το τριφύλλι να εξοφλήσει ή να φτάσει σε νέους διακανονισμούς με τους πιστωτές του. Ο λόγος είναι προφανής και δεν είναι άλλος από τον κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών που ελλοχεύει από ενδεχόμενες προσφυγές.

Αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα (8/1) είναι προγραμματισμένες να εκδικαστούν οι προσφυγές πρώην (εσχάτως και νυν) ποδοσφαιριστών της ομάδας. Τα αγκάθια είναι πολλά, άλλα μεγαλύτερα και άλλα μικρότερα. Την Δευτέρα είναι προγραμματισμένες να εκδικαστούν οι προσφυγές των δύο παικτών του τωρινού ρόστερ, του Κουτρουμπή και του Χουλτ.

Από εκεί και πέρα, την Τετάρτη (10/1) είναι προγραμματισμένες να εκδικαστούν οι υποθέσεις των Σεμπάστιαν Λέτο, Μίκαελ Εσιέν και Χοσέ Τοτσέ και την Πέμπτη των Στάθη Ταυλαρίδη και Ράσμους Τελάντερ. Ειδικά η περίπτωση του Δανού την δεδομένη χρονική στιγμή φαντάζει ως η πιο δύσκολη καθώς ο νυν παίκτης της Ζυρίχης έχει διαμηνύσει μέσω του δικηγόρου του πως δεν προτίθεται να κάνει άλλο πίσω αν δεν λάβει τα χρήματα της δόσης που προβλέπονται. Σε αυτές τις υποθέσεις πρέπει να προστεθεί και η προγραμματισμένη απολογία στην FIFA.

Από όλα τα παραπάνω αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα την μεγάλη σημασία που έχει να μετακυλήσουν οι υποχρεώσεις. Συνολικά για τις υποθέσεις που βρίσκονται στο προσκήνιο απαιτείται ένα ποσό κοντά στα 2.5 εκατ. ευρώ. Στο ποσό αυτό έρχεται να προστεθεί και το περίπου 1.300.000 ευρώ που αντιστοιχεί στη δόση του Δεκεμβρίου για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που βρίσκονται τώρα στην ομάδα, αλλά και τα χρήματα που απομένουν για την δόση του Οκτωβρίου, της οποίας είχε καταβληθεί ένα ποσοστό της τάξης του 40%. Για το ποσό αυτό έχει προβλεφθεί να πληρωθεί από την δόση της Αλ Αϊν για την μεταγραφή του Μπεργκ, ωστόσο σε αυτό το σημείο πρέπει να ληφθεί υπόψιν η παράμετρος πως οι ομάδες των ΗΑΕ δεν χαρακτηρίζονται από την συνέπειά τους σε οικονομικά θέματα και έτσι ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος πως τα χρήματα δεν θα καθυστερήσουν στα ταμεία της ΠΑΕ.

Έτσι, έχει υπολογιστεί όπως έχει σημειωθεί ξανά, πως από πωλήσεις παικτών μέσα στον Γενάρη αναζητείται ένα ποσό κοντά στα 5 εκατ. ευρώ. Άλλωστε, έχουν αναφερθεί και οι ποδοσφαιριστές από την πώληση των οποίων προσδοκάται πως μπορεί να έρθει ρευστό στα πράσινα ταμεία. Βεβαίως, το συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι απλό από την στιγμή που όλα βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση και με την καλή διάθεση των παικτών που είναι εν δυνάμει ελεύθεροι από την στιγμή που έχει θεμελιωθεί δικαίωμα προσφυγής για εκείνους.

Ταυτόχρονα, πρέπει να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου το μπάτζετ να πέσει από τα 11 στα 5 εκατ. ευρώ. Βεβαίως, σημαντικό είναι σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως το μπάτζετ βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση και με τα χρήματα που μπορούν να βρεθούν από ενδεχόμενες πωλήσεις. Αν δηλαδή ο στόχος των 5 εκατ. ευρώ από τις παραχωρήσεις παικτών δεν επιτευχθεί τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ανάγκη το μπάτζετ να πέσει ακόμα περισσότερο. Σημαντική ήταν προς αυτή την κατεύθυνση η αποχώρηση του Αντρές Τσάβες, όπως και η επικείμενη ολοκλήρωση του δανεισμού τόσο του Γιακούμπα Σιλά, όσο και του Μπράιαν Καμπέσας.

Από όλα τα παραπάνω γίνονται αντιληπτοί οι λόγοι της δήλωσης του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ο μήνας που μόλις ξεκίνησε περιλαμβάνει έναν Γολγοθά για τους ανθρώπους που έχουν μείνει και παλεύουν προκειμένου ο Παναθηναϊκός να μην καταλήξει στα βράχια.

Οι λόγοι που καθιστούν τον Γενάρη τον κρισιμότερο μήνα για τον Παναθηναϊκό
EVENTS