MENU

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει ξεκαθαρίσει που θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μολέδο. Στον ΠΑΟΚ, με τον οποίο ο Παναθηναϊκός κάθισε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ή στην Ιντερνασιονάλ από την οποία ενημέρωσε πως κάτι περιμένει ο παίκτης, με αποτέλεσμα τα πάντα να είναι ανοιχτά, σε ένα σίριαλ πάντως το οποίο θα τελειώσει από στιγμή σε στιγμή.

Παίρνοντας ως αφετηρία συζήτησης το πρώτο σενάριο, όχι γιατί σώνει και καλά είναι πιο πιθανό, αλλά επειδή αυτή τη στιγμή αποτελεί μια χειροπιαστή πραγματικότητα, συνειδητοποιεί κανείς το μέγεθος της τραγικής κατάστασης στον Παναθηναϊκό. Οποιος ακόμη δεν το έχει συνειδητοποιήσει τέλος πάντων…

Το αν η πρόταση είναι μικρή, μεγάλη ή απλά κανονική είναι σχετικό και έχει να κάνει με το πως το βλέπει κανείς. Και το πράγμα, αλλά και το… μέλλον. Είναι προφανές πως όταν μιλάς για τον κορυφαίο αμυντικό που είχες ποτέ τα τελευταία χρόνια το να συζητάς για να τον δίνεις με ένα ποσό που μπορεί να φτάσει το εκατομμύριο μαζί με τα έμψυχα ανταλλάγματα (πληρωμένοι Κάτσε, Κωνσταντινίδης), ίσως και με λιγότερα σε άλλη ομάδα, ασφαλώς και δεν το λες και κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση. Το νούμερο ΥΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ θα έπρεπε να είναι πολλές φορές επάνω. Βασικά δεν θα έπρεπε καν να γίνεται κουβέντα, τι να λέμε τώρα...

Όταν όμως με αυτό το εκατομμύριο πρέπει να πληρώσεις, να κλείσεις τα μέτωπα των προσφυγών, να αποφύγεις τις αφαιρέσεις βαθμών, άρα και τη διάλυση και να φτάσεις ως το καλοκαίρι, το λες κάπως και σαν μονόδρομο. Γιατί αλλιώς… δεν θα υπάρξει καλοκαίρι και θα σχολάσει νωρίς ο γάμος. Γιατί θα σου κάνει προσφυγή μέχρι και ο μανάβης από το Κορωπί στον οποίο κατάντησες να χρωστάς.

Να πω τη δική μου αλήθεια προσωπικά αυτό που δεν θα ήθελα να δω ποτέ να συμβαίνει είναι παίκτη του Παναθηναϊκού με μεταγραφή στον Ολυμπιακό, εσχάτως και στη… Νότιγχαμ. Δεν τα θέλω αυτά τα λεφτά ρε αδερφέ στην ομάδα μου, πως να το κάνουμε; Οι υπόλοιποι δεν με πειράζουν τόσο, αλλά στην τελική δεν έχει και σημασία.

Και δεν έχει γιατί δεν συζητάμε τι λέει ο κάθε αρθρογράφος αλλά τι ισχύει. Και αυτό που… ξέραμε είναι πως ΠΟΤΕ ο Παναθηναϊκός δεν πουλούσε παίκτες σε ελληνικές ομάδες. Γενικώς. Ακόμη και ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου θα θυμάστε ότι δεν το συζήταγε καν και αντιμετώπισε με χιούμορ την προ ετών προσφορά του ΠΑΟΚ για τον Μπεργκ. Τώρα μπορεί να πει και «ευχαριστώ» ή τέλος πάντων αναγκάστηκε να κάτσει στο τραπέζι γιατί δεν έχει να φάει. Και γιατί αν δεν καθόταν θα έβλεπες ΚΑΙ τον Μολέδο να κάνει προσφυγή και να τον χάνεις τζάμπα. Αλλωστε αυτό συμφωνήθηκε στην τελευταία συνάντηση που έγινε. Να βοηθήσει δηλαδή και ο παίκτης ώστε να πάρει μια ανάσα το ταμείο της ομάδας.

Φυσικά όλα αυτά που συμβαίνουν δεν είναι καινούργια ούτε χθεσινά. Ο ασκός άνοιξε από το καλοκαίρι και το πρώτο αίμα ήρθε με το ξεπούλημα του Μπεργκ. Ο οποίος για να λέμε και όλα, ΑΝ ΗΘΕΛΕ να μας κάνει χοντρή ζημιά, έφευγε και τζάμπα με τέτοια «πάσα» που του έκαναν οι άσχετοι και Παναθηναϊκά επικίνδυνοι πέριξ του μεγαλομετόχου. Ακόμη και αυτά τα «ψίχουλα» που πήρες ήταν επειδή το επέτρεψε ο Σουηδός και δεν έφυγε νύχτα όπως θα μπορούσε. Να τα λέμε κι αυτά… Και όλα λοιπόν συμβαίνουν εξαιτίας της ανωμαλίας που επέβαλε στην ομάδα ο Γιάννης Αλαφούζος με την απόφασή του να τραβήξει την πρίζα, με αποτέλεσμα να τρέχουν και να μην φτάνουν όσοι έμειναν, παίζουν καθημερινά τον… πισινό τους και τα ακούνε και από πάνω. Κάπως έτσι έχουν σήμερα τα πράγματα και κάπως έτσι φτάσαμε ως εδώ.

Εκεί που γέλαγες, λες και «ευχαριστώ»!
EVENTS