MENU

Το θέμα του Ιβάν είναι ο Αλαφούζος. Στον δικό του κώδικα, δεν μπορεί να γίνει κατανοητός ο τρόπος συμπεριφοράς του πρώην ισχυρού άντρα του Παναθηναϊκού. Και βασικά, σε κανέναν κανονικό άνθρωπο δεν είναι δυνατόν να γίνει κατανοητός ο Αλαφούζος.

Όσοι πιστεύουν πως ο Ιβάν έχει κανέναν σοβαρό νταλγκά με τον Παναθηναϊκό ως σύλλογο κάνει μεγάλο λάθος. Και εννοείται πως δεν είναι άνθρωπος που για να γλιτώσει 200 χιλιάρικα θα εκτεθεί ο ηθικός του κώδικας και η δημόσια εικόνα του.

Η διαρροή με την διάθεση του ΠΑΟΚ να αγοράσει αν χρειαστεί και τα βρούνε οι δύο ομάδες παίκτη από τον Παναθηναϊκό, ουσιαστικά φανερώνει και το πραγματικό θέμα του Ιβάν. Ο Αλαφούζος είναι το θέμα του, γιατί τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη ήταν πολλά. Ο Παναθηναϊκός όχι.

Γενικά το ύφος Αλαφούζου είναι αυτό που μπορεί να σε τρελάνει. Την ώρα που συμμαχείς μαζί του για να αλλάξεις το ποδόσφαιρο, εκτός του ότι δεν κατάφερε να επηρεάσει μισή Ένωση, πηγαίνει με τον "Γαύρο" παραμάσχαλα στο CAS, ενώ πάλι σε περίοδο συμμαχίας, στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, ξεσκίζει τον Σαββίδη στα ΜΜΕ του.

Προσπαθείς να πιάσεις τον παλμό του, το πως σκέφτεται και το τι θέλει να κάνει και πλησιάζεις το εγκεφαλικό.

Όταν η συμμαχία έσπασε, σε ένα τάιμινγκ μάλιστα που ο νικητής είχε κριθεί, υπήρξαν και πάλι χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Η επικοινωνιακή καταιγίδα κατά του Ιβάν ήταν χυδαία.

Γενικά ο Πόντιος – γενικά ως φυλή – δεν ξεχνά. Περιμένει και χτυπάει. Του Ιβάν του έκαναν πολλά και σε καμία των περιπτώσεων δεν θα αφήσει αυτούς που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την κατάσταση σε χλωρό κλαρί. Ειδικά τον Αλαφούζο τον βλέπω δύσκολα. Του πήρε την Μαραγκουδάκη από τον ΣΚΑΙ, σύντομα θα υπάρχουν κι άλλες διαρροές από εκεί, θα του πάρει στελέχη από άλλες επιχειρήσεις του και θα περιμένει οποιοδήποτε πάτημα για να τον χτυπήσει, στα πλαίσια πάντα της νομιμότητας.

Το αστείο της υπόθεσης, είναι πως ΠΑΟΚτσήδες και Παναθηναϊκοί βρίζονται στο διαδίκτυο ενώ επί της ουσίας τα έχουν με έναν άνθρωπο. Οι δικοί μου με τον Αλαφούζο που προσπάθησε να παρουσιάσει τον ΠΑΟΚ του Ιβάν ως Ολυμπιακό της νέας εποχής και οι Παναθηναϊκοί με τον ίδιο άνθρωπο ο οποίος τους έχει στείλει στον γκρεμό.

Απλά προστίθενται κάποια ιστορικά γεγονότα, τα οποία όσοι τα ζήσαμε ξέρουμε ακριβώς τι συνέβη και τον ρόλο παραγόντων των δύο ομάδων την εποχή που ο Παναθηναϊκός ήταν ισχυρός. Και όσα δεν ζήσαμε, τα μάθαμε από τους πατεράδες μας.

Γενικά, υπάρχουν παράγοντες που έγραψαν ιστορία στο ποδόσφαιρο. Θετική ή αρνητική. Αν βάλουμε μία λίστα με μαύρες σελίδες, ο Αλαφούζος είναι πολύ ψηλά. Και σε αυτό δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς.

Στα υπόλοιπα θέματα, γίνεται με το καλημέρα του 2018 μία κουβέντα για τους ορισμούς. Από την πλευρά μου θεωρώ πως η ΚΕΔ μπορούσε να αποφύγει τον ορισμό του Βάτσιου στο ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός. Δεν θα το πάω παρασκηνιακά γιατί θα μπορούσα να γράψω πολλά, ούτε έχω κάτι προσωπικό με τον άνθρωπο.

Όμως δεν μπορώ να ξεχάσω πως είναι ένας διαιτητής που έκανε το μεγαλύτερο – μαζί με τον Ευαγγέλου στη Νέα Σμύρνη – λάθος του πρωταθλήματος, το οποίο έφερε σε αμηχανία όλη την προσπάθεια εξυγίανσης που γίνεται. Και έθεσε σε κίνδυνο την ίδια του την καριέρα.

Στον δεύτερο γύρο, η παραμικρή αλλοίωση αποτελέσματος μπορεί να κρίνει το πρωτάθλημα. Καλό θα ήταν η ΚΕΔ να μελετά τους ορισμούς της καλύτερα.

Εχθρός είναι ο Αλαφούζος και όχι ο Παναθηναϊκός
EVENTS