MENU

Η μάχη ξαναρχίζει λοιπόν. Μπορεί να με… βρίζουν τα παιδιά που πάνε σχολείο αλλά ευτυχώς οι γιορτές πέρασαν και αρχίζει πάλι το πρωτάθλημα. Μπορεί ο πρώτος γύρος να τέλειωσε με πίκρα αλλά ζούμε ένα πρωτάθλημα όπως το περιμέναμε χρόνια.

Έβλεπα χθες το απόγευμα με πολύ ενδιαφέρον την στατιστική ανάλυση του κυρίου Κώστα Γαλάνη στην πάντα ενδιαφέρουσα εκπομπή του Αντώνη Κατσαρού στο Action 24 από όπου φαινόταν κάποια ενδιαφέροντα πράγματα. Το πιο ενδιαφέρον κάτι που το είχαμε επισημάνει κι εμείς αρκετές φορές σε όλη την διάρκεια του πρώτου γύρου. Υπάρχει βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα πρωταθλήματα για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ όμως όπως είπε κι ο κύριος Γαλάνης το βασικό στοιχείο είναι ότι έχει πέσει ο Ολυμπιακός. Ότι είναι χειρότερη ομάδα από ότι ήταν.

Φυσικά είναι χειρότερη ομάδα κυρίως επειδή οι πραγματικοί παικταράδες της εικοσαετίας, οι διαιτητές δηλαδή, πλέον παίζουν στα παιχνίδια του χωρίς άγχος να νικήσει. Τώρα έχουν περισσότερο άγχος οι παίκτες του από τους… διαιτητές.

Όσο λοιπόν κι αν ανέβηκαν οι άλλοι διεκδικητές το κύριο στοιχείο της διαφορετικότητας είναι πως το πρωτάθλημα δεν παίζεται όπως παιζόταν επί τόσα χρόνια σε επίπεδο ΕΠΟ και διαιτησίας. Πάλι υπάρχουν κακές διαιτησίες, πάλι υπάρχουν φωνές και πάντα θα υπάρχουν. Όμως είναι εμφανές ότι απουσιάζει η… κεντρική διαχείριση που δούλευε για τον έναν που… επένδυε.

Μπαίνουμε στο δεύτερο γύρο λοιπόν. Και επειδή πλέον μέρα που περνάει δεν ξαναπερνάει που λέγαμε και στον στρατό χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Και από τους διαιτητές φυσικά. Κι από την ΚΕΔ.

Για παράδειγμα στο Παναιτωλικός - ΑΕΚ το Σάββατο διαιτητής είναι ο Καραντώνης και παρατηρητής διαιτησίας ο Δαγκλής. Θα μπορούσε η ΚΕΔ να προσέξει λίγο αυτό τον ορισμό γιατί είναι γνωστό πως και οι δύο είναι κολλητοί φίλοι του Σαραϊδάρη. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τον Σαραϊδάρη, μάλιστα ήταν ο μόνος που πάλευε στα τελευταία της εγκληματικής οργάνωσης ή συμμορίας ως μέλος της επιτροπής ορισμών για να έρθει πιο γρήγορα η αλλαγή.

Όμως είναι υπάλληλος του ΠΑΟΚ. Και καλά κάνει ο άνθρωπος. Αλλά επειδή η καχυποψία είναι στο αίμα όλων των Ελλήνων που ασχολούνται με την μπάλα είναι καλό να αποφεύγεται από την ΚΕΔ να μπαίνει δίδυμο παρατηρητή - διαιτητή κολλητών με υπάλληλο του ενός εκ των διεκδικητών. Τόσα άλλα παιχνίδια υπάρχουν να πάει ο ένας από τους δύο καθόλα άξιων και καθαρών αυτών ανθρώπων. Γιατί μαζί; Μπορεί να έρθουν σε δύσκολη θέση και είναι κρίμα.

Όλος ο κόσμος ξέρει για αυτή την σχέση, δεν μπορεί να την αγνοεί η ΚΕΔ. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή λοιπόν.

Όπως και να έχει πάντως παρά τα λάθη που γίνονται είναι δεδομένο πως αυτοί οι παίκτες και αυτός ο προπονητής της ΑΕΚ απολαμβάνουν πράγματα που οι προκάτοχοι τους τα έβλεπαν μόνο στον… ύπνο τους.

Όνειρο ήταν το να παίζεται το πρωτάθλημα όπως φέτος, έτσι το είχαν καταντήσει αυτοί που τώρα τα έχουν εμφανώς χαμένα παρότι πάλι πρώτοι είναι. Η ανασφάλεια έχει κυριαρχήσει σε όλο τον οργανισμό και το… σκετσάκι με τον Λεμονή που διαψεύστηκε με ένα… χρόνο καθυστέρηση χωρίς να πείσει ούτε τα φυτά είναι χαρακτηριστικό. Ο Ολυμπιακός παραμένει δυνατός και φυσικά δυνατός είναι κι ο ΠΑΟΚ. Ενώ ο Ατρόμητος δεν έχει ξεφουσκώσει παρά τις προβλέψεις και έχει το καλύτερο πρόγραμμα στον δεύτερο γύρο.

Όλοι είναι επικίνδυνοι, όλοι αξίζουν σεβασμό κανείς δεν τρομάζει την ΑΕΚ και από κανέναν δεν υστερεί. Κάθε ματς είναι τελικός και δεν είναι σχήμα λόγου. Ας σκεφτούμε απλά από ποιες ομάδες και που έχασε η ΑΕΚ βαθμούς στον πρώτο γύρο. Στο Αγρίνιο τα πράγματα θα ήταν δύσκολα αλλά δυσκόλεψαν περισσότερο με το 0-4 του κυπέλλου. Δεν πρέπει το μυαλό των παικτών της ΑΕΚ να μείνει εκεί γιατί σίγουρα του Παναιτωλικού εκεί είναι και διψάει για εκδίκηση. Μην είναι κανείς αφελής.

Η μεγάλη διαφορά στο πρωτάθλημα και το όνειρο που ζει η ΑΕΚ!
EVENTS