MENU

Αισθάνομαι την ανάγκη να ξεκινήσω το 2018, με τις καλύτερες ευχές, για όλο τον κόσμο. Οι ευχές για υγεία και εσωτερική γαλήνη, θεωρώ ότι είναι οι πιο σημαντικές. Ακολουθούν οι ευχές για τύχη, επαγγελματικές και προσωπικές επιτυχίες στον καθένα.

Η ευχή μου για τον ΠΑΟΚ είναι διπλή. Ναι, διπλή. Εύχομαι λοιπόν την κατάκτηση του πρωταθλήματος (αυτό το ανεκπλήρωτο όνειρο να γίνει τον Μάιο πραγματικότητα) και λιγότερη γκρίνια. Ναι, λιγότερη γκρίνια.

Λιγότερη μιζέρια δηλαδή και εσωστρέφεια στον οργανισμό του ΠΑΟΚ. Άλλα ήθελα να γράψω χρονιάρες μέρες, άλλα γράφω με αφορμή τα σχόλια που αφορούν την απόφαση του Δικεφάλου να προσθέσει στο ρόστερ της, τον Μάρσιο Αζεβέδο. Τι δε δεν διαβάσαμε ή ακούσαμε από την ώρα που επιβεβαιώθηκε η είδηση που αποκάλυψε η εφημερίδα FORZA, για την κίνηση του ΠΑΟΚ να προσθέσει στο ρόστερ του τον Βραζιλιάνο.

«Είναι ευάλωτος σε τραυματισμούς», «έχει πολλά κιλά», «δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό», «θα προσαρμοστεί το ΠΑΣΧA» και άλλα πολλά όπως η σύγκριση με τον Λεβέκ. Αντιλαμβάνομαι ότι μετά η περίπτωση του Λεβέκ θυμίζει την παροιμία με το χυλό και το γιαούρτι. Όποιος καεί από τον χυλό, φυσάει ακόμα και το γιαούρτι. Η αντιμετώπιση του Βραζιλιάνου, ξεπερνά τα όρια.

Ο καθένας γράφει και λέει το μακρύ και το κοντό του. Δύσκολα θα βρεις στον ελληνικό Τύπο (Αθήνας και Θεσσαλονίκης) μια σοβαρή προσέγγιση για τον Αζεβέδο. Διαβάσαμε ακόμα και απορίες γιατί αποτελεί επιλογή του Λουτσέσκου ο παίκτης. Προφανώς έπρεπε να επιλέξει λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας, κάποιος από τους φροντιστές της ομάδας! Δεν εξηγείται αλλιώς η έκπληξη όσων μας ενημέρωσαν ότι ο Αζεβέδο είναι επιλογή του Ρουμάνου τεχνικού.

Προφανώς και θέλει να εκτεθεί ο Λουτσέσκου και να μεγαλώσει η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του. Σκέφτηκε λοιπόν «τι να κάνω για να γίνω ακόμα πιο αντιπαθής στους φιλάθλους της ομάδας;» και αποφάσισε να εισηγηθεί την απόκτηση του Βραζιλιάνου με τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα του που γνωρίζει τα χαρακτηριστικά του παίκτη.

Δεν ξέρω ποια θα είναι η πορεία του Αζεβέδο στον ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ να προβλέψω αν θα καταφέρει να εξελιχθεί σε Λίνο ή σε Μάτος. Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι, δεν δικαιούμαι να μειώνω μια κίνηση του ΠΑΟΚ, πριν δω τον παίκτη μέσα στα γήπεδα. Κάτι που συμβαίνει κατά συρροή, κατ΄ εξακολούθηση και κατ΄ επάγγελμα στον Δικέφαλο.

Σε καμία άλλη ομάδα της χώρας, δεν καταγράφεται τέτοια άρνηση. Ο Τύπος σέβεται τις επιλογές των ομάδων και τις κρίνει ανάλογα με την παρουσία τους μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Στον ΠΑΟΚ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ο παίκτης είναι κουτσός, τυφλός, κουφός, έχει χοληστερίνη και τριγλυκερίδια. Είναι επίσης τσιγκούνης γιατί σπάνια επισκέπτεται κομμωτήριο. Ποιος ξέρει τι άλλο θα διαβάσουμε ή θα ακούσουμε. Που να μάθουν ότι σε νεαρή ηλικία, όταν ακόμα αγωνιζόταν στην Βραζιλία, του έκοψαν κλήση για υπερβολική ταχύτητα. Σε δρόμο με όριο τα 80 χιλιόμετρα την ώρα, οδηγούσε με 81 χιλιόμετρα την ώρα.

Μόλις το μάθουν τα τσακάλια, θα τον περάσουν γενιές 14 τον Αζεβέδο. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που ταλαιπωρεί επί σειρά ετών τον ΠΑΟΚ και δεν του επιτρέπει να αναπνεύσει. Η ευχή μου λοιπόν είναι αυτή… Λιγότερη γκρίνια, μιζέρια και εσωστρέφεια. Ας το δοκιμάσουν όλοι, έστω για αλλαγή βρε αδελφέ, μέχρι να ολοκληρωθεί η ποδοσφαιρική σεζόν. Από το καλοκαίρι, μπορούν να συνεχίσουν…

ΥΓ Οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ θα συνεχιστούν. Δεν θέλω να δημιουργήσω προσδοκίες αλλά, θα προκαλέσει αίσθηση ο Δικέφαλος με τουλάχιστον μια κίνηση μέσα στον Γενάρη, αν όλα κυλήσουν ομαλά. Κι επειδή οι συνθήκες έχουν ωριμάσει, προβλέπω ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Ο ΠΑΟΚ προσεγγίζει με σοβαρότητα περιπτώσεις παικτών που δεν θα αφήσουν κανένα αδιάφορο. Συνεχίζεται…

Ο Αζεβέδο, είναι σίγουρα ποδοσφαιριστής;
EVENTS