MENU
Χρόνος ανάγνωσης 13’

Monopoly Super League!

0

Υπάρχει μονόπολη junior, μονόπολη παγκόσμια έκδοση, μονόπολη μανία για πιόνια, monopoly gamer, μονόπολη με κανόνες σπιτιού, μονόπολη Disney, μονόπολη ηλεκτρονική τράπεζα και για να μην το κουράζουμε περισσότερο, σήμερα εισάγουμε την ποδοσφαιρική μονόπολη! Γιατί σε ποιον ταιριάζει περισσότερο η εντολή «πήγαινε αμέσως στη φυλακή», αν όχι στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Το αγαπημένο και κλασικό παιχνίδι της «Hasbro» προσαρμόζεται (και κομματάκι συρρικνώνεται) στις ανάγκες της Super League και σε όσα ζήσαμε στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος! Χρεοκοπίες, επεισόδια, υποθήκες, εντολές, φυλακές και στο φινάλε στήνονται όλοι πάλι πίσω στην αφετηρία για να ξεκινήσει από τον Ιανουάριο ο δεύτερος γύρος!

ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Το πρώτο τριπλό σφύριγμα ακούστηκε στις 19 Αυγούστου 2017. Έκτοτε, έχουν γίνει 120 ματς με μέσο όρο γκολ ανά αγώνα 2,14 (σ.σ. Ισπανία γίναμε), με 49 νίκες γηπεδούχων, 41 ισοπαλίες (σ.σ. Ιταλία γίναμε) και 29 νίκες φιλοξενούμενων. Τα περισσότερα γκολ έχουν σημειωθεί με κεφαλιά (σ.σ. Αγγλία γίναμε) στο τελευταίο τέταρτο των αγώνων (σ.σ. Μαλαισία δε γίναμε, ήμασταν από πάντα)!!

ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΟΥ: Πρώτη παρέμβαση και αντικαθιστούμε την οδό Επτανήσου με την οδό Ονείρου, καθότι είμεθα και ρομαντικοί! Όπου όνειρο, ο Ατρόμητος. Εκπλήξεις είχαμε κατά καιρούς πολλές στη Super League, ο Πανιώνιος συνήθιζε να κάνει μικρά θαύματα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τέτοια επιμονή και διάρκεια είχαμε χρόνια να δούμε! Πρόχειρα να σας πούμε ότι οι κυανέρυθροι στο φινάλε του πρώτου γύρου πέρυσι ήταν δέκα βαθμούς μακριά από την κορυφή, ενώ η ομάδα του Περιστερίου βρίσκεται στο μείον δύο!! Έχει ρεκόρ 8-6-1, έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος μαζί με τον ΠΑΟΚ, μακράν την καλύτερη συγκομιδή βαθμών εκτός έδρας, την καλύτερη διαφορά τερμάτων εκτός έδρας και να σημειώσουμε ότι από την πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, ο μόνος που δεν έχει κερδίσει πέναλτι!

ΕΝΤΟΛΗ (Πάρε μια κίτρινη κάρτα): Κίτρινη κάρτα! Να, μια καλή ιδέα… Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος δόθηκαν 733 κίτρινες κάρτες και 15 κόκκινες! Κορυφαίους σε όλες τις κατηγορίες είναι ο Ντάνι Μπεχαράνο με οκτώ κίτρινες και δύο κόκκινες κάρτες, έχοντας αποβληθεί και στα δύο τελευταία ματς που αγωνίστηκε. Σε ομαδικό επίπεδο, βρίσκουμε τον Παναιτωλικό στην κορυφή με 63 κίτρινες, ενώ μπόνους «καθαρού» ποδοσφαίρου παίρνει ο Πανιώνιος με μόλις 34 κίτρινες κάρτες! Ο ΠΑΣ Γιάννινα, τέλος, είναι η μοναδική ομάδα της οποίας δεν έχει αποβληθεί ποδοσφαιριστής.

ΟΔΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ: Φίλοι Αθηναίοι, όλοι έχετε περάσει μια βόλτα από εκεί και έχετε ξεφυλλίσει το «Αθηνόραμα» στο δρόμο για τον διάσημο δρόμο. Φίλοι των λοιπών πόλεων της Ελλάδας, αξίζει τον κόπο να κάνετε κι εσείς μια βόλτα. Θέατρο, παραστάσεις, ηθοποιία ή αλλιώς… πέναλτι! 28 πέναλτι έχουν σφυριχτεί στον πρώτο γύρο και τα 23 εξ αυτών έχουν καταλήξει στα δίχτυα. Όσο για τον πρωταθλητή χειμώνα στην άσπρη βούλα; Η λέξη «Ολυμπιακός» δε θα σας εκπλήξει, αλλά το γεγονός ότι ισάριθμα πέναλτι με τους ερυθρόλευκους έχουν κερδίσει και η Κέρκυρα είναι κομματάκι σοκαριστικό!! Πέντε τον αριθμό αμφότεροι…

Δεν κάνουν προπόνηση για πέναλτι – και γιατί να χάνουν το χρόνο τους; - Ατρόμητος, Παναιτωλικός, ΠΑΣ, Ξάνθη και Πλατανιάς!

ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ: Πρέπει να είναι κάποιο πρόσθετο μέτρο, το οποίο η κυβέρνηση παρέλειψε να ανακοινώσει ή τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν πολύ απασχολημένα να καλύπτουν τις αγορές των Χριστουγέννων για να μας το αποκαλύψουν! Διαφορετική εξήγηση για τις παρανοϊκές τιμές εισιτηρίων δεν μπορεί να υπάρχει. Γενική είσοδος στο Πλατανιάς-ΠΑΟΚ από το 30 ευρώ, εισιτήρια για το Πλατανιάς-Ολυμπιακός στα 20 ευρώ, φτηνότερο εισιτήριο για τους φιλοξενούμενους στην Ξάνθη στα 20 ευρώ και λογικά στην τιμή συμπεριλαμβάνεται σάντουιτς, πασατέμπος και αναψυκτικό.

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΡΙΣΗΣ: Μια πόλη, μια ομάδα, μια αγάπη, μια διαδρομή με τρένο, μια πίτσα από το κυλικείο με υπολογισμένο κίνδυνο δηλητηρίασης και πολλοί αγαπημένοι σταθμοί! Η Λαμία είναι η νεοφώτιστη ομάδα που περιμέναμε να φέρει κάτι καινούργιο και φρέσκο στη Super League και κατά το ήμισυ το κάνει. Έχει μια αξιοσέβαστη παρουσία, έχει παλέψει για εκπλήξεις, έχει κάνει εκπλήξεις, έχει τον Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο και αυτό από μόνο του προσδίδει το κατιτίς του, αλλά από κόσμο; Έτσι κι έτσι! Κάτι παραπάνω από 2.000 οπαδοί για μια πόλη 52.000 κατοίκων δεν είναι και φοβερό νούμερο.

ΑΠΟΦΑΣΗ: «Χρεοκόπησες! Γύρισε αμέσως όλα τα λεφτά σου στην τράπεζα!». Το μεγάλο κραχ δεν μπορεί παρά να είναι μια από τις σημαντικότερες ειδήσεις για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός… βάρεσε κανόνι λίγο μετά την έναρξη της σεζόν, οι παίκτες του δεν μήνες πίσω σε πληρωμές, η διοίκηση είναι εξαφανισμένη, λύση στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται και οι επόμενες 40 ημέρες, μέχρι δηλαδή το τέλος Ιανουαρίου, θα είναι κομβικές για την ταυτότητα του τριφυλλιού. Ποιοι θα φύγουν, ποιοι και αν θα έρθουν, πόσα λεφτά θα εξοικονομηθούν.

ΟΔΟΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ (γνωστή και ως οδός γκέλας): Εκεί στο τέρμα της συναντάς τη Ριζούπολη και λίγο πιο πέρα τη Νέα Φιλαδέλφεια. Τα γειτονάκια έδωσαν χάρισαν στο φινάλε του πρώτου γύρου την πιο χαρακτηριστική γκέλα που έγινε σε 15 αγωνιστικές! Σίγουρα υπάρχει το Ολυμπιακός-Ξάνθη ή το Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός (σ.σ. πριν ξεπέσουν οι πράσινοι στα τωρινά δεδομένα), όμως το 0-0 του προηγούμενου Σαββάτου κερδίζει για τους εξής τρεις λόγους! Α) Ανέτρεψε τα δεδομένα για τον πρωταθλητή χειμώνα. Β) Ήταν ανάμεσα στην 1η και τον 14ο. Γ) Δεν έβαλε γκολ η τρίτη καλύτερη επίθεση στην πέμπτη χειρότερη άμυνα.

ΦΥΛΑΚΗ: Αν είσαι τυχερός προσπερνάς και συνεχίζεις. Αν το ζάρι το διαλέξει διαφορετικά, κάθεσαι και το απολαμβάνεις! Στο ελληνικό πρωτάθλημα, η φυλακή είναι κάτι περισσότερο από συμβολικό σημείο. Είναι σα να θέλουν ορισμένες φορές να πέσουν εκεί. Σα να θέλουν να έρθει το ζάρι με τέτοιο τρόπο για να κατηγορούνται. Σαν εκείνο τον κακομοίρη παίκτη της Μονόπολη που κάθεται στη φυλακή γιατί δεν έχει άλλα λεφτά να πληρώνει σε σπίτια και ξενοδοχεία των αντιπάλων του!

ΔΕΗ: Δεν είναι ακριβώς αγωνιστικό το θέμα, δεν έχει ακριβώς σχέση με τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, αλλά δεν έχουμε πλέον κι εκείνα τα ανεπανάληπτα black out για να μας απασχολεί η ΔΕΗ. Υπάρχουν, όμως, δυστυχώς εκείνοι που τους έχουν αλλάξει τα φώτα και δεν το εννοούμε κυριολεκτικά. Η σπείρα των κακοποιών που ληστεύει παίκτες και προπονητές ομάδων Super League είναι ένα από τα θέματα που μας απασχόλησαν σε αυτό το τετράμηνο και… έριξαν την αξία των ακινήτων. Θα μπορούσε να το βαφτίσουμε και «Λεωφόρος Ποσειδώνος».

ΟΔΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ: (Αντικαθιστούμε την Ακαδημίας) Δικηγορικό γραφείου Αλέξη Κούγια. Στον αριθμό 55, σύμφωνα με τον χρυσό οδηγό. Εκεί όπου έχουν ξεκινήσει οι περισσότερες μεγάλες στιγμές του πρώτου γύρου. Εκεί όπου έχουν δημιουργηθεί όλες οι σπουδαίες σκέψεις που θα γίνονταν πράξη κατά κύριο λόγο στο γήπεδο της Λάρισας. Οι μπουνιές με τον Ηλία Φυντανίδη, οι βρισιές και οι φτυσιές με τον Ελ Καρκουρί, οι ανακοινώσεις, οι παρεμβάσεις και όλες οι υπέροχες, μοναδικές στιγμή που προσφέρει αυτό το πρωτάθλημα.

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ: Ανηφορίζουμε προς ΟΑΚΑ, εκεί όπου η ΑΕΚ προσπαθεί να χτίσει. Ναι, θα πείτε και λογικά θα το πείτε η ΑΕΚ εδώ και μια 20ετια προσπαθεί να χτίσει, αλλά ακόμα δεν τα καταφέρνει. Δε βαριέστε… Κάτι θα καταφέρει στο φινάλε. Σπίτι, ξενοδοχείο, γήπεδο είναι υπό συζήτηση, όμως τουλάχιστον έχει χτίσει μια ομάδα που παλεύει για τον τίτλο και είναι και η μοναδική ελληνική που θα παίξει τον Φεβρουάριο στην Ευρώπη. Μήπως τελικά να χτίσει αεροδρόμιο;

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Ή αλλιώς το τρένο του Αστέρα! Τρίτη αγωνιστική και η ομάδα της Τρίπολης είχε έναν βαθμό με δύο εντός έδρας ήττες από ΠΑΣ και Λαμία. Ε, κοινώς έτσι δεν… πας ούτε μέχρι τη Λαμία! Άλλαξε ο προπονητής, ήρθε ο Σάββας Παντελίδης στη θέση του Στάικου Βεργέτη και στο φινάλε του πρώτου γύρου ο Αστέρας είναι στην έκτη θέση με ένα εντυπωσιακό σερί πέντε συνεχόμενων νικών, πριν το χαλάσει η χθεσινή ισοπαλία με τον Παναιτωλικό.

ΕΝΤΟΛΗ: «Πλήρωσε πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα». Ποιος θα στοιχηματίζατε ότι έτρεξε το μεγαλύτερη σερί στο πρωτάθλημα; Προσέξτε γιατί θα χάσετε τα λεφτά σας και μετά δε θα μπορείτε να πληρώσετε (spoiler) την παράγκα που έχει χτιστεί στη Λεωφόρο Συγγρού! Όχι, δεν είναι ο Ολυμπιακός, παρότι οι ερυθρόλευκοι έχουν έξι συνεχόμενες νίκες. Όχι, δεν είναι ο Αστέρας Τρίπολης, παρότι οι Αρκάδες είχαν πέντε σερί νίκες και τώρα έξι σερί ματς αήττητοι. Όχι, δεν είναι καν ο Λεβαδειακός που έμεινε οκτώ συνεχόμενα ματς χωρίς ήττα. Είναι ο Πλατανιάς!!! Κερδίζει το βραβείο ελεύθερης πτώσης με υπερβολική ταχύτητα. 10 σερί ήττες και συνεχίζουμε…

ΟΔΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Αυτονόητο, σωστά; Ο Ολυμπιακός χτίζει, χτίζει, χτίζει και δεν τον σταματάει ούτε η πολεοδομία και οι πλειστηριασμοί. Κατεβαίνεις την Πειραιώς από το κέντρο προς το Φάληρο; Πληρώνεις! Παίρνεις τον δρόμο από τη Γλυφάδα προς το στάδιο Καραϊσκάκη; Πληρώνεις! Οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν μέχρι και πέντε βαθμούς μακριά από την κορυφή (5η, 6η και 9η αγωνιστική), αλλά στο φινάλε του πρώτου γύρου είναι εκεί που συνήθως βρίσκονται κι εκεί που είχε προβλέψει ο Τάκης Λεμονής ότι θα είναι. Στην πρώτη θέση και χτίζουν… αναχώματα!

ΟΔΟΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών-Χρηματιστήριο Αξιών Super League! Δεύτερη αλλαγή για τη δική μας Μονόπολη και η «3ης Σεπτεμβρίου» μένει να θυμίζει την επανάσταση. Κωδικός λέξη: Φούσκα! Ο Λεβαδειακός ήταν ένα μικρό θαύμα στον πρώτο μήνα του πρωταθλήματος. Και, ναι, θαύμα θα παρέμενε χωρίς να καταφέρει να γίνει κάτι περισσότερο. Αήττητος για οκτώ αγωνιστικές, με μια άμυνα που είχε δεχτεί τέσσερα γκολ σε εκείνο το διάστημα, αλλά σήμερα; Έχει πέσει στη 12η θέση και στο δεύτερο γύρο ο στόχος είναι ξεκάθαρος, όπως πάντα. Η σωτηρία (σ.σ. καλά, όχι ότι δε θα βρεθεί ένας τρόπος να σωθεί).

ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ: Τα συγχαρητήρια πηγαίνουν στον Πλατανιά! Έχει κατορθώσει να παρκάρει στην Super League και να μοιάζει σα να μην συμμετέχει καν στο παιχνίδι. Οι μόλις έξι βαθμοί σε έναν ολόκληρο γύρο είναι ρεκόρ οκταετίας, με τον Πανθρακικό τον Δεκέμβριο του 2009 να έχει μαζέψει δύο βαθμούς σε έναν γύρο και να είναι, εντάξει, πολύ χειρότερος. Οι Χανιώτες μάζεψαν έξι βαθμούς στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές κι έκτοτε είναι στο μηδέν. Σα να μπεις στη φυλακή και να μην μπορείς να φέρεις διπλές στα ζάρια για να βγεις!

ΟΔΟΣ ΑΙΟΛΟΥ: Άνοιξε τον ασκό του και όποιον πάρει ο άνεμος… Όπως έμοιαζε να παίρνει τη μπάλα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στην εκτέλεση φάουλ στο ΟΑΚΑ (αλλά τελικά ήταν φάλτσο), έτσι πήρε ο άνεμος και τον Στέφανο Καπίνο. Μέχρι και σήμερα, που είναι γνωστό ότι θα αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, δεν έχει γίνει ξεκάθαρο τι ακριβώς συνέβη και τι ενόχλησε τόσο πολύ τη διοίκηση των ερυθρολεύκων, ώστε να τελειώσει ο Έλληνας γκολκίπερ. Δεν ήταν, όμως, η μοναδική ηχηρή απομάκρυνση που είχαμε στον πρώτο γύρο. Κάπου εκεί είναι και ο Μασούντ με τον Οικονόμου, όπως και ο Γιώργος Κουτρουμπής στην πιο πρόσφατη ιστορία.

ΑΠΟΦΑΣΗ: «Πήγαινε απευθείας στο ταμείο ανεργίας». Στα καλά νέα, ποιος δε θέλει έναν σταθερό μισθό; Στα κακά νέα, είναι λίγο μικρότερος από τον κανονικό που θα έπαιρναν στις ομάδες. Εννέα ομάδες έχουν διατηρήσει τον ίδιο προπονητή με εκείνον που ξεκίνησαν τη σεζόν, ωστόσο οι υπόλοιπες εφτά έχουν κάνει αρκετές αλλαγές για να καλύψουν όλα τα… κενά. Μόνο η Λάρισα έχει τρεις προπονητές, αλλά αυτό θα το αναλύσουμε αργότερα.

ΟΔΟΣ ΕΡΜΟΥ: Το εορταστικό ωράριο ξεκίνησε, τα καταστήματα έμειναν ανοικτά την προηγούμενη Κυριακή και θα μείνουν για δύο Κυριακές ακόμα και τα ψώνια είναι στο αποκορύφωμά τους. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τους καταναλωτές, αλλά και για τις ομάδες. Μπαίνουμε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και τα πήγαινε-έλα, πάρε-δώσε, φύγε-μείνε θα κρίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τι θα συμβεί στο δεύτερο μισό της σεζόν. Ειδικά, για την κορυφή!

ΟΔΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: Σα να λέμε δεν είχαν τον Θεό σου, που έριξαν θεμέλια δίπλα στον… οίκο του Θεού! Το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του πρώτου γύρου θα έπρεπε να μοιραστεί σε δύο ποδοσφαιριστές. Ενδεχομένως να μην ήταν οι καλύτεροι όλων, αλλά ήταν οι δύο με τη μεγαλύτερη επιρροή στην πετυχημένη πορεία των ομάδων τους. Ο Μάρκο Λιβάγια με πέντε γκολ στο πρωτάθλημα και μάλιστα σε συνεχόμενες αγωνιστικές είναι ο μόνιμος MVP της ΑΕΚ και ο Ανδρέας Γιαννιώτης που κράτησε την εστία του ανέπαφη για οκτώ ματς ήταν αναμφισβήτητα η κολώνα του Ατρόμητου για την εντυπωσιακή του πορεία.

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΑΘΗΝΩΝ: Ε? Εεεε? Πόση ώρα το περιμένατε; ΠΑΟΚ και Τέμπη ήταν μια αιώνια ιστορία αγάπης μέχρι και πριν τρεις μέρες. Μετά, ήρθε και το… χάλασε ο Στέλιος Μαλεζάς με το γκολ στα Χανιά, ωστόσο αν θέλουμε μπορούμε να συνεχίσουμε να μιλάμε για αυτή την παράδοση. Γιατί στην Κρήτη δεν πας ούτε με τρένο, ούτε με αυτοκίνητο, ενώ μόνο οι πιλότοι γνωρίζουν αν πρακτικά περνάει το αεροπλάνο πάνω από το… τρίγωνο των Τεμπών! Ο ΠΑΟΚ έμεινε έξι παιχνίδια μακριά από την Τούμπα χωρίς νίκη, έσπασε το ρόδι στην Ξάνθη και έσπασε το «κάτι με πιάνει μόλις μπω Θεσσαλία» στην Κρήτη.

ΟΔΟΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ: Κοντά στο κέντρο της Αθήνας, ανάμεσα στο αριστοκρατικό Κολωνάκι και τα επαναστατικά Εξάρχεια, βρίσκεται ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής. Και για τη δική μας Μονόπολη, η οδός συμβολίζει εκείνες τις στιγμές που το ποδόσφαιρο πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Ο Πέτρος Μάνταλος, ο Γιάκομπ Γιόχανσον, ο Λουτσιάνο Νέβες, ο Ζοσέ Μαουρίσιο, ο Κεβίν Ταπόκο είναι μόνο μερικοί από τους ποδοσφαιριστές που έφυγαν σοβαρά τραυματισμένοι από τον αγωνιστικό χώρο για να θυμίσουν πόσο πιο πάνω απ’ όλα είναι η υγεία.

ΕΥΔΑΠ: Βρήκαμε τους πολυτιμότερους του πρωταθλήματος, αλλά πρέπει να σταθούμε και σε εκείνους που βάζουν νερό στο αυλάκι! Ο Πέδρο Κόντε, ο οποίος είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και έχει εφτά γκολ σε μια ομάδα (σ.σ. ΠΑΣ Γιάννινα) που έχει πετύχει 16 τέρματα συνολικά μέχρι τώρα. Στην ίδια ομάδα είναι παραδόξως και ο πρώτος σε ασίστ στο πρωτάθλημα. Ο Νταβίντ Λόπες έχει πέντε ασίστ σε 13 ματς, τη στιγμή που τα προηγούμενα τρία χρόνια στα Γιάννινα είχε τρεις σε 67 παιχνίδια! Το λες και βελτίωση…

ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ: Όχι να το παινευτούμε σαν πρωτάθλημα, ομάδες, παράγοντες, καταστάσεις, αλλά είναι το σημείο που κάποια στιγμή στη ζωή τους έχουν περάσει οι περισσότεροι απ’ όσους ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ή θα περάσουν ή κινδύνεψαν να περάσουν ή θα κινδυνέψουν στο μέλλον. Όχι, δεν το κρύβουμε! Αυτοί είμαστε και το πήγαινε αμέσως στη φυλακή, θα μπορούσε να αντικατασταθεί μόνο με το λάδωσε έναν δικαστή/εξαγόρασε την ποινή σου/διακήρυξε την αθωότητά σου/φύγε στο εξωτερικό/πήγαινε κάθε 15 μέρες στο αστυνομικό τμήμα/κάνε ότι δεν μιλάνε για σένα και πάει λέγοντας. Ναι, ναι, όλοι γνωρίζετε ποιοι είστε!

ΟΔΟΣ ΡΗΓΙΛΛΗΣ: Προφανώς δεν είναι κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Και να ήταν, εξάλλου, τα γραφεία της δεν είναι πλέον στη διάσημη οδό, με την οποία επί δεκαετίας συνδεόταν. Και τι είναι, όμως, το Μέγαρο Μαξίμου από τη Ρηγίλλης; Μισό στριφτό τσιγάρο να πας και μισό να γυρίσεις, καθότι στο ενδιάμεσο σίγουρα θα έχει σβήσει. Έτσι ξεκίνησε το πρωτάθλημα για όσους το έχουν ξεχάσει. Ο Αλέξης Τσίπρας να μιλάει για τον ΠΑΟΚ και το πρωτάθλημα και τον Βαγγέλη Μαρινάκη να απαντάει με τον τρόπο του μετά την ισοπαλία του Ολυμπιακού στην Ξάνθη. Τι ωραίες στιγμές! Οικογενειακές, όπως προστάζει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.

ΕΝΤΟΛΗ (πάρε μια κίτρινη κάρτα): «Πλήρωσε 32.000. Συμβουλευτικά αν θες, μπορείς να κάνεις έφεση». Η τιμωρία της ΑΕΚ για τα καπνογόνα και ο κίνδυνος που είχε αρχικά να παίξει χωρίς κόσμο με τον ΠΑΟΚ ήταν από τα γεγονότα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη στον πρώτο γύρο. Η Ένωση έκανε ένσταση, το πρόστιμο μειώθηκε στις 24.000 ευρώ και οι αγωνιστικές έγιναν μία, ωστόσο η συγκεκριμένη διάταξη ανάγκασε τη λίγκα να ψάξει τρόπο να παρακάμψει τον κανονισμό και τις ΠΑΕ να ζουν υπό τον φόβο της τιμωρίας λόγω βεγγαλικών.

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Δεν είναι μόνο οι ομάδες που πηγαίνουν τρένο! Ευκαιρία δοθείσης ας δούμε και τους ποδοσφαιριστές που στις διακοπές των Χριστουγέννων θα έχουν τα πόδια ψηλά, θα παίρνουν μαγνήσιο καθημερινά και θα ψάχνουν το ελιξίριο της δύναμης για να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και στον δεύτερο γύρο. Έξι ποδοσφαιριστές δεν έχασαν λεπτό στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος! Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, ο Κώστας Γιαννούλης, ο Σουλεϊμάν Όμο, ο Μλάντεν Μπόζοβιτς, ο Γιώργος Αθανασιάδης και ο Ιβάν Τσόσιτς έβγαλαν 15 ματς και χοντρικά 1350 λεπτά.

ΑΠΟΦΑΣΗ: «Χάνεις τη σειρά σου για ένα γύρο. Δώσε τα ζάρια στον επόμενο παίκτη». Όοοοοοχι! Άλλο κακό να μην μας βρει. Μεγάλο δεινό να σας συμβεί και να μην περάσετε από την αφετηρία να πάρετε λεφτά. Κάπως έτσι έμοιαζε και η απόφαση του Γιώργου Βασιλειάδη να απαγορεύει τη μεμονωμένη μετακίνηση οπαδών, να επιτρέπει άλλων, να την απαγορεύει και εκείνη μετά και γενικά να… κλείνουν τα διόδια και να γίνεται έλεγχος ταυτοτήτων.

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ: Αχ βάσανα… Τι έχει περάσει και αυτή η Λεωφόρος φέτος. Στιγμές έντασης, στιγμές περηφάνιας, μεγάλες νίκες, μεγάλες απογοητεύσεις, συνθήματα κατά των νέων, συνθήματα κατά των παλαιών και ο Παναθηναϊκός να καταρρέει. Η σεζόν 2017-18 τείνει να σημαδευτεί από την απελπιστική κατάσταση των πρασίνων, οι οποίοι στο φινάλε του πρώτου γύρου βρίσκονται πέντε βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, έχουν κάνει το ένα αρνητικό ρεκόρ πίσω από το άλλο και τα χειρότερα μοιάζουν να είναι μπροστά τους.

ΦΟΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ: Τα αγαπημένα μας παλτά! Θα εστιάσουμε σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ που ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα το καλοκαίρι μόνο και μόνο για να μετράνε τώρα πόσο πήγε το… μαλλί. Υποψήφιοι (χέρια): Χρβόγια Μίλιτς (όλε), Εμάνουελ Εμενίκε (όλε), Άρνορ Τσίστασον (όλε), Κάρλος Σαμπράνο (όλε), Ματίας Γιόχανσον (όλε), Αντρές Τσάβες (όλε). Και το νικητής είναι (μουσική υπόκρουση): Αντρές Τσάβες και Εμάνουελ Εμενίκε (αποθεωτικό παρατεταμένο χειροκρότημα).

ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ: Κομματάκι πιο εκλεπτυσμένη από την «Πλατεία Βάθης» που υπήρχε σε παλιότερες εκδόσεις της Monopoly και τώρα δε θα ήθελες να χτίσεις ούτε… παγκάκι. Ο Πανιώνιος συνεχίζει να βρίσκει χρυσάφι στον άνθρακα και μια ακόμα σεζόν είναι από τις πλέον πετυχημένες ομάδες. Αν ήταν στο tripadvisor, θα είχε σίγουρα την κορυφαία βαθμολογία στην κατηγορία «σχέση τιμής/ποιότητας». Value for money, δηλαδή. Για να το καταλάβετε καλύτερα!

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ: Όχι, όχι, μην πάει ο νους σας στο πονηρό. Εξάλλου, το πονηρό δε γνωρίζει, πλέον, σύνορα και δεν υποτάσσεται σε στερεότυπα. Μπορείς να είναι οπουδήποτε στην Αθήνα. Λεωφόρος Συγγρού σημαίνει ΕΠΟ. Και είναι το καταλληλότερο μέρος για έναν καλό παίκτη της Monopoly να χτίσει. Να χτίσει σπίτια, ξενοδοχεία (αν θέλει υπάρχουν κι έτοιμα προς ανακαίνιση), ακόμα και παράγκες! Έτσι μεγαλώσαμε… Με Μονόπολη και διαιτησία!

Monopoly Super League!