MENU

Ο Παναθηναϊκός οδεύει προς την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του για το 2017 καθώς απομένει μονάχα το ματς κόντρα στη Λαμία για το Κύπελλο την Πέμπτη. Από τις αρχές του 2018 και έπειτα αναμένεται να δούμε έναν άλλον Παναθηναϊκό. Έναν Παναθηναϊκό που θα στηρίζεται πολύ περισσότερο στα παιδιά της Ακαδημίας, τα δικά του παιδιά.

Τα οικονομικά προβλήματα που βιώνει ο σύλλογος καθιστούν επιτακτικές τις πωλήσεις παικτών που δεδομένα θα αποδυναμώσουν το «πράσινο» ρόστερ. Σε αυτό πρέπει να προστεθούν και οι δεδομένες αδυναμίες που ήδη υπάρχουν με μεγαλύτερη φυσικά αυτή στην επίθεση της ομάδας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Λουτσιάνο και την αντιεπαγγελματική στάση του Τσάβες να αποχωρήσει δίχως άδεια για την πατρίδα του.

Αυτοί που έχουν ήδη πάρει το βάπτισμα του πυρός

Ξεκινώντας από το επιθετικό πρόβλημα που καλείται να λύσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ένα από τα παιδιά που έχουν ήδη κάνει τα πρώτα τους βήματα στην πρώτη ομάδα είναι ο Σωτήρης Πίσπας. Ο νεαρός κόντρα στην Ξάνθη πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού στο Πρωτάθλημα έχοντας ήδη «γράψει» λεπτά συμμετοχής στη Λαμία αλλά και στο Κύπελλο απέναντι σε Αναγέννηση και Παναχαϊκή. Ο μικρός στο ματς της Κυριακής έδειξε θετικά στοιχεία και άφησε υποσχέσεις ενόψει της συνέχειας καθώς έδειξε να έχει καλές τοποθετήσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις έφτασε κοντά στο γκολ.

Σημαντική αδυναμία αναμένεται να υπάρξει πέραν της επίθεσης και στα μετόπισθεν. Εκεί, μετά την απόφαση για αποχώρηση του Γιώργου Κουτρουμπή αλλά και σε περίπτωση που αποχωρήσει και ο Μολέδο ο Παναθηναϊκός θα μείνει με τους Κολοβέτσιο, Αυλωνίτη και Ευαγγέλου. Ο Στέφανος Ευαγγέλου μπορεί να μην ξεκίνησε από τις ακαδημίες του συλλόγου καθώς αποκτήθηκε από τον Πανιώνιο, όμως πριν «ανέβει» στην πρώτη ομάδα πήρε χρόνο συμμετοχής με τους «μικρούς».

Εκτός του Πίσπα, στο ματς κόντρα στην Ξάνθη πήρε για πρώτη φορά χρόνο συμμετοχής ο Χρήστος Κουντουριώτης, ενώ ήδη έχει κάνει ντεμπούτο ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης (κόντρα σε Παναχαϊκή και Πανιώνιο). Μάλιστα, ο τελευταίος ακολούθησε την προετοιμασία της πρώτης ομάδας στην Ολλανδία και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των «πράσινων» ακαδημιών. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός πως έχει βρεθεί στο ραντάρ μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ.

Από τις ακαδημίες της ομάδας, αυτός που ως τώρα έχει πάρει τις περισσότερες ευκαιρίες δεδομένου και ότι είναι λίγο μεγαλύτερος σε ηλικία, είναι ο Τάσος Χατζηγιοβάνης. Ο εξτρέμ από την Μυτιλήνη έχει «γράψει» έντεκα συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις δείχνοντας πως αν καταφέρει να γίνει πιο ουσιαστικός έχει τα στοιχεία εκείνα να βοηθήσει την ομάδα.

Κλείνοντας, ένα παιδί που έχει βρίσκεται στον προθάλαμο της πρώτης ομάδας είναι ο Πασχάλης Στάικος που αγωνίζεται στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Έχοντας περάσει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας πλέον προσπαθεί να βρει και πάλι τα πατήματά του και να είναι έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία όταν του δοθεί.

Αυτοί που περιμένουν έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους

Μπορεί κάποια παιδιά να έχουν ήδη πάρει την ευκαιρία τους στην πρώτη ομάδα, όμως υπάρχουν αρκετά ακόμα στα τμήματα υποδομής και κυρίως στην Κ20 που περιμένουν την σειρά τους για να αποδείξουν ότι μπορούν να βοηθήσουν. Πάντως, αν ψάξει κανείς να βρει ένα ελπιδοφόρο στοιχείο την δεδομένη χρονική στιγμή στον Παναθηναϊκό είναι τα εκπληκτικά αποτελέσματα όλων των «μικρών» ομάδων του συλλόγου. Τα τρία συγκροτήματα του τριφυλλιού (Κ20, Κ17 και Κ15) βρίσκονται όλα στην κορυφή των πρωταθλημάτων στα οποία συμμετέχουν και αφήνουν υποσχέσεις.

Η Κ20 έχει αφήσει πέντε βαθμούς πίσω της την αντίστοιχη του δεύτερου Ολυμπιακού μετά την 15η αγωνιστική έχοντας μάλιστα επικρατήσει στο μεταξύ τους ντέρμπι. Αξιοσημείωτο, είναι δε το γεγονός πως ακόμα δεν έχουν γνωρίσει την ήττα. Πολλά από αυτά τα παιδιά είναι πιθανό στο δεύτερο μισό της σεζόν να πάρουν το βάπτισμα του πυρός και στην πρώτη ομάδα.

Ένα από τα ονόματα που δεν είναι άγνωστο στον κόσμο της ομάδας είναι αυτό του Γιάννη Μπουζούκη ο οποίος έχει μία συμμετοχή κόντρα στην Αναγέννηση και με τους «μεγάλους». Για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή έχει γίνει ιδιαίτερη αναφορά στην ικανότητά του στα στημένα καθώς έχει πετύχει αρκετά γκολ με αυτόν τον τρόπο στο πρωτάθλημα Νέων. Επιπλέον, καλή εικόνα υπάρχει και για τον «χρυσό» σκόρερ του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι των μικρών με τον ΠΑΟΚ προ μίας εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος για τον Σέχου που θεωρείται από τα μεγάλα ταλέντα της ακαδημίας και πως αν δουλέψει θα έχει την δυνατότητα να βοηθήσει.

Από εκεί και πέρα, στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται και η Κ17 έχοντας δύο βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό (και ένα ματς περισσότερο), ενώ Χριστούγεννα στην κορυφή κάνουν και τα παιδιά της Κ15 έχοντας δύο βαθμούς απόσταση από τον δεύτερο Ατρόμητο έπειτα από εννέα αγωνιστικές.

Άλλωστε, δεν πρέπει να λησμονούμε πως πρόσφατα 14 παιδιά που αποτελούν μέλη των τριών ομάδων των τμημάτων υποδομής του Παναθηναϊκού υπέγραψαν το πρώτο τους επαγγελματικό συμβόλαιο με το τριφύλλι. Κίνηση που μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Ο Παναθηναϊκός ανέκαθεν στηριζόταν στα δικά του παιδιά και την δεδομένη χρονική στιγμή ο δρόμος αυτός φαντάζει ως ο μοναδικός που μπορεί να σώσει το κλαμπ.

H Ακαδημία όαση ελπίδας στον Παναθηναϊκό