MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, Novasports 1HD
Λεβαδειακός
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
0 2
ΑΕΚ
ΑΕΚ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Η ΑΕΚ πήγε στη Λιβαδειά μόνη. Όμως, έφυγε με αυτό που ήθελε: την μοναξιά της κορυφής. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ εμφανίστηκε αποφασισμένη, είχε τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο λεπτό και μια πραγματικά μαγική συνεργασία των Μάρκο Λιβάγια και Σέρχιο Αραούχο ήταν αρκετή να «ξεκλειδώσει» το παιχνίδι με εκπληκτικό γκολ του Κροάτη.

Μια δεύτερη φάση στην οποία είχαν συμμετοχή τα δύο... κανόνια της Ένωσης έφερε και το 0-2, αυτή τη φορά με σκόρερ τον Αργεντίνο και οι Κιτρινόμαυροι έφεραν τα πάντα εκεί που ήθελαν, χάνοντας μάλιστα και σημαντικές ευκαιρίες για να δώσουν μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκορ, απέναντι σε έναν Λεβαδειακό που η πρώτη (και τελευταία) πραγματική ευκαιρία του ήταν στην εκπνοή, σε ένα σουτ του Ιωαννίδη που σταμάτησε στο δοκάρι...

Είχε τον έλεγχο, όχι το γκολ

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί μόλις στα 17 δευτερόλεπτα. Ο Αραούχο έκανε μια κεφαλιά - πάσα στον Λιβάγια, αυτός έκανε κάθετη για τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος βγήκε τετ α τετ από αριστερά, όμως ο Επασί κατάφερε να αποκρούσει το πλασέ του. Στο 4' ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε φάουλ, ο Αραούχο πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο προσπάθησε να απειλήσει και ο Λεβαδειακός στο επόμενο λεπτό, αλλά η κεφαλιά του Λεονάρντο πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Τσιντώτα.

Στο 12 ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ και έστειλε τη μπάλα να περάσει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Επασί. Δύο λεπτά αργότερα ο Αραούχο μπήκε στην περιοχή, όμως ο Τσαμπούρης πρόλαβε να βάλει την κόντρα στο σουτ που έκανε. Η ΑΕΚ συνέχισε να ελέγχει το ματς και να πιέζει, όμως για ένα διάστημα ο Λεβαδειακός έβρισκε τις απαντήσεις για να μη δέχεται φάσεις. Στο 29' μια σέντρα-σουτ του Σιμόες αιφνιδίασε τον Επασί, αλλά πέρασε άουτ, ενώ στο 33' ο Λάζαρος έκανε σουτ από καλή θέση όμως η μπάλα έφυγε έξω.

Στο 42' ο Σιμόες συνδυάστηκε με τον Αραούχο που μπήκε στην περιοχή, όμως... κυκλώθηκε από αμυντικούς και έχασε τη μπάλα. Στο 45' ο Λιβάγια... έφτιαξε χώρο και ένα σουτ από το όριο της περιοχής, όμως και πάλι η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, με το 0-0 να είναι το αποτέλεσμα με το οποίο επέστρεψαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Μαγεία Λιβάγια, Αραούχο...

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η ΑΕΚ συνέχισε την πίεση. Στο 47' ο Χριστοδουλόπουλος πήρε μια κεφαλιά, όπως ο Λεονάρντο πρόλαβε να βάλει την κόντρα στον Λόπες που μπήκε στην περιοχή από αριστερά. Στο 51' ο Χριστοδουλόπουλος συνεργάστηκε με τον Γκάλο, αυτός έκανε τη σέντρα, ο Γαλανόπουλος πήρε την κεφαλιά από πολύ καλή θέση, όμως ήταν πολύ άστοχη. Ωστόσο, οι προσπάθειες της Ένωσης... δικαιώθηκαν στο 52'. Ο Λιβάγια και ο Αραούχο έπαιξαν εξαιρετικά το «ένα-δύο» δύο φορές(!), ο Κροάτης βγήκε τετ α τετ και με τεχνικό πλασέ έκανε το 1-0.

Μάλιστα, στο 54΄ η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για να πετύχει κι άλλο γκολ. Ο Αραούχο εκμεταλλεύτηκε λάθος πάσα του Μεντί, βγήκε τετ α τετ, όμως ο Επασί κατάφερε και πάλι να αποκρούσει! Στο 60' η Ένωση είχε νέα ευκαιρία με ένα σουτ του Λιβάγια, το οποίο πέρασε λίγο έξω. Πέντε λεπτά αργότερα ο Κροάτης έκανε νέα εντυπωσιακή ενέρεια, έκανε και το πλασέ, αλλά η μπάλα σταμάτησε πάνω στον Αραούχο!

«Χτύπημα» και από τον Τσίνο!

Τελικά η ΑΕΚ βρήκε και το δεύτερο γκολ στο 66'. Ο Τσιντώτας με βολέ βρήκε καταπληκτικά τον Λιβάγια, αυτός μπήκε στην περιοχή από αριστερά, ο Επασί τον κέρδισε και πάλι στο τετ α τετ, αλλά ο επερχόμενος Αραούχο με πλασέ έκανε το 2-0. Τρία λεπτά αργότερα, σε μια περίεργη φάση διαρκείας που ξεκίνησε από κλέψιμο του Λόπες μέσα στην περιοχή, η μπάλα κατέληξε στον Γαλανόπουλο που από τον άξονα έκανε σουτ με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα, αλλά ο Μεντί κατάφερε να κόψει με το σώμα σωτήρια.

Στο 74' ο Αραούχο τσίμπησε τη μπάλα στα όρια της περιοχής και ανατράπηκε από τον Τριποτσέρη (εκτός), όμως ο Κομίνης καταλόγισε χέρι του Αργεντινού, κάτι που δεν προέκυψε στο ριπλέι. Στο 87' ήρθε το πρώτο σουτ του Λεβαδειακού στο ματς (και δεύτερη τελική συνολικά), αλλά ο Μητρόπουλος ήταν πολύ άστοχος. Στο 90' η ΑΕΚ άγγιξε και το 3-0, όταν ο Γκάλο έκανε σέντρα από δεξιά, ο Μπακασέτας έπιασε με τη μια το σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι! Στην εκπνοή (94') δοκάρι είχε και ο Λεβαδειακός με τον Ιωαννίδη, όμως το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λεβαδειακός (Ζοσέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Μεντί, Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Ζαραδούκας (60' Σουμπίνιο), Μπελγκαζουανί (87' Ιωαννίδης), Γιουσούφ, Μητρόπουλος, Ομπιόρα, Νιασέ (55' Γιακουμάκης).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Γκάλο, Λόπες, Σιμόες (77' Κονέ), Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (73' Μπακασέτας), Λιβάγια (88' Αϊντάρεβιτς), Αραούχο.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Ζοσέ Ανιγκό παρέταξε τον Λεβαδειακό με διάταξη 5-4-1. Ο Επασί ήταν στο τέρμα, οι Μεντί, Τριποτσέρης, Λεονάρντο στην άμυνα, οι Τσαμπούρης, Ζαραδούκας στα άκρα, οι Νιάσε, Ομπιόρα, Μητρόπουλος, Μπελγκαζουανί ήταν στα χαφ και μπροστά ο Γιουσούφ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με διάταξη 3-5-2. Στο τέρμα ήταν ο Τσιντώτας, στα μετόπισθεν οι Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, στα άκρα οι Γκάλο, Λόπες, στα αμυντικά χαφ οι Γαλανόπουλος, Σιμόες, μπροστά τους ο Λιβάγια και στην επίθεση οι Αραούχο, Χριστοδουλόπουλος.

Αυτοί έκριναν το ματς

Η ΑΕΚ είχε αρκετούς παίκτες σε καλή βραδιά, όμως οι Λιβάγια και Αραούχο... ξεδίπλωσαν σε μια φάση όλη την ποιότητα και την κλάση τους, φτάνοντας (με τον Κροάτη να σκοράρει) στο γκολ που... έβαλε την ομάδα τους στον δρόμο της νίκης και έκανε τα πάντα απλά.

Το ταμείο του αγώνα

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα, δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του πλην της εκπνοής, στο δεύτερο ημίχρονο εκμεταλλεύτηκε πιο έξυπνα τους ποιοτικούς παίκτες που διαθέτει και έφτασε σε μια δίκαιη όσο και πολύ σημαντική επικράτηση.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Ο Γιώργος Κομήνης πέρασε... απαρατήρητος, κάνοντας μια καλή και... διαδικαστική διαιτησία. Ήταν φυσικά και ένα εύκολο έργο για την εμπειρία του, καθώς δεν υπήρξαν δύσκολες φάσεις, με εξαίρεση το λάθος που έκανε με την υπόδειξη για χέρι στον Αραούχο, στην οποία τον ξεγέλασε η κίνηση του σώματος του Αργεντινού.

Λεβαδειακός - ΑΕΚ 0-2