Είναι αλήθεια ότι έγινε μία καλόπιστη προσπάθεια να εισέλθει η τεχνολογία στο ποδόσφαιρο. Το βίντεο καταρχήν να βοηθήσει το διαιτητή και να κάνει το παιχνίδι πιο δίκαιο. Με αυτόν τον τρόπο η εικόνα, που είναι αδιάψευστος μάρτυς, χρησιμοποιήθηκε και από τα πειθαρχικά δικαιοδοτικά όργανα.
Μάλιστα πέρσι η πρωτοδίκης και σήμερα ανακρίτρια διαφθοράς Μαρίνα Μπόζνου, με την ιδιότητα του αθλητικού δικαστή της FootbulLeague, ακύρωσε κόκκινη κάρτα! Εκρινε δηλαδή ότι ο διαιτητής κακώς απέβαλε τον ποδοσφαιριστή.
Την ίδια στιγμή οι περισσότερες ομάδες εκμεταλλεύονται το νέο πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ, προχωρούν σε καταγγελίες για συμπεριφορές αντιπάλων ποδοσφαιριστών, τις οποίες δεν αντιλήφθηκε ο διαιτητής και καλούν τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς να ασκήσουν πειθαρχικές διώξεις. Με αυτό τον τρόπο έχει δημιουργηθεί μία φάμπρικα καταγγελιών και στην ουσία η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη εμφανίζεται να ελέγχει τους διαιτητές.
Ολες αυτές οι πειθαρχικές διαδικασίες βάζουν σε κίνδυνο τη φύση του παιχνιδιού. Αν κάθε φορά ο δικαστής ακυρώνει το διαιτητή, τότε χάνεται το πιο σημαντικό διακύβευμα του ποδοσφαίρου: Ο άρχων του αγώνα που με τη σφυρίχτρα του αποφασίζει για όλα.
Η είσοδος της τεχνολογίας και της πειθαρχικής δικαιοσύνης στο ποδόσφαιρο, είναι ωφέλιμη μόνο αν δεν διαταράξει την ισορροπία του ίδιου του παιχνιδιού. Το άθλημα είναι γοητευτικό γιατί υπάρχουν και τα ανθρώπινα λάθη. Και τα λάθη δεν είναι μόνο των ποδοσφαιριστών ή του προπονητή, είναι και του διαιτητή. Αρκεί να είναι πραγματικά ανθρώπινα και να μην εντάσσονται σε πλαίσιο σκοπιμοτήτων.
Ηδη οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς αποφάσισαν να είναι φειδωλοί στην αποδοχή καταγγελιών ομάδων για αβλεψίες διαιτητών. Προτιμούν τα λάθη που γίνονται από τις σφυρίχτρες, να τα τιμωρεί η ΚΕΔ και οι ίδιοι οι δικαστικοί λειτουργοί να μην είναι σωστό να μην υποκαθιστούν τους διαιτητές.