MENU

Η κορυφή της Super League φέτος προκαλεί υψοφοβία. Όποιος την κατακτά ζαλίζεται και γκρεμοτσακίζεται, καμία σχέση με το παρελθόν που η ομάδα που έφευγε μπροστά ήταν δύσκολο να πέσει από την πρώτη θέση. Μετά από 7 αγωνιστικές στο φετινό πρωτάθλημα, 5 διαφορετικές ομάδες έχουν σκαρφαλώσει στην κορυφή της βαθμολογίας με τον ΠΑΟΚ να παίρνει για πρώτη φορά γεύση της πρωτιάς φέτος και πρώτη φορά μετά από 34 μήνες!

Αν μη τι άλλο, ένα ακόμα δείγμα που δείχνει πόσο ανταγωνιστική και απρόβλεπτη είναι η φετινή Super League.

Μετά το τέλος της πρώτης αγωνιστικής ήδη δύο μεγάλοι (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός) είχαν τις πρώτες τους απώλειες, κάτι που άφησε στην κορυφή Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννενα και Πανιώνιο στην κορυφή, με τους «ερυθρόλευκους» να υπερτερούν στην διαφορά τερμάτων χάρη στο ευρύ 4-1 επί της Λάρισας.

Στην δεύτερη αγωνιστική ήρθε η πρώτη γκέλα και της ΑΕΚ, κάτι που άφησε τον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο μόνους στην κορυφή, αφού αυτές ήταν οι μόνες δύο ομάδες που ζευγάρωσαν τις νίκες τους.

Από την τρίτη κιόλας αγωνιστική δεν υπήρχε ούτε μία ομάδα με το απόλυτο νικών μετά τα πρώτα στραβοπατήματα Πανιωνίου και Ολυμπιακού, κάτι που τους έφερε στην κορυφή με 7 βαθμούς μαζί με την ΑΕΚ.

Κάπου εκεί, η Ένωση πήρε κεφάλι. Για τρεις σερί αγωνιστικές (4η, 5η, 6η) απόλαυσε την μοναξιά της κορυφής, αλλά όχι μόνο απέτυχε να χτίσει διαφορά από τους διώκτες της, αλλά με δύο κολλητές γκέλες στην επαρχία (Τρίπολη, Ξάνθη) είδε τον ΠΑΟΚ να την προσπερνάει και να ανεβαίνει στην πρώτη θέση.

Όλα αυτά την ώρα που Λεβαδειακός και Ατρόμητος παραμένουν σε απόσταση δύο πόντων από την κορυφή, την οποία θα έχου την δυνατότητα να γευτούν (ενδεχομένως και οι δύο) αν ο ΠΑΟΚ στραβοπατήσει στο «Καραϊσκάκης» την επόμενη Κυριακή, ο Λεβαδειακός κερδίσει τον ΠΑΣ Γιάννενα και ο Ατρόμητος πάρει αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ από την Ένωση!

Όσο κι αν ψάξει κανείς στην Ευρώπη δύσκολα θα βρει πρωτάθλημα, όπου με συμπληρωμένο περίπου το 1/4, σχεδόν οι μισές ομάδες της λίγκας έχουν περάσει από την πρώτη θέση. Μπορεί να μην είναι το καλύτερο ποιοτικά, αλλά φέτος το πράγμα έχει σασπένς. Κάτι είναι κι αυτό.

ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ;

1η αγωνιστική: Ολυμπιακός 3, ΑΕΚ 3, ΠΑΣ Γιάννενα 3, Πανιώνιος 3

2η αγωνιστική: Ολυμπιακός 6, Πανιώνιος 6

3η αγωνιστική: ΑΕΚ 7, Ολυμπιακός 7, Πανιώνιος 7

4η αγωνιστική: ΑΕΚ 10

5η αγωνιστική: ΑΕΚ 13

6η αγωνιστική: ΑΕΚ 14

7η αγωνιστική: ΠΑΟΚ 15

Η κορυφή της Super League προκαλεί φέτος υψοφοβία!