MENU

Τι ακριβώς συνέβη με τον Ελ Καντουρί και προκάλεσε την "έκρηξη" του Ιβάν Σαββίδη, γιατί δεν μετανιώνει για τα όσα έπραξε, τι "χρεώνει" στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, πως στήθηκε η σκευωρία στις πλάτες του Βαγγέλη Μαρινάκη με το Noor, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, και η σχέση με τον Μελισσαννίδη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Libero 107.4:

Για το τι συνέβη το Σάββατο: "Κατά την διάρκεια του αγώνα, έγινε ότι είδατε. Εκτός από το παιχνίδι με την ΑΕΚ, που δεν με άφησαν, επειδή μου έκανε μήνυση ο Μελισσανίδης για ψευδή καταμήνυση και δεν ήθελα να ταλαιπωρηθώ, να κάτσω δύο ώρες στο τμήμα, σε όλα τα άλλα ματς έκατσα στον πάγκο. Δεν ήταν κάτι επιλεκτικό. Ήθελα να βοηθήσω, στο ματς με τον Αστέρα είχαμε τον Πάους, είχε φύγει ο Φυντάνης και κάθισα στον πάγκο για να βοηθήσω με τα αγγλικά. Τώρα που ήρθε ο Φυντάνης και ο οποίος είναι ο πρώτος προπονητής πια, δεν θα με ξαναδείτε στον πάγκο. Στα Γιάννενα, όλη την χρονιά, όταν πήραμε το πρωτάθλημα στην Γ’ εθνική, κάθισα όλη την χρονιά στον πάγκο, όπως και στην Παναχαϊκή, όλη την χρονιά με τον Ηλία Φυντάνη, για εμένα ήταν ηθική στήριξη, ειδικά στα παιχνίδια στην Γ’ εθνικής, που ήταν πόλεμος εκείνα τα χρόνια. Στα μεν Γιάννενα ήταν η παντοκρατορία της μεγάλης παράγκας, στη μεν Παναχαϊκή, ήταν η παντοκρατορία και το μίσος που υπήρχε εναντίον μου, από τον Μαρινάκη και μας κυνηγούσαν, είχαμε απέναντι μας Μπέους, Τσακογιάννηδες».

"Ανέλαβα ως δικηγόρος όλο τον όμιλο του Μαρινάκη..."

Για την σχέση του με τον Μαρινάκη: "Είμαι δικηγόρος το τονίζω. Δεν τα πάμε καλά. Όχι απλώς μαλώναμε, υπήρχε και από την μεριά μου και από την μεριά του μίσος. Το οποίο εξελίχθηκε από την πλευρά μου σε δύο δικογραφίες. Το μίσος πήγαζε από τις κασέτες που μου έδωσε ο Πατέρας το 2011, που υπήρχαν συζητήσεις με τον Μπέο, με τον Δαλούκα, που κανόνιζαν και συνεννοούνταν για πράγματα που τους εξέθεταν. Ότι ο Μπέος μπορούσε να βάλει όποιον διαιτητή ήθελε τότε και κανόνιζε να μπει διαιτητής στο Άρης – Παναθηναϊκός και όπου ήθελε και τους έλεγε πώς να παίξουν. Εγώ ήθελα να εκθέσω τον Μπέο γιατί αυτός ήταν ο αντίπαλος μου και ο Τσακογιάννης είναι η δικογραφία που δικάζεται τώρα. Χρησιμοποίησα μια κασέτα που μου έδωσε ο Πατέρας, που χωρίς να έχω καμία διαφορά με τον Μαρινάκη, αποκάλυπτε ότι ο Μπέος μιλούσε με τον Μαρινάκη. Ο Μαρινάκης δεν μου το συγχώρησε και πέρασα πολύ δύσκολα χρόνια. Η ομάδα μου ήταν η καλύτερη ομάδα και δεν ανέβαινε. Από εκεί και πέρα, όταν τελείωσα με την Παναχαϊκή και πήρα την Λάρισα, εκείνο το διάστημα ο Γιάννης Βρέτζος, ήρθε και με βρήκε μαζί με τον Γιάννη Κουρτάκη που είναι ο επικεφαλής του ομίλου «Παραπολιτικά» και μου είπε ότι με θέλουν ως δικηγόρο και ανέλαβα όλο τον όμιλο. Έχω αναλάβει όλες τις υποθέσεις μεταξύ των οποίον και την σκευωρία που έχουν στήσει κατά του Μαρινάκη, ότι είναι ο χρηματοδότης του Noor 1, με αποτέλεσμα την Πέμπτη να αποκαλυφθεί η σκευωρία και την επόμενη μέρα να δεχθώ την επίθεση από τον Μελισσανίδη. Οι απόψεις μου για τον Μαρινάκη είναι δεδομένες και αυτό δεν αλλάζει. Είναι η δουλειά μου, εγώ επιβιώνω από την δουλειά μου, δεν έχω επιχειρήσεις, έχω μόνο την επιστήμη μου, έχω χειριστεί όλες τις μεγάλες υποθέσεις της Ελλάδας είμαι χρόνια δικηγόρος μεγάλων οικογενειών της Αθήνας. Στην δουλειά μου είμαι καταξιωμένος. Δεν είχα πρόβλημα με τον Μαρινάκη, αυτός είχε μαζί μου, γιατί δημοσιοποίησα τις κασέτες εγώ είχα μίσος μαζί του, γιατί θεωρούσα ότι επηρεάζει μαζί με την ΕΠΟ, να ανέβουν ο Πλατανιάς αντί για την Παναχαϊκή ή η Ηλιούπολη αντί της Παναχαϊκής, γιατί εγώ είχα αποκαλύψει τις κασέτες, αυτή ήταν η διαφορά".

"Σκευωρία πως ο Μαρινάκης είναι χρηματοδότης του Noor1"

"Ως δικηγόρος πια του ομίλου που χρηματοδοτεί ο Μαρινάκης, εγώ κατάφερα μέσα σε δύο μήνες ότι αυτή η σκευωρία που κατασκεύαζαν ότι ο Μαρινάκης ήταν χρηματοδότης του Noor 1, εγώ κατάφερα με την συμμετοχή μου να αναδείξω αυτό που έγινε μετά από δύο-τρεις μήνες, δηλαδή να εκδοθούν τα εντάλματα για τους πραγματικούς χρηματοδότες του Noor1, όλο αυτό που έχει φτιαχτεί ήταν μια σκευωρία, για τον Μαρινάκη αυτή η υπόθεση έχει τελειώσει, έχουν βγει τα εντάλματα σύλληψης για τους πραγματικούς χρηματοδότες. Για την εμπλοκή του Μελισσανίδη: "Εγώ αποκάλυψα για λογαριασμό του Κουρτάκη, ότι ένα λιμενικός ονόματι Χριστοφορίδης, προσπαθούσε να δωροδοκήσει τον κρατούμενο στις φυλακές, Γιαννουσάκη για να πει ότι χρηματοδότης ήταν ο Μαρινάκης. Ο Χριστοφορίδης είχε πάει να κάνει έρευνα στο σκάφος του Μελισσανίδη, για μια ψεύτικη καταγγελία για ναρκωτικά, πήγε ο Στιβ Κακέτσης και τους έφερε σε επαφή με τον Μελισσανίδη και από εκεί και πέρα άρχισε ένα στήσιμο. Στην Βουλιαγμένη, ήρθαν δύο μπράβοι και με κλώτσησαν στο κεφάλι. Εκεί στα καλά καθούμενα που καθόμουν μαζί με δύο επιχειρηματίες και τις γυναίκες του. Με κλώτσησαν στον λαιμό μου το κεφάλι μου. Όχι βέβαια δεν ήταν ο Μελισσανίδης, ήρθαν τρία αυτοκίνητα, κατέβηκαν δέκα άνθρωποι κάτω με χτύπησαν και έφυγαν. Εγώ δεν πρόλαβα να αντιδράσω έπεσα κάτω και με κλώτσαγαν όλοι.

"Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να παίζει με 10 στο AEL FC Arena"​

Για το ματς της ΑΕΛ με τον ΠΑΟΚ: "Θα μπορούσαμε να έχουμε χάσει 1-0 και ήρθαμε ισοπαλία, ούτε ο ΠΑΟΚ όμως είχε κάποια φάση".

Για το αν είναι πέναλτι αυτό που ζητάει ο ΠΑΟΚ: "Προς Θεού ρε παιδιά. Δείτε την χειρολαβή που έκανε ο Βαρέλα στον Περόνε, αν θέλουμε να ψάξουμε για πέναλτι. Δεν παραπέμφθηκε ο Κατσικογιάννης, αν και μπορεί να παραπεμφθεί. Εάν κάποιος πρέπει να παραπονιέται είναι η ΑΕΛ, γιατί ο ΠΑΟΚ πρέπει να έπαιζε με 10 παίκτες από το 30’, γιατί ο Ζαμπράνο σπάει με εγκληματική αγκωνιά την μύτη του Κρίζμαν, που έβαλε το γκολ μετά, ο παίκτης έκανε έξι ώρες εγχείρηση. Δικαίως έβγαλε τον Κουλούρη, δεν θυμάμαι άλλη φάση να αδικήθηκε ο ΠΑΟΚ, εμείς αδικηθήκαμε".

"Έτσι ξεκίνησε η σύρραξη με τον Ελ Καντουρί"

Για το τι έγινε με τον Ελ Καντουρί: "Ο Ελ Καντουρί έπαιζε σε άλλη θέση, ο Λουτσέσκου σε κάποια φάση τον άλλαξε θέση και έπαιζε μπροστά από τον πάγκο μας. Στο 80’ κάνει ένα εγκληματικό τάκλιν. Όλος ο πάγκος μας σηκώθηκε και αντέδρασε όπως ήταν φυσικό. Γυρίζει ο Ελ Καντουρί και ρίχνει απίστευτα μπινελίκια στα ιταλικά, σε όλους στο πάγκο, στον προπονητή, σε όλους, ενώ είναι μπροστά ο τέταρτος, όλοι διαμαρτύρονται στον πάγκο. και αυτός από εκείνη την στιγμή ξεκινά μια διένεξη με τον πάγκο. Τελειώνει το παιχνίδι και ενώ όλοι έφευγαν ο μοναδικός που δεν έφυγε ήταν ο Ελ Καντουρί και ήρθε στον πάγκο και άρχισε να βρίζει του πάντες χυδαία στα αγγλικά και στα ιταλικά. Σηκώνομαι εγώ πάνω και του λέω εγώ «είμαι ο πρόεδρος ηρέμησε», με έβρισε στα αγγλικά, εκείνη την στιγμή εγώ κακώς, δυστυχώς αντέδρασα, και δεν μπορώ να το αλλάξω, εκεί ήταν το λάθος μου. Γι' αυτό τον λόγο, έχω πει ότι με ενοχλεί η εμπλοκή μου στο ποδόσφαιρο, γιατί μπλέκομαι με αλήτες και αυτό μου δημιουργεί πρόβλημα στην εικόνα μου. Εγώ δεν μπορώ να αλλάξω το ίδιο θα έκανα ξανά".

"Πάλι έτσι θα αντιδρούσα..."

Για την δική του αντίδραση: "Το ίδιο να γινόταν αύριο, το ίδιο θα έκανα. Δεν μπορώ να αλλάξω. Μια φορά τόλμησε να πει ο Μπέος μέσα στο συμβούλιο, ο οποίος Μπέος είναι βουνό, κάτι που έθιξε την δουλειά μου. Ήταν ένας εκπρόσωπος του Ηλυσιακού που λεγόταν Ρήγας, στην Β΄εθνική τότε, και μίλαγε ο άνθρωπος και γύρισε ο Μπέος και του είπε... άντε τελείωνε, έχουμε και δουλειά και του απάντησα, εσύ Αχιλλέα τι δουλειά κάνεις; Και αρχίζει το μπινελίκι, πως έχω υπερασπιστεί δολοφόνους... Και κινείται εναντίον μου. Και σηκώθηκα και γω πάνω , αν και υπάρχει ποτέ πιθσνότητα να του ρίξεις ξύλο του Μπέου; Ποτέ. Αλλά του έριξα την πρώτη. Λάθος είναι σαν εικόνα, για το δικό μου σύστημα αξιών όχι. Ως πρόεδρος και κορυφαίος ποινικολόγος που η υποκριτική κοινωνία σου επιβάλλει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι λάθος, ως Αλέξης Κούγιας όμως που η συνήθεια του είναι να πηγαίνει στο καφενείο του στην Αγ. Πετρούπολη, να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, να συμπλέκεται και να περιπλέκεται με αυτούς τους αληταράδες που σε προκαλούν, είναι σωστό. Όποιος βρίζει τη μάνα μου και μένα το ίδιο θα έκανα και στην άλλη ζωή. Ήταν λάθος για τη θέση που έχω ως πρόεδρος της Λάρισας, σαν άνθρωπος όμως είναι διαφορετικό. Και αυτός από την πλευρά του του όμως που το κάνει, θα πρέπει να σκέφτεται ότι το κάνει απέναντι στον πρόεδρο της Λάρισας. Σε οποιδήποτε μέρος του κόσμου τον συλλαμβάνουν. Από την άλλη θα μπορούσα να κάνω αυτό που κάνουν οι Μαρινάκης, Σαββίδης, Μελισσαννίδης, να έχω 15 φουσκωτούς μαζί μου και μόλις κάποιος πάει να με βρίσει, να τρώει το ξύλο της αρκούδας. Εγώ όμως δεν μπορώ να έχω τέτοιους".

Για την σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη και τη φιλοξενία στην σουίτα της Τούμπας; "Εγώ τον κ.Σαββίδη τον γνώρισα τις τελευταίες δυο φορές που ήρθα στην Τούμπα ως ιδιοκτήτης της Λάρισας, φιλοξενήθηκα στην σουίτα του, συζητήσαμε διάφορα θέματα και σε ένα στάδιο μου ζητήθηκε να συνεργαστούμε και επαγγελματικά. Να αναλάβω ως δικηγόρος. Σε μια στιγμή ανέλαβα εγώ τον όμιλο Παραπολιτικά, MEGA, Βήμα όλα αυτά που έχουν αγοραστεί από τον Μαρινάκη, οπότε σταμάτησε το ενδιαφέρον. Η σχέση μας παρέμενε όμως σταθερή, μέχρι και το επεισόδιο με τον Ελ Καντουρί και τη δήλωση στα ΜΜΕ πως χρειάζομαι ψυχίατρο. Αν δείτε η μόνη ομάδα που στήριζε τον ΠΑΟΚ στα συμβούλια είναι η ΑΕΛ. Η ομάδα που υπέδειξε με ονοματεπώνυμο ως εκπρόσωπο από την Σούπερ Λιγκ στην ΕΠΟ τον Μάκη Γκαγκάτση είναι η ΑΕΛ. Η ομάδα που έχει υποστηρίξει ακόμη και την χορηγίας της ΣΟΥΡΩΤΗΣ και να μην δεχθούμε άλλη, είναι ο Κούγιας και η ΑΕΛ. Οτιδήποτε αφορά την λειτουργία του ΠΑΟΚ χωρίς αντάλλαγμα, ούτε δανεικούς παίκτες ζήτησα, ούτε χρήματα, όπως κάποιοι άλλοι ιδιοκτήτες έχουν ζητήσει κατά καιρούς. Τίποτα δεν ζήτησα από τον ΠΑΟΚ. Η σχέση μας ήταν ειλικρινής, έντιμη και ανεξάρτητη. Μέχρι την ώρα που τόλμησε ο Ιβάν Σαββίδης να δηλώσει πως ο Κούγιας χρειάζεται ψυχίατρο... Στο συμβούλιο κάνουμε μαζί με τον ΠΑΟΚ τα πάντα. Οτιδήποτε θετικό μπορούμε να προάγουμε το κάνουμε μαζί με τον ΠΑΟΚ. Μπορείτε να ρωτήσετε τον κ.Γκαγκάτση. Στο παιχνίδι, δώσαμε τρεις σουίτες και φιλοξενήθηκαν 45 άτομα ενώ πρέπει να έρθουν 30, χωρίς ονοματεπώνυμο. Γιατί είναι η σχέση μας τέτοια. Και γω το ίδιο θα έκανα. Μπήκαν 45 άτομα σε τρεις σουίτες, είχαμε και πρόβλημα με την αστυνομία και είπα το παίρνω πάνω μου. Μέχρι την ώρα που τόλμησε -λοιπόν- ο κ.Σαββίδης πως χρειάζομαι ψυχίατρο, καταργούνται όλα. Εγώ δεν έκανα προσωπική επίθεση στον κ.Σαββίδη, εγώ αντέδρασα σε έναν αληταρά. Αν ο γενικός αρχηγός του ΠΑΟΚ έβριζε έναν παίκτη της ΑΕΛ, θα έλεγα πως ο Σαββίδης θέλει ψυχίατρο; Και το είπε σε έναν άνθρωπο σαν και μένα; Που έχουμε καθίσει στο ίδιο τραπέζι, ξέρει τι άνθρωπος είμαι, πόσο ανεξάρτητος, ότι δεν μπορούσα να πάω στον Πειραιά δέκα χρόνια γιατί μου έσκαγαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου; Δεν μπορείς να πεις ότι χρειάζεται ψυχίατρο επειδή αντέδρασα σαν άνδρας απέναντι σε έναν άνδρα που του έβρισε τη μάνα του και φαίνεται πως βρίζει. Αντί να βουτήξει αυτόν τον αληταρά. Δεν πρόλαβα να μιλήσω μαζί του, σε πέντε λεπτά "ανέβασε" τη δήλωση. Δεν μπορούσε να πάρει τηλέφωνο ο Σαββίδης να μου πει... ρε Αλέξη τι έγινε; Γιατί έπρεπε να σκεπάσουμε το κακό αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ, την κακή εμφάνιση του ΠΑΟΚ με αυτήν την εκμετάλλευση της στιγμής που δεν ήταν αναιτιολόγητη από μέρους μου;"

Η παρεξήγηση με τον Γιώργο Σαββίδη

"Δεν με πήρε κανείς από τον ΠΑΟΚ. Μας είπαν εκ των υστερών πως ήταν εκεί ο γιος του, Νίκος Σαββίδης. Οι οπαδοί μας ήθελαν να κάνουν και μήνυση και τους κράτησα γιατί έγινε ένα τεράστιο επεισόδιο. Την ώρα που μπήκαν οι ομάδες στο γήπεδο, τους πετούσαν καφέδες από πάνω, από εκεί που ήταν οι φιλοξενούμενοι του ΠΑΟΚ. Και έλεγαν και διάφορα γαλλικά. Οι οπαδοί μας έλεγαν πως είναι ο Γιώργος Σαββίδης. Πιθανότατα τους προκάλεσαν κάποιοι δικοί μας, αντέδρασαν αυτοί χωρίς να δικαιολογείται. Είναι δυνατόν να είσαι ο επίσημος ΠΑΟΚ και να τα βάζεις με τους οπαδούς σε ένα εκτός έδρας; Ενώ εγώ θα πρέπει να σέβομαι τον οποιοδήποτε. Έχουν διαφορετική ανάγνωση κάποια πράγματα. Είναι κρίμα για έναν ποδοσφαιριστή και μια ισοπαλία, να χαλάει ο κ.Σαββίδης τις σχέσεις του μαζί μου. με ότι σημαίνει η δική μου φιλοσοφία στο ποδόσφαιρο. Δεν θα βρει πολλούς ούτε στο ποδόσφαιρο ούτε στην ελληνική κοινωνία. Είναι άνθρωπος που δεν του χρειάζεται αυλή, δεν του χρειάζονται μόνο καλά λόγια. Θέλει ανθρώπους που τα έχουν καταφέρει από το μηδέν, όπως και εκείνος, που έχουν διακριθεί, που έχουν άποψη. Δεν μου αρέσει που είδαν τα παιδιά μου να λένε τον Σαββίδη πως ο πατέρας του χρειάζεται ψυχίατρο. Από τα 15 που παίζω ποδόσφαιρο, μέχρι τα 42 που σταμάτησα, έχω αποβληθεί 22 φορές από διαιτητές. Δεν δικαιολογώ τον Ελ Καντουρί, ούτε τον διαιτητή. Όταν ο αντίπαλος με βρίσει, θα κάνω και γω το ίδιο. Στο ποδόσφαιρο δεν κώλωσα ποτέ και πουθενά. Αν κάνετε μια έρευνα τι έχω κάνει ως ποδοσφαιριστής και παράγοντας, θα καταλάβεις. Το ίδιο θα κάνω πάντα".

"Ένα νερό και μια φιλοξενία στην Τούμπα έχω πάρει από τον Σαββίδη, βγήκα μπροστά για εκείνον

"Εκτός από ένα νερό και από φιλοξενία στην σουίτα του, εγώ δεν έχω πάρει κάτι από τον Ιβάν Σαββίδη. Που στην τελική εγώ την άξιζα την φιλοξενία του, συγκριτικά με το τι έχει περάσει από κει, πολιτικούς και οτιδήποτε άλλο, που προσωπικά δεν θα τους φιλοξενούσα ποτέ. Επειδή έγινε η δήλωση από τον Σαββίδη, η αντίδραση μου είχε την οξύτητα που είχε. Μέχρι εκείνη την στιγμή έχω δώσει στον Σαββίδη, δεν έχω πάρει τίποτα. Με ότι σημαίνει αυτό. Και μάλιστα η φωτογραφία μαζί του, λειτούργησε αρνητικά από τους εχθρούς που είχε κάνει ο Σαββίδης. Δεν περίμενα λοιπόν να κάνει αυτό που έκανε ο Σαββίδης απέναντι σε ένα παλικάρι όπως εγώ, δεν μπορείς το παλικάρι να τον κάνεις τρελό, όταν έχει βγει μπροστά για σένα, όταν οι άλλοι αφήνουν υπονοούμενα για σένα και τα λεφτά σου, χωρίς να παίρνει τίποτα. Με ενόχλησε και επειδή είμαι ο Κούγιας αντέδρασα, το ίδιο έχω αντιδράσει με τον Πατέρα, τον Μαρινάκη, τον Μελισσανίδη και τον Πρωθυπουργό της χώρας και απέναντι σε όποιον δεν εκτιμάει την διαδρομή μου..."

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη του Αλέξη Κούγια και μετά το 34.00 την... κατάληξή της:

Κούγιας: «Είμαι δικηγόρος του ομίλου που χρηματοδοτεί ο Μαρινάκης» (aud)