MENU

Αναλυτικά όσα είπε στο SDNA και τον Βασίλη Ασημακόπουλο ο Αλέξανδρος Νικολιάς:

Πως πάει μέχρι στιγμής το πρόγραμμά σας στο Καρπενήσι;

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Και οι πρωινές έχουν αρκετό τρέξιμο και δύναμη και στις απογευματινές αρχίζουμε να βρίσκουμε αυτό που λέμε «τα πατήματά» μας. Ο προπονητής προσθέτει τα συστήματα τακτικής και δουλεύουμε και το 3-5-2 και το 4-4-2 και κάποια ακόμα πράγματα».

Σε είδαμε σε διπλό ρόλο και δεξί μπακ χαφ στο 3-5-2 και αριστερό μπακ στο 4-4-2. Τι σου ταιριάζει καλύτερα;

«Δεν έχω συνηθίσει να παίζω δεξιά όλη την πλευρά, είναι λίγο περίεργη η αίσθηση, γιατί πρώτα πρέπει να κοιτάς την άμυνα. Μέχρι τώρα έπαιζα με πιο επιθετικούς προσανατολισμούς, όποια πλευρά κι αν με έβαζε ο προπονητής. Ο κόουτς μου δίνει οδηγίες, όμως, για να βελτιωθώ».

Σε σχέση με την περσινή σεζόν που είχες λίγες συμμετοχές, φέτος ποιες είναι οι προσδοκίες σου;

«Πρώτα ο Θεός να είμαστε υγιείς και αν δείξω στον προπονητή ότι μπορώ να βοηθήσω, μακάρι να παίξω περισσότερο. Η ομάδα έχει δείξει ότι έχει εμπιστοσύνη σε νέα ταλέντα».

Κατά πόσο σε βοήθησαν να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση οι συμμετοχές που έκανες προς το τέλος του προηγούμενου πρωταθλήματος, οι οποίες συνοδεύτηκαν και από εξαιρετικές εμφανίσεις;

«Η ψυχολογία χτίζεται με την εμπιστοσύνη που σου δείχνει ο προπονητής. Αν σου δείχνει ότι σ’ εμπιστεύεται, σου δίνει αγώνες, σε υπολογίζει, σε βοηθάει στην προπόνηση και στους αγώνες, τότε είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να αρπάξεις την ευκαιρία. Σίγουρα, όμως, αισθάνομαι κι εγώ πολύ καλύτερα στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν».

Υπάρχει «χημεία» ανάμεσα σε μικρούς, νεοαποκτηθέντες, δοκιμαζόμενους και πιο έμπειρους ή χρειάζεται ακόμα χρόνος;

«Είναι καλό που η ομάδα βλέπει νέα παιδιά, σίγουρα χρειάζονται και οι πιο έμπειροι και προφανώς θα έρθουν και τέτοιοι παίκτες στην ομάδα. Όλοι μεταξύ μας βοηθάμε ο ένας τον άλλον στην πιο γρήγορη προσαρμογή».

Από το πρώτο φιλικό παιχνίδι με την ΑΕΛ τι εντυπώσεις αποκομίσατε;

«Αυτά τα φιλικά είναι για να ξεφεύγεις λιγάκι από τη ρουτίνα των προπονήσεων και να βγάζεις μέσα στο γήπεδο αυτά που δουλεύεις στην προπόνηση. Είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα. Υπάρχει κούραση, τα πόδια είναι ακόμα βαριά από τις διπλές προπονήσεις, δεν είναι πάντα εύκολο να βγάλεις όλα τα καλά σου στοιχεία και τις δυνατότητες που έχεις. Ειδικά για τα παιδιά που δοκιμάζονται χρειάζεται και περισσότερη υπομονή μέχρι να δείξουν στον προπονητή τι μπορούν να προσφέρουν. Ωστόσο, με την Λάρισα είχαμε κατά διαστήματα πράγματα που βγήκαν στο παιχνίδι μας και ήταν κάτι που μας προκάλεσε ικανοποίηση για τα δεδομένα αυτής της εποχής».

Τι άλλαξε στις προπονήσεις σας με την προσθήκη των γιλέκων της statsports που φοράτε;

«Είναι κάτι καινούργιο για την ομάδα μας. Αυτό το σύστημα δεν το έχουν πολλές ομάδες στην Ελλάδα. Μας έχουν επισημάνει από την ομάδα ότι είναι πολύ σημαντικό, μετράει τα χιλιόμετρα που κάνεις, τη μέγιστη ταχύτητα, πόσο κουρασμένος είσαι, με ποιο τρόπο σουτάρεις ή πατάς και πολλά ακόμα που δεν μας τα έχουν εξηγήσει όλα. Μας δείχνουν και κάποια πράγματα ο κ. Αλεξίου και ο νέος συνεργάτης του που έχει έρθει στην ομάδα. Σίγουρα ανεβαίνει και ο μεταξύ μας ανταγωνισμός και φυσικά δεν μπορείς να «λουφάρεις» σε κάτι, γιατί εκείνη κιόλας τη στιγμή αποτυπώνεται στον υπολογιστή».

Το γεγονός ότι πάρα πολλοί παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα έχουν κάνει μεταγραφή τα τελευταία χρόνια σε Ελλάδα ή εξωτερικό, σου δίνει επιπλέον κίνητρο να παλέψεις για την ενδεκάδα ή δεν σε απασχολεί το ενδεχόμενο μιας μεταγραφής;

«Σίγουρα μία μεταγραφή στο εξωτερικό είναι κίνητρο για τον καθένα μας. Είναι τακτική του ΠΑΣ Γιάννινα να προωθεί νέα παιδιά στην ενδεκάδα, αλλά και να μην τους κόβει το δρόμο, όταν υπάρχουν προοπτικές για το κάτι καλύτερο. Μακάρι να συνεχιστεί αυτό και τα επόμενα χρόνια».

Στόχος της ομάδας φέτος;

«Ο στόχος είναι να τερματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά στη βαθμολογία. Να έχουμε υγεία και μακάρι να επαναλάβουμε αυτό που ζήσαμε πέρυσι το καλοκαίρι με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια».

Προσωπικός σου στόχος;

«Πάντα οι προσωπικοί στόχοι συμβαδίζουν μ’ εκείνους της ομάδας. Θέλω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ και να δικαιώσω τους ανθρώπους της ομάδας για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν. Το γήπεδο νομίζω είναι ο «καθρέφτης» για όλους μας κι εκεί θα επιδιώξω να δείξω αυτά που μπορώ».

Νικολιάς στο SDNA: «Μακάρι να παίξω περισσότερο»