MENU
Χρόνος ανάγνωσης 12’

Η... ακτινογραφία της ΑΕΚ 2016-17

0

Η δεύτερη σεζόν της ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα μετά την επιστροφή της, δεν διέφερε και πολύ από την πρώτη. Ξεκίνησε μέτρια, συνεχίστηκε άσχημα και τελικά βρήκε και πάλι στην... εκπνοή τον τρόπο να σώσει την παρτίδα, κερδίζοντας για πρώτη φορά στη διαδικασία των play off την πρώτη θέση και τη συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε αυτή την πορεία της χρονιάς η ΑΕΚ βρήκε αναμενόμενους και μη πρωταγωνιστές, είδε ποδοσφαιριστές που περίμενε πολλά από εκείνους να μην ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις, ενώ στον πάγκο της κάθισαν τρεις διαφορετικοί προπονητές, με τον τελευταίο, τον Μανόλο Χιμένεθ, να φέρνει σε πέρας την αποστολή του, με την ομάδα να αφήνει μια γλυκιά γεύση. Το SDNA σας παρουσιάζει την αξιολόγηση όλων των μελών του αγωνιστικού τμήματος της Ένωσης για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Οι ποδοσφαιριστές

Γιάννης Ανέστης 6: Ξεκίνησε τη σεζόν ως βασικός και την ολοκλήρωσε ως βασικός, παρά το γεγονός ότι στη διάρκειά της αμφισβητήθηκε και... έδωσε την ευκαιρία στον Μπάρκα να του πάρει τα γάντια. Όπως πέρσι στο ματς με τον Λεβαδειακό, έτσι και φέτος στο ματς με τον Ατρόμητο χρεώθηκε ένα μεγάλο λάθος, όμως τελικά.. επικράτησε του Μπάρκα έχοντας 26 συμμετοχές (15 στο πρωτάθλημα, 9 στο κύπελλο και δύο στην Ευρώπη) έναντι 22 του Μπάρκα.

Βασίλης Μπάρκας 5: Του δόθηκε η ευκαιρία να πάρει τη θέση του βασικού, αλλά δεν κατάφερε να την διατηρήσει. Βρέθηκε στο επίκεντρο για τα λάθη του στο ματς με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη και αυτό με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Όμως, ήταν η πρώτη του σεζόν σε μια μεγάλη ομάδα, μόλις η δεύτερη στη Σούπερ Λίγκα συνολικά και στην ΑΕΚ υπάρχει μεγάλη πίστη στο ταλέντο, στις δυνατότητες και στα φυσικά προσόντα του.

Ηλίας Βούρας - : Έκλεισε δεύτερη διαδοχική σεζόν στην ΑΕΚ στο... απόλυτο μηδέν. Δεν πήρε ούτε λεπτό συμμετοχής, καθώς δεν κατάφερε να πείσει τους προπονητές του ώστε να μπει στην εξίσωση με τους Ανέστη – Μπάρκα και μόνο λόγω τραυματισμών – τιμωριών μπήκε αποστολή. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται και ουσιαστικά αποτελεί ήδη παρελθόν για την Ένωση.

Ροντρίγκο Γκάλο 7: Διατήρησε εύκολα τα... σκήπτρα του βασικού δεξιού μπακ της ομάδας και έκανε μια σε γενικές γραμμές αρκετά καλή σεζόν, με κάποιες κοιλιές και μελανό σημείο την αποβολή του στην Ξάνθη μόλις στο 6ο λεπτό. Όμως, κατέγραψε και πολλά παιχνίδια στα οποία εκτός από αμυντική σταθερότητα, προσέφερε και σημαντική βοήθεια επιθετικά, ενώ πέτυχε και ένα πολύ όμορφο γκολ στο παιχνίδι κυπέλλου με την Κέρκυρα.

Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι 8: Αν και ξεκίνησε καλά αντιμετώπισε μεγάλες ατυχίες τραυματισμών μέσα στη σεζόν (με αποκορύφωμα το κάταγμα στο χέρι του στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τον Πλατανιά), όμως δεν το έβαλε ποτέ κάτω, πάλεψε με μεγάλο επαγγελματισμό, επέστρεψε δυνατός και ήταν ο ένας εκ των δύο Κιτρινόμαυρων που έκλεισαν τη σεζόν με επτά ματς σε 25 μέρες! Συνολικά είχε 22 συμμετοχές, ένα γκολ, μόλις δύο κίτρινες και καμία αποβολή.

Βασίλης Λαμπρόπουλος 7: Με την ΑΕΚ να έχει αποκτήσει τρεις στόπερ (Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ, Βράνιες) αυτός και ο Κολοβέτσιος έκλεισαν τη σεζόν με τις περισσότερες συμμετοχές (29)! Ήταν... στρατιώτης της ομάδας και σε κάθε παιχνίδι που έπαιξε τα έδωσε όλα. Πέτυχε 2 γκολ, είχε τέσσερις κίτρινες, ενώ η χρονιά έκλεισε με τον σοβαρό τραυματισμό του στο παιχνίδι με τον Πλατανιά και την άμεση απόφαση της ΑΕΚ να του προσφέρει νέο συμβόλαιο.

Δημήτρης Κολοβέτσιος 7: Ήταν κι αυτός εκεί όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα του, κλήθηκε να προσφέρει και σε καθοριστικά παιχνίδια μέσα στη σεζόν και όχι μόνο ως στόπερ αλλά και ως ακραίος μπακ και όποτε επιστρατεύτηκε έκανε ό,τι μπορούσε. Φυσικά έκανε και λάθη, όμως οι 29 συμμετοχές του (πέτυχε και ένα γκολ) μαρτυρούν από μόνες τους ότι αποτέλεσε ένα σημαντικό γρανάζι στη μηχανή της ΑΕΚ.

Ογκνιέν Βράνιες 9: Ήρθε τον Γενάρη, ξεκίνησε με το... αριστερό, αφού αποβλήθηκε στο ντεμπούτο του στην Τρίπολη, όμως γρήγορα κέρδισε τους πάντες (με πρώτο τον Μελισσανίδη) με το πάθος και τον τσαμπουκά που έβγαλε στο παιχνίδι του, κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις σε σημαντικά ματς. Πρόλαβε να κάνει συνολικά 23 συμμετοχές σε μισή σεζόν, πέτυχε ένα γκολ, είδε συνολικά 11 κίτρινες(!) και αποβλήθηκε δύο φορές.

Ντίντακ Βιλά 8: Η... κυριαρχία του στο αριστερό άκρο της άμυνας δεν αμφισβητήθηκε ποτέ κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ήταν πρώτος σε συμμετοχές (42!), αποτέλεσε τον δεύτερο παίκτη που στην τελική ευθεία έπαιξε σερί τον τελικό κυπέλλου και τα έξι ματς των play off σε 25 μέρες, ενώ πέτυχε ένα καθοριστικό γκολ (συνολικά είχε τρία) στην εξέλιξη των πραγμάτων, αυτό απέναντι στον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, στην πρεμιέρα των play off.

Αντρέ Σιμόες 9: Το πρόβλημα που αντιμετώπισε στην αρχή της σεζόν στον αχίλλειο στοίχισε και στην ΑΕΚ. Όταν το ξεπέρασε... ήταν ο γνωστός Σιμόες, ο παίκτης που μόνος του μπορούσε να κρατήσει αμυντικά όλο το κέντρο της ομάδας μόνος του, κάνοντας τη διαφορά σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια της σεζόν. Μιας σεζόν κατά την οποία πέτυχε και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ και μάλιστα με τακουνάκι! Είχε 37 συμμετοχές και 13 κίτρινες!

Γιάκομπ Γιόχανσον 8: Ήταν από τα σημαντικά στελέχη της ομάδας, πραγματοποίησε αρκετά πολύ καλά παιχνίδια, όμως σε κανένα σημείο δεν έφτασε το περσινό απίστευτο... πικ του με τα διαδοχικά γκολ (πέρσι πέτυχε 7 τέρματα συνολικά, φέτος μόλις 1). Αυτό, ωστόσο, δεν αλλάζει το γεγονός ότι ήταν ένας από τους... βράχους της μεσαίας γραμμής της ΑΕΚ. Είχε συνολικά 42 συμμετοχές (όσες και ο Ντίντακ, αλλά λιγότερα αγωνιστικά λεπτά).

Κώστας Γαλανόπουλος 9: Πήρε το... βάπτισμα του πυρρός από το παιχνίδι με τη Σεντ Ετιέν στη Γαλλία και σταδιακά κατάφερε να βρει τον... χώρο του στο ρόστερ της ΑΕΚ, δείχνοντας ότι το μέλλον του ανήκει και πως αποτελεί μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις της ομάδας. Συνολικά μέτρησε 27 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, πέτυχε τρία γκολ και έκλεισε τη χρονιά ως βασικός στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος 8: Δεν έκανε προετοιμασία, ξεκίνησε με προβλήματα τραυματισμών που τον πήγαν πίσω, όμως επανήλθε σταδιακά και έκλεισε τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όντας ο πιο φορμαρισμένος παίκτης στην Ελλάδα τον τελευταίο μήνα. Αγωνίστηκε σε 36 παιχνίδια και πέτυχε συνολικά 8 γκολ (σκοράροντας στον τελικό κυπέλλου και στο ματς με τον Παναθηναϊκό στα play off), ενώ είχε 4 κίτρινες και δύο αποβολές.

Πέτρος Μάνταλος 9: Ο αρχηγός της ΑΕΚ ήταν και φέτος ο παίκτης που... ακουμπούσε η ομάδα στα εύκολα και τα δύσκολα. Πέτυχε γκολ, έδωσε σημαντικές ασίστ (όπως αυτές στο Καραϊσκάκη και στη Νέα Σμύρνη στον Αραούχο) και το παιχνίδι της Ένωσης περνούσε συνεχώς από τα πόδια του. Έκλεισε τη χρονιά με 41 εμφανίσεις, πέτυχε 8 γκολ, είχε 6 δοκάρια(!) και αντίκρισε 10 φορές την κίτρινη κάρτα.

Αστρίτ Αϊντάρεβιτς 6: Ήρθε στην ΑΕΚ τον Γενάρη κι έβαλε κι αυτός το δικό του... λιθαράκι στην αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας, προσφέροντας λύσεις, αλλά και κάνοντας κάποια καλά παιχνίδια. Η κορυφαία στιγμή του ήταν φυσικά το γκολ με το οποίο χάρισε τη νίκη στην ομάδα απέναντι στον Ολυμπιακό (1-0), στο ΟΑΚΑ. Έπαιξε συνολικά σε 23 αγώνες και είχε πέντε κίτρινες κάρτες.

Ρόναλντ Βάργκας 4: Ο απόλυτος πρωταγωνιστής των ντέρμπι και του τελικού κυπέλλου την περσινή σεζόν, δεν κατάφερε φέτος να βρει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο φέτος στην ομάδα. Από τις 32 συμμετοχές και τα 11 γκολ πέρσι, φέτος έκλεισε τη σεζόν με μόλις 23 συμμετοχές και 3 τέρματα, δίχως να βρεθεί ποτέ στην πρώτη γραμμή των επιλογών των προπονητών του.

Πάτο Ροντρίγκες 6: Η αλήθεια είναι ότι έχοντας το δεύτερο μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ΑΕΚ, δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Η σεζόν του δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κακή, από την άποψη ότι έκανε 30 συμμετοχές, πέτυχε 4 γκολ (μεταξύ αυτών και το νικητήριο στο Καραϊσκάκη), έκανε 5 ασίστ στο πρωτάθλημα, όμως δεν έγινε σε καμία περίπτωση ο παίκτης διαφοράς της ΑΕΚ, ρόλος για τον οποίο αποκτήθηκε και πληρώθηκε.

Τόμας Πέκχαρτ 7: Δίπλα στο όνομά του έχει μπει ο χαρακτηρισμός «τίμιος». Ήταν η δευτεροτρίτη λύση, εξελίχθηκε σε πρώτη στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος λόγω των προβλημάτων του Αλμέιδα και τελικά ολοκλήρωσε τη χρονιά με 31 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, 12 γκολ (9 στο πρωτάθλημα και 3 στο κύπελλο) και έχοντας κερδίσει τον σεβασμό όλων για την προσπάθειά του, βλέποντας όσα έδωσε σε σχέση με... όσα περίμεναν από αυτόν.

Ούγκο Αλμέιδα 2: Ήταν η μεγάλη απογοήτευση της σεζόν. Του προσφέρθηκε το πιο υψηλό συμβόλαιο για να γίνει ο ηγέτης της επιθετικής γραμμής της ΑΕΚ, αλλά δεν τα κατάφερε σε καμία περίπτωση. Ξεκίνησε ιδανικά με τα δύο γκολ απέναντι στην Ξάνθη, όμως ακολούθησαν διαδοχικοί τραυματισμοί και πολλές μέτριες έως κακές εμφανίσεις, βάζοντας μόλις δύο γκολ ακόμη στις υπόλοιπες 26 συμμετοχές του με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Σέρχιο Αραούχο 9: Ήταν από τους πιο καθοριστικούς στην προσπάθεια της ΑΕΚ να σώσει τη χρονιά. Η απόκτησή του άλλαξε όλο το παιχνίδι της ομάδας, αφού της έδωσε ένα σημείο αναφοράς στην επίθεση. Έκανε συνολικά 21 συμμετοχές, σε αυτές πέτυχε 9 γκολ και μέσα σε αυτά ήταν κάποια πολύ σημαντικά, όπως με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, στο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, αλλά και το γκολ με τον Πανιώνιο που έστειλε την ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τάσος Μπακασέτας 6: Στο τέλος της ημέρας, η πρώτη του χρονιά στην ΑΕΚ μπορεί να χαρακτηριστεί σεζόν... προσαρμογής, αλλά όχι άσχημη, ειδικά με δεδομένο ότι έπαιξε ελάχιστα στη θέση του. Δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην ενδεκάδα, αρκετές φορές ήρθε από τον πάγκο χωρίς να κάνει το κάτι παραπάνω, όμως ολοκλήρωσε την περίοδο έχοντας 30 συμμετοχές και 6 γκολ με πιο σημαντικό αυτό φυσικά αυτό απέναντι στον ΠΑΟΚ στα play off.

Μιχάλης Μπακάκης 6: Η σεζόν δεν ξεκίνησε καλά για εκείνον. Δεν κατάφερε να... κοντράρει ιδιαίτερα τον Γκάλο για τη θέση του δεξιού μπακ και δεν εκμεταλλεύτηκε ευκαιρίες. Ίσως χειρότερη στιγμή του η αποβολή του στο ματς με τον Ηρακλή (μια κίτρινη για διαμαρτυρία και μια για θέατρο!). Έκανε πολύ καλό ματς με τη Λάρισα στο ΟΑΚΑ, αλλά τραυματίστηκε, όμως επέστρεψε και έκλεισε τη σεζόν με πολύ καλές εμφανίσεις στα play off.

Βινίσιους Φρέιτας 6: Αποκτήθηκε τον Γενάρη για να υπάρχει ένα μπακ απ του Ντίντακ, όμως φάνηκε (από τα 7 σερί ματς του Ισπανού σε τελικό και play off) ότι δεν έπεισε τον προπονητή του, κυρίως επειδή παρά τα δεδομένα προσόντα του και την ποιότητά του επιθετικά, έχει σημαντικότατες τακτικές και αμυντικές αδυναμίες που θέλουν δουλειά. Ωστόσο, κατέγραψε 7 συμμετοχές και πέτυχε γκολ στο σημαντικό για την πεντάδα ματς με τον Πλατανιά στην Κρήτη.

Χρήστος Αραβίδης 2: Η σεζόν δεν ξεκίνησε καλά για εκείνον, καθώς δεν εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα του Αλμέιδα. Στην πορεία ουσιαστικά «απενεργοποιήθηκε» λόγω της ανόητης αποβολής του στο ματς με τον ΠΑΣ και της υπόθεσης με την ατάκα που φέρεται να είπε σε οπαδό για τις αγωνιστικές δυνατότητες της ΑΕΚ και μεταφέρθηκε στον Μελισσανίδη. Έκανε 17 συμμετοχές (3 γκολ) και από το Γενάρη ξέρει ότι το συμβόλαιό του δεν θα ανανεωθεί.

Άνταμ Τζανετόπουλος 2: Δεν κατάφερε να πείσει κανέναν από τους προπονητές του να τον εμπιστευτεί και να του δώσει χρόνο συμμετοχής. Κατέγραψε μόλις δύο εμφανίσεις, στα παιχνίδια κυπέλλου με την Αναγέννηση Καρδίτσας και τη Λαμία και τον Γενάρη δόθηκε στον Ηρακλή για να πάρει παιχνίδια (κάτι που πράγματι συνέβη, κάνοντας 17 συμμετοχές στο πρωτάθλημα).

Δημήτρης Μεληκιώτης 5: Τον Ιανουάριο αποκτήθηκε ως ένας παίκτης με προοπτική. Έκανε μόλις δύο εμφανίσεις σε παιχνίδια Κυπέλλου ως αλλαγή (με τον Πλατανιά μπήκε στις καθυστερήσεις), όμως στο παιχνίδι στη Λιβαδειά ήρθε από τον πάγκο στο 65' και πέντε λεπτά αργότερα συνεργάστηκε άψογα με τον Μπακασέτα και με δύο τακουνάκια του έκανε τελικά την ασίστ για το γκολ που χάρισε στην ΑΕΚ τη νίκη (1-0).

Κώστας Μανωλάς 1: Κατέγραψε μόλις μια συμμετοχή, αυτή στον αγώνα κυπέλλου με την Αναγέννηση Καρδίτσας, στον οποίο έπαιξε όχι ως στόπερ ή δεξιός μπακ, αλλά ως αμυντικός χαφ και η αλήθεια είναι ότι δεν τα πήγε καλά. Γενικά, δεν κατάφερε να πείσει κανέναν από τους τρεις προπονητές του να τον εμπιστευτεί περισσότερο.

Γιώργος Γιαννούτσος 5: Έπαιξε ένα 90λεπτο στον αγώνα της ΑΕΚ με την Αναγέννηση για το κύπελλο ως αριστερός μπακ, ενώ μπήκε ως αλλαγή και στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ με τον Λεβαδειακό για την ίδια διοργάνωση, δείχνοντας θετικά στοιχεία και στέλνοντας το μήνυμα ότι η ομάδα έχει να περιμένει πράγματα από αυτόν στο μέλλον.

Ηλίας Τσέλιος 5: Ένα από τα παιδιά που ξεχωρίζουν στις ακαδημίες εδώ και χρόνια. Έκανε ντεμπούτο με την ΑΕΚ στη Γ' εθνική και φέτος πήρε συνολικά τέσσερις συμμετοχές, δύο στο κύπελλο ως βασικός και δύο στο πρωτάθλημα ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά.

Βαγγέλης Πλατέλλας 3: Με την ΑΕΚ να έχει στο ρόστερ της πολλούς παίκτες μεσοεπιθετικά, δεν κατάφερε να βρει τον χώρο του. Έκανε μόλις οκτώ συμμετοχές (οι περισσότερες ως αλλαγή) και η κορυφαία στιγμή του ήταν το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λάρισα, στο οποίο πέτυχε τα δύο γκολ που σημείωσε φέτος κρίνοντας το ματς (2-1). Τον Γενάρη αποχώρησε.

Τζολέον Λέσκοτ 1: Πρόλαβε να κάνει μόλις 4 συμμετοχές με τη φανέλα της ΑΕΚ στην αρχή της σεζόν, με τελευταία την όχι καλή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Ακολούθησε ο τραυματισμός του και η αποχώρησή του πολύ νωρίς.

Έλντερ Μπαρμπόσα - : Επί της ουσίας δεν μπορεί να κριθεί, αφού έπαιξε μόλις στα δύο καλοκαιρινά ματς με την Σεντ Ετιέν και στη συνέχεια πωλήθηκε στην Αλ Γουάσλ. Το μόνο που θα θυμάται ο κόσμος τη φετινή σεζόν από εκείνον, είναι η τεράστια ευκαιρία που έχασε στο παιχνίδι με τους Γάλλους στο ΟΑΚΑ.

Χουάν Μανουέλ Ντίας 1: Δεν κατάφερε σε κανένα σημείο της παραμονής του στην Ελλάδα να πείσει ότι αξίζει να έχει έστω τον ρόλο του μπακ απ του Ντίντακ. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι, έκανε μόλις 4 συμμετοχές (στην τελευταία του με τον Λεβαδειακό στο κύπελλο τραυματίστηκε στο 19') και λίγο μετά τα μέσα της σεζόν τελικά αποδεσμεύτηκε.

Ντάρκο Ζόριτς 1: Επέστρεψε το καλοκαίρι από τον δανεισμό του στη Μπόρατς Τσάτσακ με στόχο να αποδείξει ότι αξίσει μια θέση στην ΑΕΚ, αλλά δε το κατάφερε σε καμία περίπτωση. Έπαιξε μόλις σε δύο ματς (στο ένα ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά) και το μόνο θετικό που κατέγραψε ήταν μια ασίστ στον Πέκχαρτ στο ματς με την Αναγέννηση.

Οι προπονητές

Τιμούρ Κετσπάγια 3: Κάθισε στον πάγκο της ΑΕΚ σε μόλις επτά παιχνίδια. Δεν κατάφερε να κυνηγήσει το όνειρο της Ευρώπης, με την ομάδα όμως να δίνει μια καλή εικόνα στα ματς με την Σεντ Ετιέν, όμως στη συνέχεια ο χρόνος άρχισε γρήγορα να μετρά αντίστροφα. Τα ξεσπάσματά του τον έκαναν να χάσει γρήγορα κάθε ψυχική επαφή με τους ποδοσφαιριστές του, ενώ η βαριά ήττα της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο Καραϊσκάκη που συνδυάστηκε και με δικές άστοχες επιλογές αποτέλεσε ουσιαστικά το τέλος του. Ο απολογισμός του ήταν 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Ζοσέ Μοράις 2: Όλοι μιλούσαν με πολύ καλά λόγια για τη δουλειά του στα Σπάτα και για τις αμέτρητες ώρες που αφιέρωνε στο διάβασμα των αντιπάλων. Όμως, έδειξε απίστευτη αδυναμία στη διαχείριση των αγώνων και στην εξασφάλιση αποτελεσμάτων με την συγκομιδή της επί των ημερών του να είναι... σοκαριστική. Σε 14 παιχνίδια που κάθισε στον πάγκο η ΑΕΚ πήρε τη νίκη μόλις στα 3(!), καταγράφοντας 8 ισοπαλίες και 3 ήττες, αναγκάζοντας τη διοίκηση να προχωρήσει και σε δεύτερη αλλαγή προπονητή μέσα στη σεζόν.

Μανόλο Χιμένεθ 9: Ήταν ο άνθρωπος που... έσωσε την παρτίδα. Ανέλαβε την ΑΕΚ ούσα στην 7η θέση της βαθμολογίας(!), σε κακή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση και ενώ ακόμη και ο στόχος της πεντάδας φαινόταν εξαιρετικά αμφίβολος. Κατάφερε να την μεταμορφώσει, πέτυχε νίκες απέναντι σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, έφτασε την ομάδα στον τελικό κυπέλλου αποκλείοντας τους Ερυθρόλευκους με νίκη στο Καραϊσκάκη και τελικά την οδήγησε στην πρώτη θέση των play off, με επίδοση 17 νίκες, 5 ισοπαλίες και πέντε ήττες σε 27 αγώνες.

Η... ακτινογραφία της ΑΕΚ 2016-17