MENU

Αναλυτικά, όσα ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ντέμης Νικολαΐδης στην εκπομπή του στον ΣΠΟΡ FM:

Για το επεισόδιο μεταξύ Αθανασιάδη – Σαραβάκου: «Δεν θα απαντούσα ποτέ στον Σαραβάκο, βρίζοντάς τον. Δεν μπορώ να το κάνω. Και δίκιο να έχω. Άστο να περάσει. Περίμενα να τον πάρει τηλέφωνο και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Δεν έχει σημασία ποιος το ξεκίνησε. Είναι θέματα αρχής. Μιλάμε για τον Σαραβάκο που έχει μια ιστορία και έναν αθλητή που είναι εν ενεργεία. Δεν έχει καμία σχέση με περιστατικό δύο ποδοσφαιριστών που μάχονται εκείνη την ώρα. Δεν γίνεται ο Μάνταλος να έχει τον ίδιο σεβασμό στον Λέτο και στον Θωμά Μαύρο. Φυσικά, σέβεσαι τον ποδοσφαιριστή, αλλά και την ιστορία του άλλου. Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής της Μπρέσια βρίζει τον Μπουφόν. Πώς σου φαίνεται;»

Για τον Βλάνταν Ίβιτς: «Αν ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο ματς με τον Παναθηναϊκό κέρδιζε 2-1 πιστεύεις ότι θα έφευγε ο Ίβιτς; Μέσα σε 15 λεπτά που έφαγε τα δύο γκολ, κρίθηκε αν μας κάνει ο προπονητής ή όχι; Έχει περάσει ένας χρόνος που βρίσκεται στον πάγκο και όλα κρίθηκαν στα τελευταία 15 λεπτά».

Για τον Μαρίνο Ουζουνίδη: «Είναι καλός προπονητής, αλλά όταν δεν υπάρχει περιβάλλον δικαιοσύνης, μετά από κάποιο στραβό σφύριγμα, για παράδειγμα, θα έρθουν ήττες, που θα φέρουν γκρίνια και απογοήτευση. Ο ίδιος θα συνεχίσει να είναι καλός προπονητής, αλλά θα αρχίσει η αμφισβήτηση και ίσως αντικατασταθεί για αυτό. Έχει γίνει πολλές φορές, να μην φταίει ο προπονητής, αλλά να τον αλλάζουν».

Για το αν θα απαντούσε θετικά σε πρόταση συνεργασίας από την ΑΕΚ: «Δεν θα ασχολιόμουν ξανά με το ποδόσφαιρο και αυτό δεν έχει να κάνει με το ότι είμαι ΑΕΚ. Δεν γίνεται να κάνεις κάτι σε οποιαδήποτε ομάδα, όταν το ποδόσφαιρο είναι έτσι -και δεν πρόκειται να διορθωθεί. Όταν θες να παράξεις έργο σε μια ομάδα, να κάνεις κάτι σοβαρό και δίκαιο, πρέπει να το κάνεις σε υγιές ποδόσφαιρο».

Για την ανάμειξή του με τα διοικητικά της ΑΕΚ στο παρελθόν: «Τότε ήμουν νεαρός. Καλά έκανα που ανακατεύτηκα. Τώρα που το σκέφτομαι, όμως, αναρωτιέμαι πώς πίστεψα ότι θα μπορούσε αυτό το πράγμα να έχει διάρκεια. Δεν γίνεται σε ένα τέτοιο περιβάλλον, όπως το ελληνικό πρωτάθλημα».

Για την κόντρα ΑΕΚ – Πανιωνίου: «Πλάκα κάνουμε; Αυτό είναι κάτι νεοελληνικό! Ότι Πανιώνιος και ΑΕΚ έχουν κόντρα… Ο ένας ήρθε από την Κωνσταντινούπολη και ο άλλος από τη Σμύρνη. Είναι δύο προσφυγικές ομάδες. Αυτά έχουν να κάνουν με πρόσωπα. Ότι είπε κάποιος κάτι. Και από την ΑΕΚ μπορεί να ειπώθηκε κάτι. Δεν πάει να πει ότι αντιπροσωπεύει την ομάδα αυτό».

Για τον λόγο που θέλει να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ η Γιουβέντους: «Για τον Μπουφόν...»

Ντέμης: «Και δίκιο να έχεις, δεν βρίζεις τον Σαραβάκο»