MENU

Για όσους δεν το έχουν καταλάβει, η Θεσσαλονίκη για εννέα μέρες δεν είχε μέσο μαζικής μεταφοράς. Αυτοί που κόπτονται για την συμφωνία μεταξύ Ιβάν και Μπόμπολα για το Mega, στα δελτία τους δεν αφιέρωναν ούτε δύο λεπτά για αυτό το σκάνδαλο.

Ένας μισθωτός των 600ων ευρώ το μήνα, με 20 ευρώ μεροκάματο κοινώς, έπρεπε να πάει από την Καλαμαριά στο κέντρο και να επιστρέψει, δίνοντας 20 ευρώ τη μέρα. Αν δεν είχε μποτιλιάρισμα. Γιατί αν είχε άστο.

Η αγορά του κέντρου νεκρή. Τίποτα να μη κυκλοφορεί, οι πωλητές στο πεζοδρόμιο να μιλάνε για να περάσει η ώρα. Αυτή είναι η Θεσσαλονίκη του 2017. Οκτώ στους δέκα πολίτες πλέον, έχουν γάμπα Δημήτρης Σαλπιγγίδη και δεν ανοίγει μύτη.

Οι βουλευτές Θεσσαλονίκης αόρατοι. Παρακαλάνε μήπως και μπούνε στις λίστες της ΝΔ και γενικά δεν έχουν λόγο πουθενά. Προσωπικότητες κάτω του μέσου όρου που επειδή κάποιος θα πει πως εμείς τους βγάλαμε, θα απαντήσω πως οι λίστες διαμορφώνονται από τις επιλογές των κομμάτων. Και η Νέα Δημοκρατία στη Θεσσαλονίκη παραδοσιακά επιλέγει μηδενικές προσωπικότητες πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν απλά τον κανόνα.

Κανένας από αυτούς δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει τίποτα για την πόλη. Μιλάμε πλέον για αηδία. Και ζούνε στον κόσμο τους πραγματικά, δεν μπορούν να καταλάβουν πως ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Αυτή την φορά θα την πληρώσουν, αφού κανένας δεν μπορεί να αδιαφορήσει στις προκλήσεις του ηγέτη του κόμματος και της οικογενείας του.

Πρώτα απ όλα αναρωτιέμαι αν οι σύμβουλοί του πληρώνονται για το έργο που κάνουν. Στα μάτια μου δείχνουν ηλίθιοι, όμως από την άλλη όταν επί σαράντα χρόνια έχεις τη Θεσσαλονίκη γραμμένη εκεί που δεν χωρά μελάνι, υπολογίζεις πως θα συνεχίσεις να το κάνεις.

Όμως οι προσθαφαιρέσεις τους, δεν υπολογίζουν τον Ιβάν. Σε μία πόλη που καμία κυβέρνηση δεν έδωσε βάση και οι μόνοι που κονομούσαν ήταν οι γιεσμεν τους, εμφανίζεται ένας τύπος και δίνει δουλειές. Επίσης βοηθάει πολύ κόσμο από το πουθενά. Χωρίς να έχει καμία υποχρέωση. Ακόμη και στον ΠΑΟΚ που μπαίνει μέσα καμιά δεκάρα εκατ. ευρώ μέσο όρο το χρόνο, το 10% των εισιτηρίων πάνε σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα παιδιά τους και δεν έχουν χρήματα. Έχω ζήσει οικογένεια που σώθηκε από τον Ιβάν. Που το παιδάκι της είναι υγιέστατο σήμερα χάρις σε αυτόν. Αν ο πατέρας ακούσει κάτι στραβό για τον Ιβάν, μπορεί και να δαγκώσει το λαρύγγι αυτού που μίλησε.

Δεν θέλω να παρουσιάσω εδώ την αγιογραφία του Ιβάν, η οποία άλλωστε αν υπάρξει θα το δούμε σε βάθος χρόνου. Δεν ξέρουμε πως σκέφτεται και ποια είναι τα μελλοντικά του πλάνα. Όμως το γεγονός είναι αυτό που αναφέρω πιο πάνω.

Ξαφνικά λοιπόν, εμφανίζεται ο Κούλης της γνωστής οικογενείας που δεν έχει προσφέρει απολύτως τίποτα στη Θεσσαλονίκη και επιτίθεται σε έναν επιχειρηματία που έχει βγάλει από το αδιέξοδο χιλιάδες οικογένειες. Να πω πως αυτός ο άνθρωπος είναι ικανός για πρωθυπουργός; Θα με βαρέσει το πληκτρολόγιό μου αν το γράψω.

Και μιλάμε για έναν τύπο που εμπλέκεται στην υπόθεση Ζίμενς, που το κόμμα του χρωστάει 200 πλας εκατ. ευρώ στο Δημόσιο, που η ίδια του η γυναίκα αποκτά περιουσιακά στοιχεία και δεν προχωρά σε δήλωση Πόθεν Έσχες σύμφωνα με το Ντοκουμέντο, χρησιμοποιώντας νομικά τρικ.

Όλα τα παραπάνω, έδεσαν όταν ο συγκεκριμένος έπιασε στο στόμα του τον ΠΑΟΚ. Δεν μπορείς να είσαι Ολυμπιακός και να μιλάς για πέτσινο. Αν 25 χρόνια το άνοιγες, δεν θα είχα κανένα θέμα. Όμως λαϊκισες και θα το πληρώσεις. Ο υποψήφιος πρωθυπουργός πρέπει να είναι δίκαιος. Και ο συγκεκριμένος, δεν ξέρει καν που πέφτει η Θεσσαλονίκη. Που να σκεφτεί να την αντιμετωπίσει με δικαιοσύνη;

Εμφανίστηκε σε αυτή βέβαια, μόλις πήρε στα χεράκια του τις μετρήσεις. Είδε το λάθος και σου λέει πάμε μια βόλτα από τους χαζούς. Πήγε σε ένα ξενοδοχείο στην περιοχή των Σφαγίων, 400 μέτρα μετά την πιάτσα των τραβεστί βγαίνοντας από την πόλη, έκλεισε τους δρόμους με κλούβες και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα.

Είχε φροντίσει μία μέρα πριν, να μιλήσει σε ιστοσελίδα που συνδέεται με μεγάλο λογιστικό γραφείο που έχει πελάτες τους … κουμπάρους του και έκανε την παρακάτω δήλωση.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είναι άλλο πράγμα το ποδόσφαιρο και άλλο η πολιτική και η υποχρέωση υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος, δηλαδή του συμφέροντος των πολιτών. Ο ΠΑΟΚ ήταν, είναι και θα είναι μια μεγάλη και ιστορική ομάδα που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, πάνω από επιχειρήσεις, πάνω από τα κόμματα και πάνω από τις κατά καιρούς διοικήσεις της. Είναι μια ομάδα ταυτισμένη με τη Θεσσαλονίκη μας, τη Μακεδονία μας και οι επιτυχίες της στις διεθνείς διοργανώσεις μας κάνουν όλους περήφανους. Ως φίλαθλος χαίρομαι να βλέπω τις ομάδες της Βορείου Ελλάδας να πηγαίνουν καλά γιατί αυτό δίνει ομορφιά στον αθλητισμό. Κατήγγειλα την Κυβέρνηση για την υποβάθμιση του Κοινοβουλίου με εισαγωγή άσχετων τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια, όπως και για την απόπειρά της να υφάνει διαπλοκή στα μέτρα της, στα Μ.Μ.Ε. που ξεκίνησε με τον αντισυνταγματικό «νόμο Παππά» και συνεχίζεται. Εμείς στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς. Και αυτό θα κάνουμε αύριο ως Κυβέρνηση. Θα πάρουμε μέτρα και θα προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλουν σε μια νέα άνθηση της επιχειρηματικότητας στον τόπο μας. Μόνο έτσι, άλλωστε, θα υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας και νέος εθνικός πλούτος. Για όλους τους Έλληνες. Θέλουμε, όμως, να υπάρχουν και να εφαρμόζονται για όλους κοινοί κανόνες. Δεν πιστεύω ότι οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης, οι άνεργοι, οι επαγγελματίες θέλουν να πληρώνουν εκείνοι τους τεράστιους φόρους και να χαρίζονται πρόστιμα σε μεγάλους επιχειρηματίες με αντάλλαγμα προκλητική πολιτική στήριξη στην κυβέρνηση. Οι νόμοι και οι κανόνες πρέπει να τηρούνται. Άλλο η υγιής επιχειρηματικότητα και άλλο η διαπλοκή. Στην πρώτη θα σταθούμε αρωγοί, στη δεύτερη θα είμαστε απέναντί της. Είμαστε και θα είμαστε απέναντι σε κάθε διαπλοκή. Και αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν όλοι».

Μία μέρα μετά, αφού έγινε και το επεισόδιο με τον οπαδό του ΠΑΟΚ και το κυνηγητό αστυνομίας – οπαδών γύρω από το ξενοδοχείο, η Νέα Δημοκρατία έβγαλε την παρακάτω διαρροή.

«Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θοδωρής Ζαγοράκης και ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης συναντήθηκαν, σήμερα, Τρίτη 23 Μαΐου, με εκπροσώπους οργανωμένων φίλων του ΠΑΟΚ.

Εκπροσωπώντας το σύνολο των βουλευτών Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, οι κύριοι Αυγενάκης, Ζαγοράκης και Καλαφάτης ξεκαθάρισαν ότι είναι άλλο πράγμα το ποδόσφαιρο και άλλο η πολιτική και η υποχρέωση υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος.

Χαρακτήρισαν τον ΠΑΟΚ μεγάλη και ιστορική ομάδα που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, πάνω από επιχειρήσεις, πάνω από τα Κόμματα και πάνω από τις κατά καιρούς διοικήσεις της.

Υπογράμμισαν ότι η Νέα Δημοκρατία κατήγγειλε την Κυβέρνηση για την υποβάθμιση του Κοινοβουλίου αφού προχώρησε στην εισαγωγή «άσχετων τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια».

Διεμήνυσαν ότι είναι εμφανής η απόπειρα της Κυβέρνησης να υφάνει διαπλοκή στα Μ.Μ.Ε. κάτι που άρχισε με τον αντισυνταγματικό «νόμο Παππά».

Ξεκαθάρισαν ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς ενώ δεσμεύτηκαν ότι η Νέα Δημοκρατία θα λάβει μέτρα και θα προωθήσει μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλουν σε μια νέα άνθηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι πρέπει να εφαρμόζονται για όλους κοινοί κανόνες και οι νόμοι πρέπει να τηρούνται απαράβατα.

Η Νέα Δημοκρατία θα σταθεί αρωγός στην επιχειρηματικότητα αλλά θα είναι απέναντι σε κάθε είδους διαπλοκή, τόνισαν οι κύριοι Αυγενάκης, Ζαγοράκης και Καλαφάτης».

Ουσιαστικά η διαρροή είναι η ίδια η δήλωση Μητσοτάκη copy paste απλά την χρεώνουν στον Αυγενάκη, τον Ζαγοράκη και τον Καλαφάτη. Δεν έκαναν καν τον κόπο να αλλάξουν λίγο το έργο. Να πούνε «μαλακία κάναμε, συγνώμη». Τίποτα, μηδέν. Πέταξαν μία διαρροή που δεν λέει ουσιαστικά τίποτα ή για την ακρίβεια λέει ψέματα και πιστεύουν πως έκανε και δουλειά.

Και ρωτάω εγώ. Ξέρει ο Ζαγοράκης και ο Καλαφάτης πως είπαν αυτά τα πράγματα; Γιατί η αίσθησή μου είναι πως δεν το ξέρουν. Περιμένω την δημόσια τοποθέτησή τους.

Δεύτερον, πώς αισθάνθηκαν που αντιμετώπισαν τον κόσμο του ΠΑΟΚ και τι επιχειρήματα χρησιμοποίησαν; Είχαν να πουν κάτι ή για ακόμα μια φορά έκαναν τους μουγκούς χωρίς η ξύλινη γλώσσα τους να μπορεί να δώσει απαντήσεις;

Στο μυαλό τους αυτά τα τσακάλια, έχουν πως αυτή είναι μία πρακτική εξομάλυνσης στις σχέσεις τους με τον ΠΑΟΚ. Δύσκολα. Ο τρόπος που συμπεριφέρονται στην πόλη γενικότερα, συμπεριλαμβανομένης σε αυτή και τον ΠΑΟΚ, είναι χυδαίος και προκλητικός απ όπου κι αν το πιάσεις.

Ο ΠΑΟΚ είναι ένα κομμάτι του προβλήματος. Η Θεσσαλονίκη είναι το θέμα.

Οι συμβιβασμένοι με τα ψίχουλα μας τελείωσαν. Και όσο αυτοί έχουν αρχηγό αυτόν τον τύπο, ακόμη και ο Τσίπρας με τα μνημόνιά του αγκαζέ, έχει ελπίδες επανεκλογής.

ΥΓ Για το θέμα του ΟΑΣΘ, εγώ προσωπικά είμαι με αυτόν που έπιασε το θέμα της καυτής πατάτας και προσπαθεί να το λύσει. Ένα θέμα που κρατάει από το 1957 και κανένας μέχρι τώρα δεν τόλμησε να το ακουμπήσει. Μονοπώλιο, ιδιωτικών συμφερόντων χρηματοδοτούμενο από το κράτος. Μιλάμε για υπόθεση 60 ετών.

ΥΓ Η βλαμμένη προπαγάνδα συνεχίζεται με άρθρα τύπου πέφτει το διπλό του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη και ειρωνικά σχόλια για εμάς αλλά και τον Πανιώνιο. Βέβαια όταν είσαι βλάκας και διαπλεκόμενος, η ζωή τα φέρνει έτσι που αν ρίξεις μία ματιά παραπέρα, πέφτει και το διπλό της ΑΕΚ. Αλλά εκεί τσιμουδιά. Και τα δύο σημεία παίζονται και είναι λογικό, αφού ο Πανιώνιος έχει μεγάλες απουσίες και τα παιδιά του είναι σκασμένα, ενώ η ΑΕΚ έχει σαφώς μεγαλύτερο κίνητρο από τον Παναθηναϊκό που θα μαζευτεί ξανά σε είκοσι μέρες ότι και να κάνει. Ενημερωτικά αν η ΑΕΚ δεν κερδίσει και κερδίσει ο ΠΑΟΚ, είμαστε κατά 80% πρώτοι στη διαδικασία. Άρα οι στόκοι που ρίχνουν λάσπη, να ξέρουν πως αυτή επιστρέφει.

Η πρόκληση δεν είναι κατά του ΠΑΟΚ. Είναι κατά της Θεσσαλονίκης