MENU

H «παρακάμερα» του Παναθηναϊκού εντόπισε έναν νεαρό ηλικίας περίπου 25 χρονών να πετάει το μεγάλο κουτί μπύρας που κτύπησε τον προπονητή του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ιβιτς!

Από την περαιτέρω έρευνα της ΕΛΑΣ ανακαλύφθηκε ότι ο νεαρός που κτύπησε τον προπονητή του ΠΑΟΚ μπήκε …ανενόχλητος με το μεγάλο τενεκεδένιο κουτί στο γήπεδο, χωρίς ουσιαστικά οι security να τον ελέγξουν ή να τον αποτρέψουν. Η ανακάλυψη του δράστη μετά από συντονισμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας θεωρείται πλέον θέμα ωρών.

Αυτά τα στοιχεία, που παρουσιάζει το SDNA, προκύπτουν από τη συνέχεια της έρευνας της ΕΛΑΣ αλλά και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την ανακάλυψη του ασυνείδητου που κτύπησε τον προπονητή του ΠΑΟΚ, κάτι που κόστισε στην ομάδα του την τιμωρία με αφαίρεση βαθμών και παιχνίδια «κεκλεισμένων των θυρών».

Όπως είχε αποκαλυφθεί η αρχική έρευνα της ΕΛΑΣ δεν «εντόπισε» εικόνα του δράστη γιατί η κάμερα στην θύρα 10 – η ευθύνη λειτουργίας της ανήκει στην Αστυνομία- που καταγράφει την εξέδρα απ όπου ρίχθηκε η μπύρα, ήταν «χαλασμένη». Το πρόβλημα αυξήθηκε μετά τη διαπίστωση ότι ο χειριστής καμερών της ΕΛΑΣ είχε «ζουμάρει» κάμερα που βρίσκεται στην θύρα 8, όχι στα επεισόδια της εξέδρας αλλά στην συμπλοκή των παικτών (Μπεργκ, Κουλιμπαλί, Κρέσπο, Σάχοφ κι άλλων) μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Το απόγευμα της Παρασκευής η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ότι βρέθηκε «εικόνα» του δράστη και την παρέδωσε στην ΕΛΑΣ. Κι αυτό ακριβώς είχε συμβεί…

Όπως προέκυψε στην συνέχεια της έρευνας το «πλάνο» της ρίψης της μπύρας έχει καταγραφεί από την επονομαζόμενη «παρακάμερα» του Παναθηναϊκού που καταγράφει αντιδράσεις των παικτών του πάγκου, του προπονητή , εικόνες από τα αποδυτήρια αλλά και των εξεδρών στην διάρκεια των αγώνων. Συνήθως το μονταρισμένο υλικό –διαρκείας 4- 7 λεπτών- δημοσιοποιείται από τον Παναθηναϊκό (σ.σ. όπως κάνουν κι άλλες ομάδες) σε περίπτωση επιτυχημένων αποτελεσμάτων.

Ο χειριστής λοιπόν της συγκεκριμένης κάμερας που ακολούθησε και κατέγραφε τα επεισόδια στον πάγκο του ΠΑΟΚ και την έκρυθμη κατάσταση της εξέδρας «έπιασε» το στιγμιότυπο με τον νεαρό οπαδό να ρίχνει το μεγάλο κουτί της μπύρας. Στο βίντεο φαίνεται το κουτί να κτυπά στην οροφή του πάγκου του ΠΑΟΚ κι ακολούθως στον κρόταφο τον προπονητή της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Με βάση τα χαρακτηριστικά, τα ρούχα κλπ του δράστη από το βίντεο της ΠΑΕ Παναθηναικός, η ΕΛΑΣ ανεζήτησε εικόνα του σε άλλες «φάσεις» πριν και μετά την είσοδο του στο γήπεδο. Κι έτσι από άλλη ιδιωτική κάμερα έχει εικόνα του χρόνου περίπου που μπαίνει στο γήπεδο με την μπύρα ανα χείρας. Με βάση αυτό τον χρόνο, το ονομαστικοποιημένο εισιτήριο, το ηλεκτρονικό αρχείο του «τουρνικέ» και των θέσεων της εξέδρας απ' όπου ρίχθηκε η μπύρα, θεωρείται θέμα ωρών η ταυτοποίηση του.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από την αρχική ανάλυση δεν φαίνεται ο συγκεκριμένος οπαδός να είναι «σεσημασμένος» ή η εικόνα του να υπάρχει στο ηλεκτρονικό αρχείο της ΕΛΑΣ όπου περιέχονται περίπου 2000 χούλιγκαν.

Από την παρακάμερα του ΠΑΟ βρέθηκε ο 25χρονος μπυροβόλος!