MENU

Η περίοδος ξεκίνησε με το σοβαρό τραυματισμό στον ώμο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στις 24 Αυγούστου. Ο Σουηδός άσος μπαίνει στο χειρουργείο και μένει δύο μήνες εκτός δράσης. Ξεκινάει δειλά – δειλά παίρνοντας χρόνο συμμετοχής και πάνω εκεί παθαίνει για πρώτη φορά ίωση στις αρχές Νοεμβρίου. Μένει για 15 μέρες εκτός, ξαναμπαίνει, παίζει, αρχίζει να σκοράρει και δείχνει να βρίσκει τον εαυτό του.

Στα μέσα Δεκεμβρίου ξανά ίωση με πυρετό. Ο οργανισμός του εξασθενεί, οι τιμές του σιδήρου πέφτουν και η εξάντληση τον καταβάλει. Μένει τρεις εβδομάδες εκτός δράσης και επιστρέφει με την αυγή του 2015.

Η ίωση τον «χτυπάει» για τρίτη φορά μέσα σε πέντε μήνες στις αρχές της εβδομάδας. Παραμένει κλινήρης ώσπου η κατάστασή του χειροτερεύει το πρωί της Πέμπτης και κατόπιν συνεννόησης με το ιατρικό τιμ του Παναθηναϊκού, πάει στο «Υγεία» για εξονυχιστικές εξετάσεις οι οποίες δεν αφήνουν περιθώριο παρερμηνείας: λοίμωξη του αναπνευστικού. Κάτι που θέλει μεγάλη προσοχή και αφοσίωση στις ιατρικές οδηγίες. Απαιτεί ξεκούραση για τουλάχιστον μια εβδομάδα, φαρμακευτική αγωγή, καλή διατροφή, σταδιακή επανένταξη στις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Ο Μπεργκ θα χάσει και τα τρία παιχνίδια της κανονικής περιόδου και από εκεί και πέρα αναλόγως με την πορεία ίασης θα κριθεί πότε θα είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Στην πραγματικότητα ο Μπεργκ έχασε φέτος σχεδόν το 40% των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού. Έχει μέχρι στιγμής 28 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, απουσιάζοντας σε 18 αγώνες. Από αυτές τις 18 απουσίες, μια ήταν λόγω επιλογής Αναστασίου και μία λόγω καρτών. Οι υπόλοιπες οφείλονται στον τραυματισμό και τις ιώσεις. Οι απουσίες που θα ακολουθήσουν θα οφείλονται στη λοίμωξη.

Παρά ταύτα έχει προλάβει να πετύχει 13 γκολ στο πρωτάθλημα, πέντε στην Ευρώπη και ένα στο Κύπελλο. Τα 19 γκολ τον καθιστούν πρώτο σκόρερ του Παναθηναϊκού. Πού να μην είχε χάσει και τόσα παιχνίδια...

Χρονιά - κατάρα για τον Μπεργκ