MENU

Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου "Καραϊσκάκη"! Και όμως υπάρχει. Στα ανατολικά του ποταμού «Καραϊσκάκη», σε μικρή απόσταση από την κωμόπολη του Μουζακίου Καρδίτσας, ο επισκέπτης συναντά την ιστορική Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου, κτισμένη επάνω σε βράχους. Είναι αλλιώς γνωστή και ως «Μονή Γεωργίου Καραϊσκάκη», αφού κατά την παράδοση, σε σπήλαιο που βρίσκεται κοντά στο μοναστήρι γεννήθηκε το 1782 ο Στρατάρχης της Ρούμελης, Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Αρκετά χιλιόμετρα μακριά και συγκεκριμένα στον Πειραιά υπάρχει το Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, Σάββα Θεοδωρίδη (το 2012) να το έχει αποκαλέσει μοναστήρι. Όχι μόνο στην κερκίδα, αλλά και στα αποδυτήρια!

Κάτι που φαίνεται να μην συμβαίνει, σύμφωνα με τα τελευταία γεγονότα... Με αφορμή τις καταθέσεις των παικτών του Πλατανιά με όσα έζησαν στο Φάληρο, το SDNA ξεψαχνίζει το παρελθόν και το παρόν και αποτυπώνει με στοιχεία όσα συνέβησαν στην έδρα του Ολυμπιακού...

Στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό (1-2) στο φύλλο αγώνα που συνέταξαν οι διαιτητές και στην έκθεση που συνέταξαν οι παρατηρητές της αναμέτρησης γίνεται λόγος για απώθηση, εξύβριση και απειλή κατά του δεύτερου παρατηρητή, κ. Λασκαράκη.

Στο φύλλο αγώνα που συνέταξε ο Τάσος Παπαπέτρου γίνεται λόγος για προπηλακισμό που δέχτηκαν οι διαιτητές από άτομα χωρίς διακριτικά, καθώς και παρεμπόδισή τους να φτάσουν στον χώρο των αποδυτηρίων. «Μας εξύβρισαν με τη φράση "Μας γαμήσατε σήμερα" και με την παρέμβαση της αστυνομίας εισήλθαμε στα αποδυτήρια", αναφέρει ο διαιτητής της αναμέτρησης.

Όπως αναφέρει η καταγγελία των αστυνομικών δυνάμεων, άτομα που δεν είχαν καμία δουλειά να βρίσκονται στα αποδυτήρια, επιτέθηκαν στους διαιτητές του ντέρμπι και αυτό το περιστατικό ήταν εκείνο που προκάλεσε την επέμβασή τους και πυροδότησε την ένταση για την οποία κάνουν λόγο από την πλευρά του Ολυμπιακού.

Πριν την ΑΕΚ ο Πλατανιάς

Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από τις καταγγελίες του Πλατανιά στο ίδιο γήπεδο. Πριν από μερικές εβδομάδες στο ίδιο γήπεδο είχαν βρεθεί και πάλι στα αποδυτήρια πρόσωπα που δεν θα έπρεπε να είναι εκεί, με τον Πλατανιά να καταγγέλλει ότι υπήρξε ξυλοδαρμός ανθρώπων της αποστολής του στο ημίχρονο του αγώνα (ήταν μπροστά στο σκορ οι Κρητικοί).

Οι Χανιώτες ανέφεραν ότι οι ποδοσφαιριστές και οι άνθρωποι της αποστολής τους δέχθηκαν φτυσιές, απειλές, ακόμα και χειροδικία από ανενόχλητους τραμπούκους κατά το ημίχρονο του παιχνιδιού στα αποδυτήρια του «Γ. Καραϊσκάκης», τα οποία μετατράπηκαν σε «ζούγκλα»!

Η κρητική ΠΑΕ έβγαλε τότε και ανακοίνωση περιγράφοντας όσα συνέβησαν στο φαληρικό γήπεδο:

«Η ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά την ΠΑΕ Ολυμπιακός για την άψογη φιλοξενία της στο σημερινό παιχνίδι στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».

Κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως η επιτροπή «υποδοχής» στο πούλμαν, το κλίμα εκφοβισμού πάνω από την φυσούνα και από τον πάγκο της ομάδας μας, καθώς και οι προπηλακισμοί παικτών και μελών του τεχνικού επιτελείου στο ημίχρονο, επειδή ο Πλατανιάς «τόλμησε» να προηγηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν μπορούν να αμαυρώσουν την, κατά τα άλλα, άψογη ποδοσφαιρική βραδιά».

Η νύχτα τρόμου στο Φάληρο

Το SDNA σας αποκάλυψε αποκλειστικά τη νύχτα τρόμου που πέρασαν οι παίκτες το Πλατανιά με τις καταθέσεις τους να είναι σοκαριστικές και βάσει των οποίων σήμερα το μεσημέρι, ο Ολυμπιακός θα απολογηθεί στην πειθαρχική της λίγκας!

Διαβάστε εδώ το πρώτο μέρος και εδώ το δεύτερο μέρος...

Πυρά με αεροβόλο στον Τζόρβα

Τον Νοέμβριο του 2009, διεξήχθη στο «Καραϊσκάκης» το αιώνιο ντέρμπι που στιγματίστηκε από την καταγγελία του Αλέξανδρου Τζόρβα για αεροβόλα όπλα. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού ήταν εξοργισμένος από τη συμπεριφορά των οπαδών του Ολυμπιακού και τόνισε πως υπήρχε αεροβόλο όπλο που τον σημάδευε, αλλά και για καψίματα από φωτοβολίδες και κροτίδες.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του αγώνα φώναξε τον διαιτητή Τάσο Κάκο κοντά του για να του αναφέρει τι συμβαίνει!

«Σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, επί 45 λεπτά δεχόμουν πυρά από αεροβόλο στην πλάτη μου. Είδαμε σουγιάδες στον αγωνιστικό χώρο. Κάποιος είχε δώσει εντολή να περάσει αεροβόλο στη θύρα 7. Μου έριχναν με αεροβόλο στα πλευρά, έχω μελανιές στην πλάτη, ενώ έδειξα και στο διαιτητή τη μελανιά που έχω στο χέρι. Θα πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι ότι με αυτά φέρνουνε το ποδόσφαιρο 500 χρόνια πίσω. Είναι ντροπή αυτά που γίνονται και πάντα γίνονται στον συγκεκριμένο σύλλογο. Κι αυτό μας κάνει τεράστια εντύπωση. Όλα αυτά διώχνουν τον κόσμο από τα γήπεδα. Δεν τα λέω αυτά για να δικαιολογηθώ για την ήττα. Απλώς κάποιοι προσπαθούν να μιμηθούν τη χρονιά της Ριζούπολης, φοβούμενοι ότι ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος σαν ομάδα. Αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε πιο σίγουροι, δεν φοβόμαστε», είπε ο Αλέξανδρος Τζόρβας στην κάμερα και έδειξε τα σημάδια που είχε στο χέρι και στην πλάτη του. Πάντως, υπήρξε επιβεβαίωση των κατηγοριών του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού από ιατροδικαστή.

Ξύλο σε αμυντικό του Θρασύβουλου

Ακόμα παλαιότερα, στις 13 Ιανουαρίου πριν πέντε χρόνια, ο αμυντικός του Θρασύβουλου, Νίκος Βασιλείου είχε καταγγείλει ξυλοδαρμό στο Καραϊσκάκη σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». «Όταν αντικαταστάθηκα από τον προπονητή μου θεώρησα καθήκον μου και πήγα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού να ζητήσω συγγνώμη από τον Πάντελιτς. Μόλις βγήκα, δέχτηκα επίθεση από δύο άτομα που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο, οι οποίοι με κλότσησαν και με γρονθοκόπησαν. Αμέσως μετά φώναξα και εκείνοι τράπηκαν σε φυγή. Αισθάνθηκα απαίσια και τεράστια έκπληξη. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έχω μια τέτοια εμπειρία σε ένα γήπεδο μιας ομάδας, η οποία αποτελεί για μας πρότυπο και... όνειρο ζωής».

Συγκρούσεις με Φακούντο και ΜΑΤ

Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2014, ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τον ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκης» και ο Παναγιώτης Γλύκος την ώρα που βγήκε για προθέρμανση μαζί με τον Σαρλ Ιτάνζ δέχθηκε «βροχή» από αντικείμενα όταν κατευθύνθηκε προς την εστία μπροστά στη Θύρα 7 .

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού έριξαν πολλά αντικείμενα, φωτοβολίδες και κροτίδες προς τους τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ και μάλιστα ένα από τα αντικείμενα (κροτίδα) πέτυχε τον Παναγιώτη Γλύκο στο αριστερό πόδι με αποτέλεσμα να σωριαστεί στο έδαφος. Στον διεθνή πορτιέρο, χρειάστηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες ενώ ο ΠΑΟΚ αποσύρθηκε για λίγα λεπτά στα αποδυτήρια.

Ο Γλύκος δεν είχε θέματα μόνο στη προθέρμανση, αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα όταν στο 40΄ μία φωτοβολίδα πέρασε δίπλα του και το παιχνίδι σταμάτησε προσωρινά για να γίνουν συστάσεις από τα μεγάφωνα.

Ο ΠΑΟΚ έφυγε με το διπλό από το «Καραϊσκάκης» (1-2) και μετά το τέλος του αγώνα φίλαθλοι του Ολυμπιακού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με καπνογόνα, κουκούλες και είχαν επεισόδιο με τον Φακούντο Περέιρα, αλλά και την Αστυνομία, ενώ το φύλλο αγώνα ήταν λευκό!

Ποτήρι στον Αναστασίου και καρότα στον Καπίνο

Τον Μάρτιο του 2014, ο Παναθηναϊκός έφυγε με το διπλό (0-3) από το Φάληρο σπάζοντας το αήττητο του Ολυμπιακού έχοντας πολλά περιστατικά. Τη στιγμή που ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι η κάμερα δείχνει τον πάγκο του Παναθηναϊκού και τον Αναστασίου να δέχεται στο πρόσωπο ένα ποτήρι με αναψυκτικό που τον ζάλισε και τον σώριασε στο έδαφος.

Ο προπονητής του τριφυλλιού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες με τον διαιτητή να διακόπτει το παιχνίδι και ο Αναστασίου πήγε για λίγο στα αποδυτήρια και επέστρεψε με μια γάζα στο μάτι. Επίσης, το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση, αφού οι οπαδοί του Ολυμπιακού πέταξαν καρότα και άλλα αντικείμενα στον Καπίνο.

Στο 0-3, κάποιοι οπαδοί του Ολυμπιακού έσπασαν και το προστατευτικό δίχτυ και προσπάθησαν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και έτσι το παιχνίδι διακόπηκε για λίγα λεπτά. Ο τελικός νικητής είχε κριθεί και ο πάγκος του Παναθηναϊκού αποχώρησε νωρίτερα για να γλιτώσει τα χειρότερα.

Το ντέρμπι της ντροπής το 2011 τα είχε όλα!

Στο ντέρμπι της ντροπής του 2011, όπως είχε χαρακτηριστεί, με το οφσάιντ του Κατσουράνη με διαιτητή τον Καλόπουλο είχαν συμβεί πολλά. Πάρα πολλά!

Μόλις ολοκληρώθηκε το ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στο «Καραϊσκάκης» το Φεβρουάριο του 2011, ο Τζιμπρίλ Σισέ δέχτηκε επίθεση όταν οπαδοί του Ολυμπιακού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο.

Εκτός από τον Γάλλο επιθετικό το μένος των ερυθρόλευκων δέχθηκαν οι Αλέξανδρος Τζόρβας, Σιμάο και Καντέ με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να ανταλλάζουν κλωτσιές και μπουνιές με τους οπαδούς.

Χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ για να ηρεμήσει η κατάσταση, με κάποιους από τους οπαδούς να στρέφονται εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, με χαρακτηριστική εικόνα αυτή του οπαδού που επιτέθηκε σε άνδρα των ΜΑΤ με πυροσβεστήρα!

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε και άλλα περιστατικά που έχουν συμβεί στο Καραϊσκάκης με θύματα δημοσιογράφους!

Καραϊσκάκη: Ένα μοναστήρι που... συμμορφώνει τους άπιστους!