MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
Δημοτικό Στάδιο Βέροιας, Novasports 5
Βέροια
ΒΕΡΟΙΑ
3 0
ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Η ομάδα της Ημαθίας φαίνεται πως θα παλέψει μέχρι τέλους προκειμένου να σωθεί, τουλάχιστον αγωνιστικά, καθώς επικρατώντας με 3-0 του ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε ζωντανή στην μάχη της παραμονής.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν να μην επηρεάζονται από τα όσα έγιναν γνωστά το πρωί της Τετάρτης σχετικά με τη υπόθεση της αδειοδότησής τους για το νέο πρωτάθλημα και πραγματοποιώντας μία αρκετά καλή εμφάνιση με τα γκολ των Καπετάνου και Σαρπόνγκ πήραν το τρίποντο κόντρα στο συγκρότημα του Γιάννη Πετράκη που απείλησε ελάχιστα.

Προβάδισμα από νωρίς για τη Βέροια

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και δημιούργησαν την πρώτη καλή στιγμή στο 4’ όταν ο Σαρπόνγκ έκανε ένα σουτ λίγο έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα άουτ. Η ομάδα της Ημαθίας συνέχισε να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της, και στο 20’ κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή της με τον Καπετάνο να δέχεται την ασίστ του Στόιτσεφ και με διπλή προσπάθεια να νικάει τον Πασχαλάκη για να ανοίξει το σκορ.

Αντίδραση για τον ΠΑΣ Γιάννινα

Οι φιλοξενούμενοι έχοντας βρεθεί πίσω στο σκορ προσπάθησαν να αντιδράσουν αρχικά στο 25’ όταν ο Κόντε έκανε την κεφαλιά από καλή θέση με τον Λόπεθ να μπλοκάρει. Ανάλογη κατάληξη είχε και η φάση δύο λεπτά αργότερα και πάλι με τον Ισπανό επιθετικό του ΠΑΣ να να φεύγει απέναντι στον τερματοφύλακα της Βέροιας, όμως να μην καταφέρνει να τον νικήσει.

Ό,τι δεν έκανε ο ΠΑΣ, το έκανε η Βέροια

Η ομάδα της Ηπείρου δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια στις ευκαιρίες που δημιούργησε και αντ’ αυτού, η Βέροια κατάφερε να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Ο Σαρπόνγκ έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση στο 36’ και αφού έκανε μια πολύ όμορφη ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε ιδανικά τον Πασχαλάκη για να διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων.

Μάλιστα, η Βέροια, θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο τέρμα στο 41’ όταν ο Σαρπόνγκ εκτέλεσε πολύ ωραία ένα φάουλ και ανάγκασε τον Πασχαλάκη να αποκρούσει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Έτσι δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με την ομάδα της Ημαθίας να πηγαίνει στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων.

Μέτριο θέαμα στο ξεκίνημα της επανάληψης

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε νωθρά και για τις δύο ομάδες αφού έπρεπε να συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα για να σημειωθεί η πρώτη καλή στιγμή όταν ο Καπετάνος έκανε το ωραίο γύρισμα και ο Πασχαλάκης μπλόκαρε την μπάλα.

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια καλή στιγμή με εξαίρεση μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κόντε στο 65’ όταν η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Ο προπονητής των γηπεδούχων προσπάθησε να θωρακίσει ακόμα περισσότερα τα μετόπισθεν της ομάδας του βάζοντας τον Μίλιεβιτς στη θέση του Καπετάνου αφήνοντας ουσιαστικά τον Σαρπόνγκ μόνο στην επίθεση.

Κοντά στο τρίτο γκολ οι γηπεδούχοι

Μάλιστα, η Βέροια έφτασε κοντά και σε τρίτο τέρμα αρχικά στο 74’ όταν ο Σαρπόνγκ έφυγε γρήγορα στην κόντρα και σούταρε όμως ο Πασχαλάκης απέκρουσε σε κόρνερ αλλά και ένα λεπτό αργότερα όταν ο Κάλβο εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ σε καλή θέση, όμως η μπάλα σταμάτησε στη συμβολή των δοκών.

Στο 78’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν την μεγαλύτερη τους ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο με τον συνήθη ύποπτο. Ο Κόντε που αποτελούσε την μοναδική πηγή κινδύνου για την εστία του Λόπεθ έπιασε την κεφαλιά από κοντά και έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Το κερασάκι στην τούρτα από τον Σουλέ

Πάνω που όλα έδειχναν πως το 2-0 θα είναι το τελικό σκορ, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο γκολ όταν ο Τόμας έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και έφυγε στην αντεπίθεση. Το σουτ που έκανε απομάκρυνε αμυντικός του ΠΑΣ, όμως ο Σουλέ πήρε το ‘’ριμπάουντ’’ και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Έτσι η ομάδα της Ημαθίας έφτασε σε μία σημαντική νίκη που της επιτρέπει να συνεχίσει να ελπίζει πως στις τρεις στροφές που απομένουν μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος θα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία, τουλάχιστον εντός αγωνιστικών χώρων.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Βέροια: Λόπεζ, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Σισοκό, Τόμας, Καλί (81’ Αντονιάν), Ασίγκμπα, Στόιτσεφ (46’ Σούλε), Κάλβο, Καπετάνος (71’ Μίλιεβιτς), Σαρπόνγκ.

ΠΑΣ Γιάννινα: Πασχαλάκης, Καρανίκας, Κούτρης, Κόντε, Κοζορώνης, Γιάκος, Κοροβέσης (77’ Μπουκουβάλας), Μιχαήλ, Λίλα (66’ Λίλα), Μαυροπάνος (57’ Βιδάλ), Ριβέρα.

Βέροια – ΠΑΣ Γιάννινα 3-0