MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΑΕΚ
ΑΕΚ
2 3
Παναθηναϊκός
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Είναι μεγάλος σκόρερ, αποδείχθηκε και... δεινός σουτέρ, αφού με μπασκετικούς όρους ο Μάρκους Μπεργκ πέτυχε ένα γκολ... μπάζερ μπίτερ και χάρισε ακριβώς στην εκπνοή στον Παναθηναϊκό μια μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (3-2), μέσα στο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι που προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις και ανατροπές... Οι Πράσινοι έκαναν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο επιβλήθηκαν πλήρως της αντιπάλου τους έφτασαν το σκορ στο 2-0 και με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, θα μπορούσαν να έχουν καθαρίσει με πιο επιβλητικό τρόπο το ματς. Δεν το έκαναν και αντίθετα στην επανάληψη η απόδοσή τους έπεσε κατακόρυφα, με την ΑΕΚ να βγάζει αποφασιστικότητα για να επιστρέψει στο παιχνίδι και να το καταφέρνει τελικά, μέχρι τη στιγμή που ο Σουηδός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 90ο λεπτό, για να χαρίσει στην ομάδα του αυτό που έφευγε μέσα από τα χέρια της.

Πράσινη -απόλυτη- κυριαρχία...

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που μπήκε δυνατά και απειλητικά στο παιχνίδι και κυριάρχησε σε απόλυτο βαθμό. Στο 6' είχε την πρώτη ευκαιρία του ματς. Ο Χουλτ έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, έκανε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε στο δεύτερο δοκάρι, όπου την στόπαρε ο Βιγιαφάνιες, όμως ο Ντίντακ πρόλαβε να βάλει την κόντρα στο σουτ του Αργεντινού! Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Κλωναρίδη να σπάσει τη γραμμή του οφσάιντ της Ένωσης και να μπει στην περιοχή από δεξιά, πέφτοντας μετά από μαρκάρισμα του Ντίντακ, με τον διαιτητή να δείχνει «παίζετε».

Στο 17' ο Βιγιαφάνιες επιχείρησε μια σέντρα – σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, με τον Μπάρκα να ελέγχει τη φάση. Η υπεροχή των Πρασίνων καρποφόρησε τελικά στο 24'. Ο Βιγιαφάνιες βρήκε με κάθετη τον Μπεργκ από δεξιά μέσα στην περιοχή, εκείνος έκανε το γύρισμα, ο Βράνιες -στην προσπάθειά του να διώξει- έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κλωναρίδης έκανε με πλασέ το 1-0.

Χτύπησε ξανά...

Ο Παναθηναϊκός δεν έμεινε σε αυτό και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τον αιφνιδιασμό της ΑΕΚ, χτυπώντας ξανά τρία λεπτά αργότερα. Ο Βιγιαφάνιες πέρασε νέα κάθετη, αυτή τη φορά στον Εμποκού, ο Κογκολέζος τράβηξε την άμυνα πάνω του με μια ενέργεια, την κατάλληλη στιγμή έστρωσε στον Μπεργκ και εκείνος με πλασέ έκανε το 2-0! Στο 31' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά και σε τρίτο γκολ, όταν ο Κλωναρίδης έστρωσε στον Μπεργκ, όμως εκείνος από κοντά δεν κατάφερε να πλασάρει καλά. Στο 40', έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και διεκδίκηση θέσης μεταξύ Λαμπρόπουλου και Εμποκού, ο αμυντικός της ΑΕΚ έπεσε στην αντίπαλη περιοχή, με τον διαιτητή να δείχνει και πάλι σωστά «παίζετε».

Δύο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία όταν ο Βιγιαφάνιες βγήκε απέναντι από τον Μπάρκα, αλλά ο τερματοφύλακας της Ένωσης τον νίκησε. Στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι έκαναν δύο σουτ, πρώτα ένα με τον Γκάλο που κόντραρε σε σώματα και στη συνέχεια ένα του Αϊντάρεβιτς, το οποίο μπλόκαρε ο Βλαχοδήμος. Στο 45' ο Αϊντάρεβιτς έκανε σέντρα από αριστερά, ο Γιόχανσον πήρε την κεφαλιά, αλλά στη συνέχεια αυτή βρήκε στον Μολέδο και έφυγε έξω...

Διπλή αλλαγή για Χιμένεθ

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Μανόλο Χιμένεθ αποφάσισε να ανακατέψει την τράπουλα: έβγαλε από το παιχνίδι τους Αϊντάρεβιτς, Πατίτο και πέρασε στη θέση τους τους Πέκχαρτ, Χριστοδουλόπουλο, αλλάζοντας και τη διάταξη της ομάδας του, με τον Αραούχο να κινείται γύρω από τον Τσέχο φορ σε πιο ελεύθερο ρόλο. Κινήσεις που βοήθησαν την ΑΕΚ να μπει πιο δυνατά στο παιχνίδι, να κρατήσει μπάλα, να κερδίσει κάποια στημένα...

Στο 55' ο Χριστοδουλόπουλος έκανε ένα δυνατό μακρινό σουτ, αναγκάζοντας τον Βλαχοδήμο να πέσει στη γωνία του και να διώξει σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Αραούχο να κάνει ένα δυνατό σουτ, ο Βλαχοδήμος απέκρουσε, η μπάλα στρώθηκε στον Χριστοδουλόπουλο που έκανε νέο σουτ, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Ισοφάριση με... διπλό λάθος!

Στο 61', έπειτα από κάθετη στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Κουλιμπαλί έκανε προβολή και ο Βιγιαφάνιες φάνηκε να βρήκε ενστικτωδώς τη μπάλα με το χέρι και το σώμα, με τον διαιτητή Παπαδόπουλο να δείχνει λανθασμένα το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χριστοδουλόπουλος, που μείωσε για την ΑΕΚ σε 2-1. Στο 66' ο Χριστοδουλόπουλος ήταν ξανά πρωταγωνιστής, καθώς μπήκε στην περιοχή με τη μπάλα, είχε το πεδίο για να σουτάρει, όμως έδωσε λάθος πάσα στον Πέκχαρτ, που υποδείχθηκε και σε θέση οφσάιντ.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης... απάντησε κάνοντας στο 68' κι αυτός από την πλευρά του διπλή αλλαγή. Βγήκαν από το ματς οι Εμποκού, Κλωναρίδης και μπήκαν οι Λέτο, Λουντ. Ωστόσο, η προσπάθεια της ΑΕΚ να επιστρέψει στο ματς συνεχίστηκε και το πέτυχε το 77'. Σε μια αντεπίθεση που ξεκίνησε από τον Μπακασέτα, ο Μάνταλος άνοιξε στον Χριστοδουλόπουλο αυτός έκανε τη σέντρα και ο Πέκχαρτ στο δεύτερο δοκάρι με προβολή έκανε το 2-2, με το ριπλέι όμως να δείχνει ότι ο Τσέχος ήταν ακάλυπτος τη στιγμή της πάσας, έστω και για... μισό παπούτσι.

Σφραγίδα Μπεργκ στην εκπνοή!

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει ξανά στο προβάδισμα στο σκορ στην εκπνοή! Σε μια αντεπίθεση ο Λέτο έκοψε τη μπάλα στον Λουντ από αριστερά, ο Λαμπρόπουλος έχασε τον Μπεργκ και μετά από τη σέντρα που βγήκε ο Σουηδός από την καρδιά της μικρής περιοχής έκανε στο 90΄ με προβολή το 3-2 για τους φιλοξενούμενος. Γκολ που τους χάρισε και τη νίκη, αφού στα δύο λεπτά των καθυστερήσεων που απέμεναν δεν άλλαξε τίποτα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (63' Μπακασέτας), Αϊντάρεβιτς (46' Πέκχαρτ), Μάνταλος, Πατίτο (46' Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Βιγιαφάνιες (86' Μπουμάλ), Κλωναρίδης (68' Λέτο), Εμποκού (68' Λουντ), Μπεργκ.

Η προετοιμασία των προπονητών

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με διάταξη 4-3-3. Στο τέρμα ήταν ο Μπάρκας, στην άμυνα ήταν οι Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, αμυντικός χαφ ήταν ο Σιμόες, μπροστά του οι Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, δεξιά στην επίθεση ήταν ο Πατίτο (προτιμήθηκε αντί του Χριστοδουλόπουλου), αριστερά ο Μάνταλος και στην κορυφή ο Αραούχο.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, από την πλευρά του παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-4-1-1. Στο τέρμα ήταν ο Βλαχοδήμος, στην άμυνα οι Χουλτ, Μολέδο, Κουτρουμπής, Κουλιμπαλί, στα αμυντικά χαφ οι Ζέκα, Κουρμπέλης, στα άκρα οι Βιγιαφάνιες, Εμποκού και ο Κλωναρίδης ήταν πίσω από τον Μπεργκ.

Το ταμείο του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο που βάσει ευκαιριών θα μπορούσε να του επιτρέψει να φτάσει το σκορ σε πιο ξεκάθαρα επίπεδα, όμως στο... τέλος της ημέρας κατάφερε να πάρει τη νίκη με το γκολ του Μπεργκ.

Ο χειρότερος του αγώνα

Ο Πατρίσιο Ροντρίγκες επέστρεψε στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, όμως δεν κατάφερε να φανεί έστω στο ένα ημίχρονο που αγωνίστηκε, μέχρι να τον αντικαταστήσει ο Χιμένεθ με τον Χριστοδουλόπουλο.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Και οι δύο ομάδες βρήκαν πρωταγωνιστές στο ματς, όμως αναμφισβήτητα αυτός που τελικά καθόρισε τα πάντα ήταν ο Μάρκους Μπέργκ, τόσο με την συνολική του απόδοση, όσο και με τα δύο γκολ που πέτυχε.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Μόνο πετυχημένο δεν μπορεί να θεωρηθεί το ντεμπούτο του Γιάννη Παπαδόπουλου σε ντέρμπι. Ο ρέφερι από τη Μακεδονία έχασε πλήρως τον έλεγχο του αγώνα και στο δεύτερο ημίχρονο η διαιτησία του ήταν... να μασάς και να φτύνεις. Έκανε λάθος στην υπόδειξη του πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ, έδωσε... άλλα αντί άλλων σε πολλά φάουλ και γενικά οι αποφάσεις του ήταν άστοχες. Κρίμα γιατί είναι ελπιδοφόρος διαιτητής από την ΕΠΣ Μακεδονίας του Γραμμένου. Λάθη και για τον δεύτερο βοηθό, Μερκενίδη, που δεν είδε το οφσάιντ στο γκολ του Πέκχαρτ, ενώ νωρίτερα είχε κόψει σε μια φάση λανθασμένα τον Τσέχο.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-3