MENU

Να περιμένεις από το 15΄να λήξει το ματς. Να παρακαλάς στο ημίχρονο να το συμφωνήσουν στο 1-0. Να βλέπεις τα λεπτά να κυλάνε και να λες «δόξα τω Θεό». Να σφυρίζει ο Κομίνης την λήξη του αγώνα και να λες «πάλι καλά που δεν πάθαμε και τίποτα».

Λέγεται και κατάντια. Χειρότερος Ολυμπιακός σε ντέρμπι στην τελευταία 20ετία δεν πρέπει να υπήρξε ποτέ. «Αόρατος», οι φανέλες «έτρεχαν» μόνες του στο γήπεδο της Λεωφόρου και είναι ευτύχημα που αυτός ο Ολυμπιακός έφυγε με το… τιμητικό 1-0. Ανάλυση του αγώνα δεν γίνεται. Δεν υπήρξε άλλωστε αγώνας. Υπήρξε ένας Παναθηναϊκός που σε όλη την διάρκεια του αγώνα έκανε ότι ήθελε, 10 παίκτες με την φανέλα του Ολυμπιακού που δεν μπορούσαν ούτε να τρέξουν, δεν μπορούσαν ούτε τρεις πάσες να αλλάξουν, δεν μπορούσαν ούτε να βασικά να κάνουν, και ένας ΓΙΓΑΝΤΑΣ Καπίνο που υπερασπίστηκε μέχρι το τέλος την τιμή του συλλόγου. Άγαλμα πρέπει να του κάνουν του Καπίνο για το γεγονός ότι απέτρεψε τον διασυρμό στη Λεωφόρο.

Δικαιολογίες, και κάποιες βάσιμες, μπορείς να βρεις πολλές για να επιχειρήσεις να «καλύψεις» την ντροπιαστική εμφάνιση του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο. Η ουσία όμως δεν αλλάζει. Μια τελική και αυτή ψηλά από την εστία, μηδέν ευκαιρίες, κατοχή της πλάκας, μηδέν δημιουργία, μηδέν αποθέματα για να παίξεις ένα ντέρμπι, ψυχολογία ηττημένου από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό.

Και μόνο που φτάνουμε στο σημείο να λέμε πάλι καλά που ήρθε μόνο 1-0…

Ο Παναθηναϊκός έχασε μια τεράστια ευκαιρία να πετύχει μια ιστορική νίκη επί του Ολυμπιακού. Να τον πλήξει ανεπανόρθωτα. Το 1-0 σε δύο-τρεις εβδομάδες θα το έχουμε ξεχάσει όλοι. Ένα 3-0 ή 4-0 θα το θυμόντουσαν και τα παιδιά μας.

Στον πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός βρήκε μπόσικο τον Παναθηναϊκό και τον διέλυσε σε 25 λεπτά βάζοντας του τρία γκολ. Στη Λεωφόρο με το 1-0 στο 15΄ο φόβος για πολλά γκολ ήταν δεδομένος. Το τελικό 1-0, δυστυχώς για τον Ολυμπιακό, φέρνει ανακούφιση.

Ο Ολυμπιακός έχασε και το τρίτο ντέρμπι μακριά από το Καραισκάκη (όπως πήρε και τα τρία στην έδρα του) και απλά επιβεβαίωσε πως φέτος τα έκανε όλα στραβά. Το ευτύχημα όμως για τον Ολυμπιακό στην επόμενη μέρα είναι πως μένουν 5 αγωνιστικές για να λήξει το πρωτάθλημα και παραμένει στο +6 από τον Πανιώνιο, στο +8 από τον ΠΑΟΚ και στο +9 από τον ΠΑΟ. Έτσι εκμεταλλευόμενος και την διακοπή στα επόμενα ματς μπορεί να τελειώσει το πρωτάθλημα και να κατακτήσει τον τίτλο. Και αυτό είναι που στο τέλος μένει. Όπως τότε που ο Ντάρμπισιρ χάλασε το «πάρτι» του ΠΑΟ αλλά δύο εβδομάδες μετά οι «πράσινοι» έκαναν φιέστα.

Αλλά τώρα, λίγα λεπτά μετά το τέλος της… παράδοσης του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο κυριαρχεί η εικόνα της ομάδας. Για την ακρίβεια η μη παρουσία της ομάδας στο ντέρμπι.

Ξαναλέω όμως. Πάλι καλά που δεν πάθαμε και τίποτα…

Πάλι καλά που δεν πάθαμε και τίποτα…