MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, Novasports 2HD
Ατρόμητος
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
0 1
ΑΕΚ
ΑΕΚ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Την πρώτη της εκτός έδρας νίκη μετά από πέντε μήνες(!) πήρε η ΑΕΚ, που κέρδισε 1-0 τον Ατρόμητο. Η Ένωση έσπασε την κατάρα του Περιστερίου, που κρατούσε από το 2009, αλλά και την κατάρα των εκτός έδρας αναμετρήσεων φέτος, με το προηγούμενο «διπλό» της να ήταν αυτό στις 17 Οκτωβρίου με τη Λάρισα(!) και συνέχισε την πορεία αγωνιστικής και βαθμολογικής ανάκαμψης που έχει στην εποχή Χιμένεθ (δείτε εδώ τις φάσεις και το γκολ).

Προκειμένου να συμβούν αυτά, η Ένωση επέβαλε την ανωτερότητά της και έδειξε τη σοβαρότητά της στο γήπεδο μέχρι να βρει με τον Πέτρο Μάνταλο στο 57' το γκολ που της έδωσε το προβάδισμα (έξι λεπτά νωρίτερα της είχε ακυρωθεί λανθασμένα... μισό γκολ από τον πρώτο βοηθό Τάτση), αλλά και ο δεύτερος βοηθός Μπετσόγλου πήρε μια αστεία απόφαση, ακυρώνοντας λανθασμένα και με μεγάλη καθυστέρηση γκολ των γηπεδούχων για το 1-1.

Δοκάρι από Αραούχο!

Η ΑΕΚ πήρε από τα πρώτα λεπτά την κατοχή της μπάλας και την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθώντας να φτιάξει φάσεις απέναντι σε έναν Ατρόμητο που έκλεινε καλά τους χώρους. Το δεκάλεπτο κύλησε χωρίς... συγκινήσεις, όμως στην πρώτη της ευκαιρία, στο 10', η Ένωση έφτασε μια ανάσα από το γκολ, όταν ο Αϊντάρεβιτς έκανε μια πάσα στον Αραούχο, εκείνος έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από τον περιοχή και είδε τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι!

Μετά το 15' οι γηπεδούχοι άρχισαν να κρατούν λίγο περισσότερο τη μπάλα και να ψάχνουν κι αυτοί τρόπο να απειλήσουν, όμως η πίεση της ΑΕΚ συνεχίστηκε. Στο 23' ο Αϊντάρεβιτς βρήκε ωραία μέσα στην περιοχή τον Μάνταλο, που κατέβασε, αλλά ο Ζησόπουλος πρόλαβε να κόψει. Τρία λεπτά αργότερα, έπειτα από απομάκρυνση του Γκορμπούνοφ, προσπάθησε να τον νικήσει με μακρινό σουτ, όμως ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου μπλόκαρε.

Διπλή ευκαιρία...

Στο 34' η Ένωση είχε τη δεύτερη μεγάλη φάση της στο ματς, με τον Βάργκας να κάνει ωραία σέντρα και τον Γιόχανσον να παίρνει αμαρκάριστος την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ. Δύο λεπτά μετά ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Λαμπρόπουλου, στη συνέχεια στην κοιλιά του Κολοβέτσιου και έφυγε άουτ!

Η πρώτη στιγμή που ένιωσε κάποιο κίνδυνο ο Μπάρκας ήταν στο 39', όταν ο Ούμπιδες έκανε σέντρα και ο Ντιγκινί δεν κατάφερε να βάλει την προβολή, με τον πορτιέρο της ΑΕΚ να μπλοκάρει. Στο 40' ήρθε και η πρώτη τελική των γηπεδούχων, με ένα μακρινό σουτ του Λε Ταλέκ που δεν προβλημάτισε τον Μπάρκα, με τις δύο ομάδες να επιστρέφουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το 0-0.

Ένα μέτρησε, δύο (κακώς) ακυρώθηκαν

Στο 51' η ΑΕΚ έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, όταν ο Αϊντάρεβιτς έκανε κάθετη στον Μάνταλο μέσα στην περιοχή, εκείνος γύρισε στον Αραούχο που σκόραρε σε κενό τέρμα, αλλά το παιχνίδι σταμάτησε για υπόδειξη του βοηθού Δημήτρη Τάτση για οφσάιντ του αρχηγού της ΑΕΚ, ο οποίος όμως καλυπτόταν την ώρα της πάσας από τον Σουηδό. Ωστόσο, έξι λεπτά αργότερα (57') η ΑΕΚ κατάφερε να βρει το γκολ που έψαχνε. Ο Ντίντακ έκανε ένα εξαιρετικό γύρισμα από αριστερά, ο Μάνταλος τρύπωσε στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής και με πλασέ εξ επαφής έκανε το 1-0.

Μετά το γκολ ο Ατρόμητος κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, με την ΑΕΚ να δείχνει -όπως και στο παρελθόν- μια... αμηχανία στη διαχείριση του αποτελέσματος. Και στο 77' οι γηπεδούχοι θα έπρεπε να έχουν ισοφαρίσει. Ο Τόνσο έκανε ένα δυνατό σουτ, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ο Λε Ταλέκ έκανε κεφαλιά πάσα και ο Λημνιός από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ο δεύτερος βοηθός Γιάννης Μπετζόγλου σήκωσε λανθασμένα τη σημαία για οφσάιντ. Απόφαση που δεν άλλαξε μετά από διαβουλεύσεις με τον Θάνο και τον τέταρτο (Κιοτζένης).

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη του αγώνα, καθώς αν και οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν στα λεπτά που απέμεναν, δεν κατάφεραν να είναι αποτελεσματική, με σημαντικότερη στιγμή ένα σουτ του Λημνιού στο 96', στο οποίο ο Λαμπρόπουλος πρόλαβε να βάλει την κόντρα και να κρατήσει το 1-0 για την ομάδα του...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης, Μανιάτης, Μπάγκα (71' Τόνσο), Ντιγκινί (81' Ντάουντα), Ούμπιδες, Πλατέλλας (71' Λημνιός), Λε Ταλέκ.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Βάργκας (54' Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος (87' Πέκχαρτ), Αραούχο (92' Γαλανόπουλος).

Η προετοιμασία των προπονητών

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο παρέταξε τον Ατρόμητο με διάταξη 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Γκορμπούνοφ, στην άμυνα οι Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης, στα αμυντικά χαφ οι Μπάγκα, Μανιάτης και οι Ντιγκινί, Ούμπιδες, Πλατέλλας πίσω από τον Λε Ταλέκ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ, από την πλευρά του, παρέταξε την ΑΕΚ με 4-3-3. Στο τέρμα ήταν ο Μπάρκας, στην άμυνα οι Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, ως αμυντικός χαφ ήταν ο Σιμόες, ως εσωτερικοί οι Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, στα άκρα οι Μάνταλος, Βάργκας και στην κορυφή ο Αραούχο.

Ο χειρότερος του αγώνα

Οι δύο ακραίοι επιθετικοί του Ατρομήτου, οι Ντιγκινί και Πλατέλλας, δεν κατάφεραν να μπουν πολύ μέσα στο παιχνίδι και να προβληματίσουν την άμυνα της ΑΕΚ, κάνοντας τις προσπάθειες των γηπεδούχων να απειλήσουν... μονοδιάστατες.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Ο Πέτρος Μάνταλος ήταν ο καθοριστικός παίκτης του αγώνα. Όχι μόνο γιατί πέτυχε το γκολ που έκρινε τα πάντα, αλλά και διότι ήταν σχεδόν μέσα σε όλες τις φάσεις της Ένωσης.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι βοηθοί. Ο Δημήτρης Τάτσης (που σε άλλα μεγάλα παιχνίδια τα έχει πάει πολύ καλά) έκανε ένα μεγάλο λάθος, υποδεικνύοντας οφσάιντ τον Μάνταλο στο 51' ενώ τον κάλυπταν δύο παίκτες και ουσιαστικά ακύρωσε γκολ του Αραούχο. «Ευτυχώς» για εκείνον, η ΑΕΚ προηγήθηκε έξι λεπτά αργότερα. Ωστόσο, ο δεύτερος βοηθός, Γιάννης Μπετσόγλου δεν στάθηκε... τόσο τυχερός, καθώς το δικό του -τραγικό λάθος- δεν... επανορθώθηκε από τη μοίρα και καθόρισε το ματς.

Μάλιστα, προκάλεσε αίσθηση η καθυστέρηση με την οποία προχώρησε στην υπόδειξη, σε μια φάση που και οι δύο πρωταγωνιστές καλύπτονταν από την αρχή έως το τέλος της, δείχνοντας ότι ανήκει στην κατηγορία των βοηθών που... είναι για τα τρένα. Ο διαιτητής Θάνος είχε σχετικά εύκολο έργο και τα πήγε καλά μέχρι το ακυρωθέν γκολ του Ατρόμητου, καθώς μετά από αυτή τη φάση και τις διαβουλεύσεις έδειξε να αποσυντονίζεται στα τελευταία λεπτά (παραλίγο να δείξει και κάρτα σε λάθος παίκτη).

Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1