MENU

Αποφασισμένος να επαναφέρει ως πρακτική το «σκληρό ροκ» είναι ο Παναθηναϊκός μετά τα συνεχιζόμενα διαιτητικά σφάλματα εις βάρος του (κυρίως) από τους βοηθούς διαιτητών, που επί της ουσίας έχουν διατηρήσει τα ίδια δεδομένα για το τριφύλλι, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, παρά τις κοσμογονικές αλλαγές και ανακατατάξεις στην ΕΠΟ.

Οι «πράσινοι» φέρονται έτοιμοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους με παντιέρα το «όλα στο φως» που υπήρξε άλλωστε το σημείο αναφοράς για την καταπολέμηση του παρασκηνίου στο προηγούμενο καθεστώς (Γκιρτζίκη-Σαρρή κλπ), μιας και είναι ξεκάθαρο από την πρώτη ημέρα ανάληψης της προεδρίας του Αλαφούζου ότι ο ίδιος προσωπικά και κατ’ επέκταση ο σύλλογος, αναζητά ισονομία και συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και δεν υπάρχει περίπτωση να εμπλακεί ενεργά σε κάθε είδους παιχνίδια εξουσίας.

Το μοναδικό «όπλο» του Παναθηναϊκού με την υπάρχουσα διοίκηση είναι η φώτιση των κακώς κειμένων και η δημοσιοποίησή τους και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η «σιγή ασυρμάτου» που αφορούσε στη συμμαχία με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ οδεύει προς το τέλος της, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο τριφύλλι.Ο Παναθηναϊκός ουδέποτε έδειξε πρόθεση να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, ούτε είναι διατεθειμένος να μην επαναλάβει την πρακτική που είχε υιοθετήσει στο πρόσφατο παρελθόν επειδή απλώς αλλάζουν οι ισορροπίες στην πρωτοκαθεδρία επιρροής της ΕΠΟ. Τουναντίον, η απόφαση που έχει παρθεί είναι να κλιμακωθούν οι αντιδράσεις, χωρίς να υπολογίζονται συμμαχίες, πρόσωπα και καταστάσεις. Αναλυτικότερα:

Α) Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Χρήστος Παναγόπουλος, είναι έτοιμος να επισκεφτεί εκ νέου την ΚΕΔ προκειμένου να καταστήσει σαφές ότι το ματς στην Ξάνθη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι διαβεβαιώσεις που είχε πάρει έμειναν στα λόγια και οι παραινέσεις για «ανεκτικότητα και σιωπή» υιοθετήθηκαν μεν, αλλά έπεσαν στο κενό και πλέον πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Η σιωπή του τελευταίου 6μήνου από τον Παναθηναϊκό ανήκει επίσης στο παρελθόν. Είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει το φανταστικό περιοδικό «παράγκα και όραμα», να υπάρχει εβδομαδιαία σύγκριση του τρόπου αντιμετώπισης και των τεσσάρων μεγάλων ομάδων (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) από τους διαιτητές προκειμένου να διαπιστώνονται τα διαφορετικά κριτήρια στις αποφάσεις τους. Και γενικώς να ανέβουν στο μάξιμουμ οι τόνοι τόσο σε ό,τι αφορά την ΕΠΟ, όσο και σε σχέση με τους τρεις μεγαλύτερους ανταγωνιστές της ομάδας και τις πρακτικές τους, ανεξαρτήτως προσώπων και συλλόγων…

Β) Η λύση που στηρίζει ο Παναθηναϊκός για τη διαιτησία είναι να ενταχθεί σε ανεξάρτητη επιτροπή υπό τη FIFA με χρονικό ορίζοντα αρκετών χρόνων, κάτι που συμμερίζεται και ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Βασιλειάδης. Οι «πράσινοι» κινούνται δυναμικά προς αυτήν την κατεύθυνση καθώς θεωρούν ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα πάψει να υπάρχει άμεση εξάρτηση της ΕΠΟ με τη διαιτησία μέσω του ελέγχου των ενώσεων. Και κατ’ επέκταση θα αποτραπούν τα φαινόμενα ύπαρξης «χαλίφη» απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Γ) Το μοναδικό αναλλοίωτο δεδομένο συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν για τον Παναθηναϊκό, σε σχέση με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, αφορά στο πρόσωπο του κ. Γραμμένου και τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ. Οι «πράσινοι» εξακολουθούν να στηρίζουν τον συγκεκριμένο υποψήφιο και προς το παρόν τουλάχιστον δεν υπάρχει καμία σκέψη περί του αντιθέτου.

Δ) Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τις προηγούμενες σεζόν, ο Παναθηναϊκός στην παρούσα φάση έχει αποφασίσει στρατηγικά ότι το ποδοσφαιρικό τμήμα πρέπει να μείνει εκτός της συγκεκριμένης διαδικασίας, κάτι που άλλωστε υπήρξε βασική πρόταση των Λυμπερόπουλου και Ουζουνίδη. Κοινώς, η ομάδα δεν θα εμπλακεί στο κομμάτι ΕΠΟ και διαιτησία, αλλά θα μείνει συγκεντρωμένοι στις υποχρεώσεις της και μόνο, εξ ου και το γεγονός ότι μετά το ματς στην Ξάνθη δεν υπήρξαν εκτεταμένες ή γενικευμένες αντιδράσεις από το προπονητικό τιμ ή τους παίκτες της ομάδας.

Η Συμμαχία φεύγει, το σκληρό ροκ έρχεται...
EVENTS