MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΟΑΚΑ / Novasports 1
ΑΕΚ
ΑΕΚ
1 0
Ολυμπιακός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Ότι στο ΟΑΚΑ... είναι το αφεντικό θύμισε στον Ολυμπιακό η ΑΕΚ. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ κατάφερε να πετύχει την τρίτη διαδοχική νίκη της στο Στάδιο απέναντι στους Ερυθρόλευκους (1-0), με κύρια χαρακτηριστικά το πάθος και την αποφασιστικότητα που έδειξαν οι Κιτρινόμαυροι για να πετύχουν μια νίκη – δώρο στον κόσμο τους.

Η παίκτες της Ένωσης έβγαλαν ψυχή στο γήπεδο, κέρδισαν τις περισσότερες μονομαχίες, δεν επέτρεψαν επί της ουσίας στον αντίπαλο να τους απειλήσει, βρήκαν ένα γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αϊντάρεβιτς, ενώ είχαν κι άλλες ευκαιρίες, με κορυφαίες δύο τελειώματα του Αραούχο που ανάγκασαν τον Λεάλι σε εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Μοιρασμένο παιχνίδι...

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να ισορροπεί σταδιακά, σε ένα παιχνίδι που κυριαρχούσαν τα νεύρα και τα δυνατά μαρκαρίσματα. Η πρώτη τελική ήρθε, βέβαια, για τους φιλοξενούμενους με ένα σουτ του Φορτούνη στο 11' που πέρασε ψηλά άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Ντίντακ έκανε μια καλή σέντρα από αριστερά, όμως ο Μπακασέτας δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, είχαν καλή στιγμή στο 14', όταν ο Πατίτο μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έκανε μια προσποίηση και ένα σουτ με το δεξί, αλλά ο Λεάλι μπλόκαρε στη γωνία του. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Φιγκέιρας να κάνει ένα σουτ, μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Προβάδισμα με Αϊντάρεβιτς

Στο 25', μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ντε Λα Μπέγια πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μπάρκας μπλόκαρε εύκολα. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία του ματς, όταν μετά από βαθιά μπαλιά ο Αραούχο βγήκε (από θέση οφσάιντ που δεν υποδείχθηκε) τετ α τετ με τον Λεάλι, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να βρίσκει ελάχιστα τη μπάλα με τον αγκώνα και να τη στέλνει να περάσει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του!

Όμως, ό,τι δεν κατάφερε η ΑΕΚ σε αυτή τη φάση, το πέτυχε στο 34'. Ο Αϊντάρεβιτς εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από καλή θέση, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Μποτία, που ήταν στο τείχος, και κατέληξε στα δίχτυα (1-0). Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και είχε σημαντική στιγμή στο 38': έπειτα από φάση διαρκείας ο Βράνιες... βρήκε αέρα, ο Ντε Λα Μπέγια βγήκε απέναντι από τον Μπάρκα, όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έπεσε γρήγορα στα πόδια του, κερδίζοντας και το φάουλ. Έτσι, το 1-0 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Αλλαγή διάταξης η ΑΕΚ

Λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, στο 49', ο Μάνταλος δοκίμασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Λεάλι μπλόκαρε. Στο 54' ο Χιμένεθ αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή, καθώς ο Πατίτο τραυματίστηκε και στη θέση του πέρασε στο ματς ο Γιόχανσον. Αυτό έφερε και αλλαγή διάταξης για την ΑΕΚ, που συνέχισε με ένα 4-1-4-1, με τον Σιμόες κόφτη, τους Αϊντάρεβιτς – Γιόχανσον μπροστά του και τον Μάνταλο να περνά στην αριστερή πλευρά.

Στο 60' ήταν η σειρά του Μάρτινς να δοκιμάσει ένα -ακόμη πιο- μακρινό σουτ, το οποίο μπλόκαρε με υπερένταση ο Μπάρκας. Στο 62' ο Μπακασέτας εκτέλεσε κόρνερ, ο Αραούχο πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 65' ο Αργεντινός φορ απείλησε ξανά όταν κατέβασε τη μπάλα στην περιοχή, έκανε ένα γυριστό σουτ και ανάγκασε τον Λεάλι σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Αποβολή για Μποτία

Στο 75' οι αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν, με τον Ολυμπιακό να μένει με δέκα παίκτες. Ο Χριστοδουλόπουλος έφυγε στην αντεπίθεση, ο Μποτία τον ανέτρεψε κοντά στην περιοχή από δεξιά και αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 82' ο Χριστοδουλόπουλος έκανε νέα πολύ καλή ενέργεια από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, όμως δεν έκανε καλή επιλογή στο γύρισμα που επιχείρησε.

Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, η ΑΕΚ προσπάθησε να κάνει... διαχείριση του αποτελέσματος και τελικά το σφύριγμα της λήξης τη βρήκε να παίρνει τη νίκη με 1-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, Πατίτο (54' λ.τ. Γιόχανσον), Μπακασέτας (66' Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος (84' Βινίσους), Αραούχο.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Ντα Κόστα, Μποτία, Μάρτινς, Ρομαό (63' Ανδρούτσος), Φορτούνης (76' Ρέτσος), Σεμπά, Ελιουνούσι (73' Μανθάτης), Ιντέγε.

Η προετοιμασία των προπονητών

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με μια διάταξη 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Μπάρκας, στην άμυνα οι Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, στα αμυντικά χαφ οι Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, στα άκρα οι Πατίτο, Μπακασέτας και ο Μάνταλος πίσω από τον Αραούχο.

Ο Πάουλο Μπέντο παρέταξε την ομάδα του επίσης με 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Λεάλι, δεξί μπακ ο Φιγκέιρας, αριστερό ο Ντε Λα Μπέγια και δίδυμο στα στόπερ οι Ντα Κόστα-Μποτία. Οι Μάρτινς - Ρομαό ήταν δίδυμο στα χαφ, με τον Φορτούνη επιτελικό, τους Σεμπά - Ελιουνούσι στα άκρα και τον Ιντέγε στην κορυφή.

Το ταμείο του αγώνα

Τα ντέρμπι συνήθως τα κερδίζει αυτός που το θέλει περισσότερο. Η ΑΕΚ το ήθελε πιο πολύ, το έδειξε μέσα στο γήπεδο και οδήγησε το ματς εκεί που ήθελε, φτάνοντας στην νίκη.

Ο χειρότερος του αγώνα

Ο Ολυμπιακός είχε πολλούς ποδοσφαιριστές που υστέρησαν. Όμως, η πίεση της ΑΕΚ θύμισε τα προβλήματα που έχει η άμυνά του (και κυρίως τα στόπερ), με τον Μποτία να... κερδίζει τον «τίτλο» του χειρότερου με την αποβολή του.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Η ΑΕΚ είχε σε πολύ καλή μέρα τον Σιμόες και τον Μάνταλο, ο Αραούχο έδειξε πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει, πήρε πολλά από την αλλαγή του Χριστοδουλόπουλου, όμως ο Αϊντάρεβιτς ήταν που έκρινε την αναμέτρηση με το γκολ του.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Ο Σταύρος Μάνταλος έδειξε ότι είχε πρόθεση να σφυρίξει... ότι έβλεπε και απέδειξε ότι όταν θέλει μπορεί να είναι άψογος. Προσπάθησε να κρατήσει μια ισορροπία στις κάρτες, σε ένα παιχνίδι που είχε πολλά δυνατά μαρκαρίσματα, ενώ απέβαλε σωστά τον Μποτία με δεύτερη κίτρινη. Ο πρώτος βοηθός (Ακρίβος) άφησε το οφσάιντ τετ α τετ του Αραούχο στο πρώτο ημίχρονο.

AEK - Ολυμπιακός 1-0