MENU

Ήταν 14 Φεβρουαρίου, γιορτή των ερωτευμένων, όταν σηκώθηκε το μεγάλο πανί που έγραφε «ΠΑΟΚ για σένα και τη ζωή μου δίνω, στ @ρχίδι@ μου τον γράφω τον Άγιο Βαλεντίνο». Μεγάλη αλήθεια από τον ποιητή της κερκίδας.

Οπαδός και έρωτας. Γυναίκα και οπαδός. Γυναίκα vs ομάδα. Πόσες φορές στη ζωή μου τέθηκε το ερώτημα «Ποιον αγαπάς περισσότερα, εμένα ή τον ΠΑΟΚ»; Που να εξηγήσεις τώρα!

Η γυναίκα μισεί το συναίσθημα του οπαδού για την ομάδα του. Πλέον και ο άντρας μη οπαδός που έχει γυναίκα οπαδό, μιας και παρατηρείται και αυτό το φαινόμενο. Το σύνδρομο του μαμάκια έχει φέρει στην επιφάνεια τη γυναίκα οπαδό που πήρε οικογενειακή γραμμή από τον μπαμπάκα της. Η μαμά είχε αδυναμία στον γιο βλέπετε…

Ακόμη και η πιο ήρεμη γυναίκα του πλανήτη, αυτή που ουδέποτε δημιουργεί θέματα, όταν της πεις πως «μωρό μου θα πάω Λιβαδειά την Κυριακή γιατί παίζει ο ΠΑΟΚ» γυαλίζει το μάτι της. Θα θυμηθεί το παιδί, τις υποχρεώσεις, κάτι που είχε πει ένα τετράμηνο πριν και ήσουν υποχρεωμένος ως σκληρός δίσκος να το έχεις αποθηκευμένο. Όμως σε αυτή την κόντρα, είναι καταδικασμένες.

Ο οπαδός, ακόμη και ο πιο χύμα άνθρωπος του πλανήτη, προγραμματίζει πάντα τις εξορμήσεις του. Και οπαδός δεν είναι μόνο αυτός που μετακινείται με τα πούλμαν, είναι πιο πιτσιρικάς και έχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Οπαδός είναι και ο 40άρης, 50άρης, ακόμη και 60άρης που έχει βρει τρόπο να βρίσκεται κοντά στην ομάδα του πάντα.

Τον Βαλεντίνο τον έχω και εγώ γραμμένο εκεί που δεν χωρά μελάνι. Ούτε που είχα στο μυαλό μου πως γιορτάζει αυτός ο φλώρος. Έχει ΠΑΟΚ – Σάλκε την Πέμπτη. Πρέπει να βρούμε τρόπο να περάσουμε.

Χρησιμοποιώντας την τετράγωνη λογική μου πονάω που δεν παίζει ο Κάνιας, όμως μετά έρχεται στο μυαλό μου το ΠΑΟΚ είσαι. Πρέπει να βρεις την άκρη σου. Όπως εσύ κολάς στους 32 του Γιουρόπα, το ίδιο παθαίνει και η Σάλκε. Το ότι είναι μία ομάδα που παίζει στη Μπουντεσλίγκα, σημαίνει αυτομάτως πως υπερτερεί. Είναι άλλο στα δύο τελευταία σου παιχνίδια να έχεις αντιμετωπίσει την Μπάγερν και την Χέρτα και άλλο την Ξάνθη δις. Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Όμως ΠΑΟΚ είσαι…

Το ΠΑΟΚ είσαι είναι ευχή και κατάρα. Όταν το χρησιμοποιούμε για να δείξουμε την άγνοια κινδύνου που έχουμε στο DNA μας, είναι οκ. Το να πηγαίνεις στο Καραϊσκάκη χωρίς αστυνομία, το να έχεις σύνδεσμο ανοιχτό στα βάθη της Ομόνοιας, το να έχεις την αίσθηση πως πας για πικ νικ ενώ πας σε πόλεμο, είναι αίσθημα που μεγάλωσε γενιές ΠΑΟΚτσήδων. Όταν το χρησιμοποιούμε για να καλύψουμε τις παθογένειές μας ή την καφρίλα μας, το ΠΑΟΚ είσαι είναι αποκρουστικό.

Την Πέμπτη πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την πρώτη χρήση του ΠΑΟΚ είσαι. Ναι είναι μία επικίνδυνη αποστολή, όμως έχω καταφέρει και πιο δύσκολες. Ναι είναι ένας σοβαρός αντίπαλος, προφανώς καλύτερος, αλλά όχι τόσο ώστε να τον τρέμω κιόλας. Στο φινάλε, την προηγούμενη φορά με απέκλεισε γιατί πιάστηκα εγώ χαζός και όχι επειδή ήταν αυτός καλύτερος.

Απλά αυτή τη φορά θα έχουμε κόσμο, θα υπάρχει ατμόσφαιρα και θετική αύρα. Αυτή χρειαζόμαστε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Τέλος, θέλω να καταγράψω το θέμα με τους οπαδούς της Σάλκε που θέλουν να φέρουν σκοπιανές σημαίες στη Τούμπα. Πραγματικά αδιάφορο το συγκεκριμένο σκηνικό και ανάξιο σχολιασμού.

Δεν χρειάζεται να αισθανθεί κανένας πρόκληση αν κάποιοι βλαχοφασίστες επιλέξουν να σηκώσουν μία σημαία. Στη Τούμπα θα πάμε για να δούμε ποδόσφαιρο και όχι για να κατακτήσουμε εδάφη. Άλλωστε έχω τεράστια εμπιστοσύνη στην επιτροπή ελέγχου φιλοξενούμενων της Τούμπας, η οποία είναι άριστα καταρτισμένη, ανταπεξήλθε άψογα στον αγώνα με την Ντόρντμουντ που ήταν η πρώτη της δουλειά και τα μέλη της έχουν έναν πολιτισμό που αναγκάζει τους φιλοξενούμενους να τον σεβαστούν.

Η Τούμπα παραδοσιακά είναι λίκνο του πολιτισμού και μπορεί να απορροφήσει με τον τρόπο της, κάθε καρυδιάς καρύδι.

Βαλεντίνο, ΠΑΟΚ είσαι…
EVENTS