MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
«Γ. Καραϊσκάκης», Novasports 2HD
Ολυμπιακός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
2 0
ΑΕΛ
ΑΕΛ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Αυτό το ματς της 20ης αγωνιστικής της Super League είχε σαφέστατα χαρακτήρα πρόβας τζενεράλε για τον Ολυμπιακό ενόψει Europa League και οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν έτοιμοι τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο. Μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση, νίκησαν εύκολα τη Λάρισα δυο Καραϊσκάκη και επέστρεψαν στις νίκες μετά το 0-0 με τον Ατρόμητο στο Κύπελλο, διατηρώντας παράλληλα τη διαφορά από τους διώκτες τους στο +13. Η ΑΕΛ από την πλευρά της το πάλεψε για... 14 δευτερόλεπτα και έπειτα έγινε έρμαιο στις ορέξεις των «ερυθρόλευκων» χωρίς να μπορέσει να σηκώσει κεφάλι σε κανένα σημείο του αγώνα. Έτσι, έμεινε χωρίς νίκη για 7η σερί αγωνιστική και μόλις στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη.

Ιστορικό 1-0

Όπως προαναφέρθηκε, η ΑΕΛ... κόντραρε τον Ολυμπιακό για κάτι λιγότερο από το 1/4 του λεπτού, μέχρι δηλαδή ο Σεμπά να κλέψει τη μπάλα από τον Γκόλια, μετά τη σέντρα των «βυσσινί», να κάνει μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια από αριστερά και να το γύρισμα για τον επερχόμενο Ανδρούτσο, ο οποίος άνοιξε το σκορ με ένα απλό πλασέ στην κίνηση. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του νεαρού χαφ στην πρώτη ομάδα των «ερυθρόλευκων» και παράλληλα το δεύτερο πιο γρήγορο στην «ερυθρόλευκη» Ιστορία στο ελληνικό πρωτάθλημα!

Μετά το γκολ, η ομάδα του Μπέντο δεν σήκωσε το πόδι από το γκάζι και συνέχισε να πιέζει, ψάχνοντας και δεύτερο γκολ προκειμένου να «καθαρίσει» το ματς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και μετά φυσικά να κάνει διαχείριση δυνάμεων ενόψει Οσμάνλισπορ. Από νωρίς άλλωστε φάνηκε ότι οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν σε καλή μέρα, ενώ ακόμη πιο εμφανής ήταν η αδυναμία της ΑΕΛ να βγάλει τη μπάλα από τα καρέ της και να την κρατήσει στα πόδια της.

Ολυμπιακός - Ξενοδόχοφ

Σαν συνέπεια όλων των παραπάνω, οι γηπεδούχοι είχαν από τα πρώτα λεπτά τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, συντριπτική κατοχή μπάλας και γρήγορη κυκλοφορία, στοιχεία που αντίστοιχα οδήγησαν και σε πάρα πολλές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Ο μοναδικός λόγος που το σκορ του ματς δεν πήρε... ιστορικές διαστάσεις ακούει στο όνομα Γεννάδιος Ξενοδόχοφ, αφού ο γκολκίπερ της ΑΕΛ έσωσε ουκ ολίγες κλασικές ευκαιρίες του Ολυμπιακού.

Ευκαιρία Λάρισας, και «ερυθρόλευκο»... σφυροκόπημα

Η μοναδική στιγμή... αναλαμπής των φιλοξενούμενων στο ματς ήταν η φάση του 8ου λεπτού, όταν βρήκαν τη μία και μοναδική κλασική τους ευκαιρία μετά από λάθος της «ερυθρόλευκης» άμυνας, όμως ο Καπίνο έσωσε το τετ-α-τετ του Αβραάμ. Στην αμέσως επόμενη φάση μάλιστα, το ματς τελείωσε και τυπικά, αφού οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν και σε δεύτερο γκολ. Στο 9', ο Ελιουνούσι έδωσε στον Ιντέγε, ο Νιγηριανός συνεργάστηκε ωραία με τον Φορτούνη, είχε και την τύχη με το μέρος του στην απομάκρυνση του Κόντορ αφού του στρώθηκε η μπάλα και με μια κοντινή προβολή έγραψε το 2-0.

Από αυτό το σημείο και μετά, το ματς είχε την ίδια αναλλοίωτη εικόνα: επιθέσεις κατά κύματα του Ολυμπιακού και... επεμβάσεις του Ξενοδόχοφ. Στο 11' ο Φορτούνης σούταρε μόλις άουτ, ενώ στο 13' ο γκολκίπερ της ΑΕΛ έσωσε δύσκολα το σουτ του Ελιουνούσι μετά από γύρισμα του Φορτούνη. Το ίδιο έκανε και στο δυνατό σουτ του Ιντέγε δύο λεπτά μετά, στην 9η τελική προσπάθεια του Ολυμπιακού στο πρώτο τέταρτο του αγώνα!

Επόμενες κλασικές ευκαιρίες των πρωταθλητών ήταν οι δύο του 26ου λεπτού, αρχικά με τον Ιντέγε να βρίσκεται μόνος απέναντι στον Ξενοδόχοφ όμως να κάνει κακή τελική προσπάθεια και έπειτα με την έξοχη ομαδική συνεργασία μεταξύ Φορτούνη, Ελιουνούσι και Σεμπά στην αντεπίθεση και σουτ του Βραζιλιάνου από το ύψος του πέναλτι που κόντραρε στον Ιντέγε και κατέληξε άουτ.

Δεκάλεπτο... διάλειμμα και χειροκρότημα

Για τα επόμενα δέκα λεπτά ο Ολυμπιακός έριξε κάπως τους ρυθμούς του, με αποτέλεσμα η επόμενη φάση του να έρθει στο 36', όταν ο Ανδρούτσος έκλεψε τη μπάλα από την τριάδα της άμυνας της ΑΕΛ και έβγαλε μόνο τον Φορτούνη με κάθετη μπαλιά, όμως ο Ξενοδόχοφ νίκησε και πάλι τον μεσοεπιθετικό των Πειραιωτών. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, υπήρξε επίσης μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη λίγο άουτ, αλλά και μια ακόμη επέμβαση του Ξενοδόχοφ σε σουτ του Σεμπά στο 45' από πλεονεκτική θέση στην αντεπίθεση.

Χαρακτηριστικό όσων συνέβησαν σε αυτό το πρώτο ημίχρονο στο Καραϊσκάκη ήταν το γεγονός ότι μετά από αρκετό καιρό ακούστηκε από όλη την εξέδρα θερμό χειροκρότημα για την εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Ίδια εικόνα... ίδιος Ξενοδόχοφ

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε αντίστοιχο ρυθμό με αυτόν του πρώτου -κάτι λογικό άλλωστε με το σκορ στο 2-0. Η πρώτη φάση της επανάληψης μάλιστα άνηκε στη Λάρισα, όταν ο Αβραάμ μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού αλλά ο Ρομαό τον σταμάτησε με έξοχο τάκλιν. Ένα λεπτό μετά, ο Ξενοδόχοφ έσωσε δυνατό σουτ του Ελιονούσι έξω από την περιοχή μετά από γύρισμα του Παρέδες, ενώ στο 58' ο γκολκίπερ των «βυσσινί» μπλόκαρε σταθερά και την κεφαλιά του Ντε Λα Μπέγια. Με αυτή του την κεφαλιά, ο Ισπανός μπακ έγινε ο δέκατος διαφορετικός παίκτης της ομάδας του με τελική προσπάθεια στο παιχνίδι πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα!

Νίκησε Λάρισα, κίνδυνος να χάσει Ιντέγε-Ελιουνούσι!

Τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια, ούτε ως προς την εικόνα του ματς, ούτε φυσικά ως προς την ουσία και το σκορ, αφού ο Ξενοδόχοφ νίκησε τον Ελιουνουσι και στο τετ-α-τετ του 80ου λεπτού μετά από μπαλιά του Φορτούνη. Μετά από αυτή την ευκαιρία και τις πολλές αλλαγές που ακολούθησαν, ουσιαστικά το ματς... έσβησε για αρκετή ώρα. Τα μοναδικά αξιοσημείωτα γεγονότα του αγώνα μέχρι το φινάλε ήταν ο τραυματισμός του Ιντέγε που έβγαλε τον ώμο του, ένα χτύπημα στον Ελιουνούσι που πήγε αναγκαστικά και αυτός στον πάγκο λίγο πριν το φινάλε και μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία της Λάρισας στο 82' μετά από τραγικό λάθος του Ντε Λα Μπέγια.

Δείτε εδώ τα highlights του αγώνα.

Το ταμείο του αγώνα

Αν δεν υπήρχαν οι δύο τραυματισμοί του Ιντέγε και του Ελιουνούσι, θα γινόταν λόγος για το τέλειο βράδυ για τον Πάουλο Μπέντο. Ο Ολυμπιακός έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης στο πρώτο ημίχρονο, καθάρισε νωρίς το ματς με δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Πορτογάλος τεχνικός είδε όλους τους παίκτες του να παίζουν καλά και να δείχνουν αντίστοιχη διάθεση και παράλληλα η ομάδα του είχε τη δυνατότητα να κάνει διαχείριση δυνάμεων στο δεύτερο ημίχρονο αφού ακολουθεί το ματς με την Οσμανλίσπορ για το Europa League. Από την πλευρά της, η ΑΕΛ δεν κατάφερε επί της ουσίας να μπει ποτέ στο ματς και να διεκδικήσει κάτι.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Πολύ καλή απόδοση είχαν για τον Ολυμπιακό Ανδρούτσος και Σεμπά, ενώ πολύ κοντά τους ήταν και οι Φορτούνης – Ιντέγε. Σε γενικές γραμμές, κανείς «ερυθρόλευκος» δεν υστέρησε. Βεβαίως, ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στον Γεννάδιο Ξενοδόχοφ, αφού ο γκολκίπερ της ΑΕΛ ήταν αυτός που κράτησε το σκορ σε... νορμάλ επίπεδα.

Ο χειρότερος του αγώνα

Ο Γκόλιας κάνει τη γκάφα του αγώνα στο πρώτο λεπτό όταν δίνει στον Σεμπά την ευκαιρία να του κλέψει τη μπάλα, ενώ και σε όλο το υπόλοιπο ματς οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί της ΑΕΛ ήταν... τραγωδία.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Κανένα πρόβλημα για τη διαιτησία του Γκράνα και των βοηθών του σε ένα εύκολο ματς.

Πως ξεκίνησαν

Το παραδοσιακό 4-2-3-1 επέλεξε ο Πάουλο Μπέντο για τον Ολυμπιακό, με τον Καπίνο στο τέρμα, Ντε Λα Μπέγια αριστερά και Παρέδες δεξιά στην άμυνα, με τους Μποτία και Βιάνα στα στόπερ. Ανδρούτσος και Ρομαό ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, επιτελικός ήταν ο Φορτούνης, αριστερό εξτρέμ ο Σεμπά, δεξί ο Ελιουνούσι και σέντερ φορ ο Ιντέγε.

Σχήμα 3-5-2 επέλεξε από την πλευρά του ο Σάκης Τσιώλης. Ο Ξενοδόχοφ ήταν κάτω από τα δοκάρια, Τικό, Φάρκας και Γκόλιας η τριάδα της άμυνας, Ικάουνιεκς, Μασαλέσα και Βαρέλα οι τρεις κεντρικοί χαφ, η αριστερή πτέρυγα «άνηκε» στον Κόντορ, η δεξιά στον Ρέντζα, ενώ οι Ναζλίδης και Αβραάμ συνέθεσαν το «δίδυμο» της επίθεσης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Βιάνα, Μποτία, Ντε Λα Μπέγια, Παρέδες, Ανδρούτσος, Ρομαό (77' Ρέτσος), Φορτούνης (81' Ανσαριφάρντ), Σεμπά, Ελιουνούσι, Ιντέγε (69' Καρντόσο).

Λάρισα (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Τικό, Φάρκας, Γκόλιας, Κόντορ, Μασαλέσα, Βαρέλα (46' Γκουλουζάντε), Ναζλίδης (78' Ρέγιες), Ικάουνιεκς, Αβραάμ (57' Καπός).

Διαιτητής: Χρήστος Γκράνας (Θράκης)

Βοηθοί: Βασίλειος Καραβασίλης (Καβάλας), Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ (Ανατ. Αττικής)

Τέταρτος: Γεώργιος Κυριαζίδης (Έβρου)

Ολυμπιακός - Λάρισα 2-0