MENU

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα σιωπής -σε επίσημο επίπεδο- η ΑΕΚ αποφάσισε το μεσημέρι της Παρασκευής να ικανοποιήσει μια μεγάλη επιθυμία του κόσμου της εδώ και καιρό: να τον ενημερώσει ξεκάθαρα για το θέμα του γηπέδου. Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια που η Ένωση παλεύει για το αυτονόητο, δηλαδή, να εκδώσει την άδεια για την κατασκευή της νέας της έδρας, οι φορές που επέλεξε να ενημερώσει για κάτι μέσω ανακοίνωσης ήταν ελάχιστες.

Σε μεγάλο βαθμό, ρόλο σε αυτό έπαιξε και ο σπόρος της αμφιβολίας που τεχνηέντως «φυτεύτηκε» από κάποιους στο εσωτερικό της. Κακά τα ψέματα. Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε με την πλειοψηφία του κόσμου να είναι στη φάση «όποιος σταθεί εμπόδιο, θα μας βρει απέναντι» και εδώ και καιρό αυτό έχει γυρίσει σε ένα σημαντικό μέρος του κόσμου στο «για να δούμε, θα το φτιάξουν το γήπεδο ή μας δουλεύουν». Κάποιοι κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να γίνει -και- αυτό.

Νομίζω πως ανεξάρτητα από το τι πιστεύει ο καθένας πλέον, για κάτι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει αμφιβολία: ότι ΑΝ κάποιος μπορεί να φτιάξει το γήπεδο της ΑΕΚ εκεί που έστεκε το «Νίκος Γκούμας», αυτός είναι ο Μελισσανίδης. Αυτό δεν το αναγνώριζε μόνο ο κόσμος, που η έναρξη της συγκεκριμένης προσπάθειας τον βρήκε μέσα στον ενθουσιασμό. Την ίδια εκτίμηση είχαν και όλοι όσοι -για διαφορετικούς λόγους- αντιμάχονταν αυτή την προοπτική.

Ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα αποτελούμενο από οικοταλιμπάν της πλάκας που βλέπουν παντού κορμοράνους, τύπους που αποφάσισαν να χτίσουν καριέρα κάνοντας τους Τσε Γκεβάρα εναντίον της ΑΕΚ, παραδοσιακούς εχθρούς της ΑΕΚ που έχουν κάθε λόγο να μη θέλουν να τη δουν να δυναμώνει, «μικρόβια» που ζουν χρόνια στον οργανισμό της ομάδας και μονίμως ψάχνουν πώς θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους για να έχουν λόγο ύπαρξης, και άλλων...

Κάποιοι απ' όλους αυτούς δούλεψαν συντονισμένα και με σχέδιο, άλλοι και να ήθελαν δε θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό και απλά... άφησαν τους εαυτούς τους ελεύθερους να κάνουν αυτά που ξέρουν να κάνουν. Κοινός στόχος, όμως, ήταν ένας: να καθυστερήσει αυτή η προσπάθεια όσο περισσότερο γίνεται. Διότι όλοι γνώριζαν ότι όσο κυλούσε ο χρόνος θα γινόταν αυτό που έγινε. Ο ενθουσιασμός θα «έπεφτε», θα άρχιζαν οι αμφιβολίες, θα έκανε την εμφάνισή της η μουρμούρα.

Από εκεί που ξεκίνησαν να έχουν απέναντι τους ολόκληρη της ΑΕΚ, ήξεραν ότι κάποια στιγμή θα κατάφερναν να απομονώσουν αυτή την ομάδα ανθρώπων που δουλεύει εδώ και τρία χρόνια πάνω στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, ώστε αντί να μάχεται κόντρα στους απέναντι, να φτάσει να παλεύει για να αποδείξει πράγματα στο εσωτερικό της ομάδας. Με μια κρυφή ελπίδα μάλιστα ότι... «ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί και όλα αυτά μαζί -τα εμπόδια που εμφανίζονταν συνεχώς, οι καθυστερήσεις και η αμφισβήτηση- να κάνουν και τον άλλο κάποια στιγμή να τα παρατήσει».

Ωστόσο, όλοι αυτοί δεν υπολόγισαν κάτι: ότι για να τρέξουν το θέμα του γηπέδου, ο Μελισσανίδης επέλεξε τους καλύτερους. Σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς. Από τον Ανδριόπουλο που είναι ο «μαέστρος» αυτής της προσπάθειας, τον Κυρατσού που είναι ο αρχιτέκτονας του έργου και τον Χαράλαμπο Χρυσανθάκη που εκπροσώπησε την ΑΕΚ στο ΣτΕ, μέχρι τον τελευταίο εμπλεκόμενο σε κάθε επιμέρους κομμάτι του έργου. Μέχρι τον άνθρωπο που έκανε τη συγκοινωνιακή Μελέτη, τον οποίο αποθέωσε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο συγκοινωνιολόγος που είχε επιλεχθεί από την πλευρά του Δήμου για την εξαιρετική δουλειά που έκανε, προκαλώντας... κατσουφιάσματα.

Δεν μπορεί, άλλωστε, να είναι τυχαίο ότι αυτό το τόσο σύνθετο έργο, πήρε ΟΜΟΦΩΝΑ την έγκριση της Ολομέλειας του ΣτΕ και εγκρίθηκε από την Περιφέρεια και καμία... κατοσταριά εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Η τελευταία ήταν το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, το οποίο εξέδωσε επίσημα την απόφασή του μισή ώρα προτού η ΑΕΚ εκδώσει την χθεσινή της ανακοίνωση. Ήταν το τελευταίο έγγραφο που περίμενε η ΑΕΚ για να πάρει θέση.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση, λοιπόν, μόνο τυχαία δεν βγήκε. Μόλις ολοκληρώθηκε κάθε άλλη εκκρεμότητα, είχε έρθει πλέον η στιγμή για την ΑΕΚ να βγει μπροστά. Εδώ και τρία χρόνια κάνει ότι μπορεί για να μην ανέβουν οι τόνοι, βλέποντας ότι στο συγκεκριμένο θέμα μόνο υπεύθυνη στάση δεν τηρείται από τους... απέναντι. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό και αυτή η παθητική στάση της ΑΕΚ να έπαιξε τον ρόλο της στο κλίμα που διαμορφώθηκε.

Όμως, χθες η ΑΕΚ έκρινε ότι πλέον τα ψέματα τελείωσαν. Δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ άλλο να περιμένει. Αν ο Δήμος είχε εγκρίνει την μελέτη που του έχει κατατεθεί από τις 23 Οκτωβρίου, μέσα στην προσεχή εβδομάδα οι άνθρωποι της Ένωσης θα έπαιρναν στα χέρια τους την άδεια. Τόσο απλά. Και επειδή η ΑΕΚ είναι αποφασισμένη πλέον να μην ανεχτεί καμία απολύτως καθυστέρηση, έκανε το... ξεκαθάρισμα.

Φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι η στάση των «χαμηλών τόνων» τελείωσε. Έβγαλε στη... σέντρα τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας τονίζοντας ότι μόνο η δική του υπογραφή απομένει και φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι αν δεν τηρηθεί ο νόμος, δεν θα αρκεστεί στο να παρακάμψει το Δήμο (εκδίδοντας την άδεια χωρίς την υπογραφή του), τονίζοντας την προέκταση της παράβασης καθήκοντος.

Η χθεσινή ανακοίνωση ήταν το πρώτο μήνυμα. Είναι πολύ πιθανό η ΑΕΚ να μην περιμένει και πολύ πριν στείλει κι άλλα. Γιατί είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει πια σταγόνα υπομονής και είναι τεράστια η αποφασιστικότητα που υπάρχει στην ομάδα για να τελειώσουν όλα ΑΜΕΣΑ. Όπως αναφέρθηκε και στην «κιτρινόμαυρη» ανακοίνωση... ο χρόνος μετρά αντίστροφα.

Η ΑΕΚ της... υπομονής τελείωσε!
EVENTS