MENU

Οι “πράσινοι” ολοκλήρωσαν με τον πιο οδυνηρό τρόπο τη φετινή τους ευρωπαϊκή πορεία, μαζεύοντας όλο κι όλο ένα βαθμό στα έξι ματς των ομίλων, με την παρουσία τους να αποτελεί κηλίδα στην ιστορία του συλλόγου. Μία ιστορία που γράφτηκε μεταξύ άλλων κι από τον σπουδαίο Τάκη Οικονομόπουλο, μέλος της ομάδας του “Γουέμπλεϊ”, ο οποίος δεν κρύβει τον πόνο του να βλέπει αυτή την αποκαρδιωτική εικόνα από την αγαπημένη του ομάδα.

Ο κορυφαίος τερματοφύλακας στην ιστορία του Τριφυλλιού μιλάει στο SDNA για τον απογοητευτικό Παναθηναϊκό της Ευρώπης, αλλά δεν χάνει την αισιοδοξία του ότι μπορεί να γυρίσει το... χαρτί στο πρωτάθλημα με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στο τιμόνι, ρίχνοντας “καρφιά” και για τη διαιτησία που έχει στα παιχνίδια του ο Ολυμπιακός.

“Ηταν ένα παιχνίδι αδιάφορο για τον Παναθηναϊκό, μόνο η Θέλτα ήταν αυτή που είχε ενδιαφέρον για να προκριθεί. Η ομάδα κινήθηκε σε ρηχά νερά, δεν έκανε ευκαιρίες, ένα φαινόμενο αρκετά συχνό τη φετινή χρονιά. Ακόμη βέβαια και φιλικό αγώνα να δίνεις όταν είσαι στον Παναθηναϊκό, δεν μπορείς να λες πως είσαι αδιάφορος, πρέπει να παίζεις μόνο για τη νίκη. Η ομάδα συνεχίζει να δέχεται πολύ εύκολα γκολ και το πλήρωσε για μία ακόμη φορά”, ήταν το πρώτο σχόλιο του παλαίμαχου πορτιέρο για τη χθεσινή αναμέτρηση με τη Θέλτα και συνεχίζει για τη συνολική εικόνα των “πρασίνων” στην Ευρώπη τη φετινή χρονιά.

"Το θέμα είναι ότι δεν το βλέπουμε μόνο φέτος, είναι συνέχεια των προηγούμενων χρόνων. Δεν μου αρέσει καθόλου, με πόνεσε η καρδιά μου. Είμαι Παναθηναϊκός από τα γεννοφάσκια μου. Έρχονται και διαλύουν την ιστορία της ομάδας που σκοτωθήκαμε για να τη φτιάξουμε. Πάνε χαμένα τόσα χρόνια επιτυχιών...”.

«Δεν ήταν κακός προπονητής ο Στραματσόνι, αλλά...»

Για τα αίτια της φετινής παρουσίας του Τριφυλλιού, ο θρύλος του Παναθηναϊκού επισημαίνει πως: “Δεν έχει γίνει σωστός προγραμματισμός. Δεν γίνεται να φέρνεις 20 παίκτες και να καταφέρεις να φτιάξεις ομάδα, είναι πολύ δύσκολο. Δεν μπορεί να γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να δημιουργήσει έναν ισχυρό κορμό με παιδιά από την Κ20, την Κ17, από την Ελπίδων. Ο Στραματσόνι δεν ήταν γενικά κακός προπονητής, αλλά είχε μεγάλο πρόβλημα στη διαχείριση του αγώνα. Κι εκεί κρίνεται βέβαια ο προπονητής μίας ομάδας...”.

«Να φύγει ο Αλαφούζος, και να έρθει ποιος;»

Όσο για τα συνθήματα που ακούστηκαν για τον Γιάννη Αλαφούζο, αλλά και το αν μπορεί να μεταμορφώσει τον Παναθηναϊκό ο Μαρίνος Ουζουνίδης: “Ο Μαρίνος ξέρει πολύ καλά την κατάσταση στον Παναθηναϊκό. Πρέπει να τον αφήσουν να δουλέψει και θα αλλάξει σίγουρα την εικόνα της ομάδας. Με τον ΠΑΟΚ είχε πολύ καλή τακτική η ομάδα, φαινόταν ότι αν κατάφερε να βάλει ένα γκολ, θα κέρδιζε το παιχνίδι και το πέτυχε. Σε ό,τι αφορά τη θέση του τερματοφύλακα, πρέπει να εμπιστευτεί τον Βλαχοδήμο, εγώ τον είχα δει από τις Ελπίδες της Γερμανίας, τώρα έχει την ευκαιρία του και πρέπει να την αρπάξει. Δείχνει πως έχει ταλέντο αυτό το παιδί και είναι στο χέρι του να πάρει τη θέση του Στιλ”.

Ενώ για τον Γιάννη Αλαφούζο: “Να φύγει ο Αλαφούζος και να έρθει ποιος; Δεν υπάρχει άλλος. Ο άνθρωπος δεν ήξερε καθόλου από ποδόσφαιρο όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό, ενώ πλαισιώθηκε κι από ανθρώπους που δεν γνώριζαν το αντικείμενο”.

«Αν δεν είχε τα σφυρίγματα ο Ολυμπιακός...»

Σχετικά με το αν μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό, ο παλαίμαχος πορτιέρο δεν χάνει την αισιοδοξία του. “Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δείχνει αυτή την αστάθεια, όπως στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ, σίγουρα μπορεί. Αν δεν είχε πάρει και κάποια σφυρίγματα, η διαφορά δεν θα ήταν τόσο μεγάλη στην Ελλάδα. Δεν έχει σταθερότητα στην απόδοσή του, αλλά το θέμα είναι πως δεν έχει σταθερότητα ούτε ο Παναθηναϊκός. Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο (την Κυριακή 11/12 στο Περιστέρι) θα είναι “κλειδί” για τη συνέχεια, πρέπει οπωσδήποτε να το κερδίσουμε”.

«Καμία ομάδα στα μέτρα Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ»!

Ενώ για την παρουσία Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και τι τύχη μπορεί να έχουν στους “32”: “Πολύ κομβικό το παιχνίδι με τη Φιορεντίνα για τον ΠΑΟΚ, ήταν σπουδαία επιτυχία ότι ανέτρεψε τα δεδομένα και προκρίθηκε. Όπως κι ο Ολυμπιακός όμως δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Με τον ΑΠΟΕΛ είχε άσχημη παρουσία, με τη Γιουνγκ Μπόις εδώ ήταν προβληματικός, έχει κάνει πολλά μέτρια παιχνίδια στην έδρα του. Όπως είναι τώρα, κανείς αντίπαλος στην επόμενη φάση δεν είναι στα μέτρα τους, όλα τα ματς θα είναι πολύ δύσκολα”.

Οικονομόπουλος: «Διαλύουν την ιστορία του Παναθηναϊκού που σκοτωθήκαμε να φτιάξουμε»