MENU

O Mαρίνος Ουζουνίδης είναι και επίσημα από το βράδυ της Πέμπτης ο νέος τεχνικός του «τριφυλλιού» και το μεσημέρι του Σαββάτου παρουσιάστηκε και επίσημα από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Κορωπί.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο διευθυντής επικοινωνίας, Σταμάτης Γαρρής, που δήλωσε «Είναι μία νέα σελίδα για εμάς. Έχουμε έναν νέο προπονητή, ένα δικό μας παιδί» είπε ο Σταμάτης Γαρρής.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της ομάδας Γιάννης Αλαφούζος είπε ότι «Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν ένας άνθρωπος που εμείς θέλαμε από καιρό να έρθει στην ομάδα. Κάτω από δύσκολες συνθήκες έχουμε την ευκαιρία να έρθει στην ομάδα. Είναι ένας εξαιρετικός Έλληνας προπονητής. Περιμένουμε να γίνει ο Παναθηναϊκός αυτό που μπορεί και πρέπει να γίνει».

Σειρά μετά ήταν του διευθυντή ποδοσφαίρου Ζιλμπέρτο Σίλβα που υποστήριξε ότι «Εύχομαι στον Μαρίνο καλή τύχη. Χθες μιλήσαμε λίγο, δεν έχουμε πολύ χρόνο λόγω του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Υποστηρίζουμε την δουλειά του και πιστεύουμε πως θα πάμε ψηλά μαζί του».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που μετά από 17 χρόνια επιστρέφω στην ομάδα, όμως πιστεύω ότι είναι ευκαιρία να πάμε τον Παναθηναϊκό εκεί που του αξίζει», ήταν τα πρώτα λόγια του νέου τεχνικού του «τριφυλλιού».

Για να συνεχίσει λέγοντας «Δυσκολίες υπάρχουν άλλωστε αν δεν υπήρχαν ίσως να μην ήμουν εδώ σήμερα. Πρέπει να αποκτήσουμε ταυτότητα σαν ομάδα και να κάνουμε τον κόσμο να νιώθει όμορφα που βλέπει αυτή την ομάδα. Να επιστρέψουμε σε χαρές και τίτλους».

«Από αύριο πρέπει να αλλάξει η εικόνα της ομάδας. Πιστεύω ότι όντως έχουμε ένα καλό ρόστερ. Είναι καλό που έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια και θα μας δώσουν την ευκαιρία να δούμε κάποια πράγματα. Έχουμε ένα καλό ρόστερ και αυτό το πιστεύω».

«Τα αποτελέσματα είναι αυτά που αλλάζουν την εικόνα. Το κίνητρο είναι να φτάσουμε στις νίκες. Όταν παίζουν σε μία τόσο μεγάλη ομάδα στόχος είναι πάντα οι νίκες. Άλλωστε και σε περιόδους που η ομάδα δεν είχε τις επιτυχίες της αρμόζει ο κόσμος χειροκροτούσε».

«Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός ταυτότητα. Να ξέρει ο κόσμος ότι η ομάδα παίζει με ένα συγκεκριμένο τρόπο που απλά έχει κάποιες μικρές παραλλαγές».

«Η αξιολόγηση έχει γίνει ήδη. Θα περιμένω να δω προσωπικά σαν προπονητής τι μπορεί να μου δώσει κάθε παίκτης. Με μένα στον πάγκο μπορεί κάποιος παίκτης να μου δώσει κάτι τελείως διαφορετικό. Είπα και χθες στους πάικτες μου ότι για να παίξουν με μένα πρέπει απλά να κάνουν κάποια βασικά πράγματα μέσα στο γήπεδο».

«Ο Παναθηναϊκός έφτασε στις μεγάλες επιτυχίες στηριζόμενος σε Έλληνες παίκτες. Αν κάποιος παίκτης από τις ακαδημίες μου δείξει ότι μπορεί τότε θα πάρει την ευκαιρία του. Είχαμε και μία πρώτη συζήτηση με τον κύριο Σαμαρά για τις ακαδημίες».

«Η κατάσταση στις εγχώριες διοργανώσεις δεν είναι πια στα χέρια μας ούτε στο πρωτάθλημα ούτε στο Κύπελλο, όμως αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε έιναι πως θα κάνουμε τα πάντα για να φτάσουμε στις νίκες. Υπάρχει ένα μεγάλο αρνητικό σερί που πρέπει να σταματήσει».

«Σίγουρα το να χάνει κάποιους παίκτες με τραυματισμούς δεν έιναι ό,τι καλύτερο όμως είναι σίγουρο ότι θα το ξεπεράσουμε και αυτό».

Ουζουνίδης: «Επιστροφή στους τίτλους» (pics)