MENU

«Πρέπει να βελτιώσουμε την ποιότητα που έχουμε με τη μπάλα. Αυτή είναι η διάθεσή και η τάση που έχουμε. Να βελτιωνόμαστε, να βελτιωνόμαστε, να βελτιωνόμαστε, έτσι ώστε να δημιουργούμε περισσότερες ευκαιρίες και να διασπάμε τις αντίπαλες άμυνες έχοντας πάντα την κατοχή της μπάλας.

Νομίζω ότι πρέπει να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς (ανάπτυξη παιχνιδιού, τελική πάσα και αμυντική λειτουργία), γιατί μόνο έτσι θα βγάλουμε μεγαλύτερη δύναμη μέσα στο γήπεδο και προσωπικότητα ως ομάδα. Αν συμβεί αυτό, θα έχουμε πιο άμεσα αποτελέσματα. Ο στόχος όμως για να επιτευχθεί θα πρέπει σε κάθε αγώνα να έχουμε περισσότερη κατοχή μπάλας, να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας, έτσι ώστε να δημιουργούμε φάσεις, να σκοράρουμε και να προκαλούμε ανισσοροπίες στην αμυντική λειτουργία του αντιπάλου», τόνισε αρχικά ο Μοράις στη Nova.

Σε ότι αφορά την αναποτελεσματικότητα της ΑΕΚ στο σκοράρισμα, ο τεχνικός του Δικεφάλου υποστήριξε: «Αυτό που με απασχολεί είναι κάθε βαθμός που χάνουμε. Αν θέλουμε να είμαστε ψηλά στην βαθμολογία τότε θα πρέπει να παίρνουμε συνεχώς νίκες και βαθμούς. Μέχρι τώρα έχω κάνει 12 προπονήσεις με την ομάδα. Δουλεύουμε έντονα σε κάποιους τομείς που χρειάζονται βελτίωση, αλλά αυτό που αποτελεί επιτακτική ανάγκη είναι να πάρουμε άμεσα αποτελέσματα και τους τρεις βαθμούς σε κάθε παιχνίδι».

Ο προπονητής της ΑΕΚ αναφέρθηκε και στο αν τον ανησυχεί το γεγονός ότι η βαθμολογική διαφορά της Ένωσης από την πρώτη θέση έχει αυξηθεί στους εφτά βαθμούς: «Περισσότερο απ' όλα με ενδιαφέρει η ποιότητα του παιχνιδιού μας. Αν το καταφέρουμε αυτό, δεν υπάρχει κάτι άλλο που να με ανησυχεί. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο και υπάρχουν πολλοί αγώνες. Όσο περισσότερο βελτιωνόμαστε αγωνιστικά, τόσο καλύτερα θα πάμε».

Μοράις: «Χρειαζόμαστε άμεσα βαθμούς»