MENU

Ήταν μία από τις πιο ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΕΣ διαιτησίες των τελευταίων δεκαετιών. Μπροστά της μπορεί να «υποκλιθούν» ο Δημητρόπουλος, ο Κασναφέρης, ο Παπουτσέλης της «παλιοπαράγκας» αλλά και ο Παππάς, ο Μήτσιος, ο Βοσκάκης, ο Σπάθας της «νεοφουρνιάς».

Ο Δελφάκης ρέφερι και ο Κούρεντας βοηθός δεν γνωρίζω αν από εδώ και πέρα «θα σφυράνε στα τρένα» (!) όμως η 29η Οκτωβρίου θα γραφτεί με.. χρυσά γράμματα στην «ιστορία τους». Στην ιστορία της διαιτησίας, του ελληνικού πρωταθλήματος, του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, των πάντων… όλων ρε αδερφέ!

Μετά από τα ΟΡΓΙΑ των ΟΡΓΙΩΝ που παρακολουθήσαμε στο Περιστέρι, ως αποτέλεσμα των οποίων ο Ατρόμητος έχασε από τον Ολυμπιακό, θαρρώ πως ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός μαζί με πέντε Αποστόλους να κατέβουν στη γη και να συγκροτήσουν την περιβόητη Επιτροπή Εξομάλυνσης της ΕΠΟ δεν πρόκειται να υπάρξει υγεία σε αυτή τη σιχαμένη αρρώστια που ονομάζεται ελληνικό πρωτάθλημα.

Η «Εξομάλυνση» σε αυτή την ΑΗΔΙΑ, την ίδια ημέρα της ανακοίνωσης της Διοικούσας Επιτροπής στην ΕΠΟ, φώναξε δια του ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ «συστήματος» ότι στη δική του γλώσσα ονομάζεται «Δελφάκης και Κούρεντας». Και ο Ολυμπιακός «γλέντησε» (με νίκη, φυσικά!) στο Περιστέρι όχι τόσο τον Ατρόμητο και τον Γιώργο Σπανό αλλά τους (υποτιθέμενους) τρεις αντιπάλους του και τους ιδιοκτήτες τους: τον Μελισσανίδη, τον Σαββίδη και τον Αλαφούζο. Καλά να… πάθουν αφού πιστεύουν ότι αυτό ονομάζεται «ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα»!

Αυτό θα πει «Εξομάλυνση»: ένα γκολ στο 27΄του Λε Ταλέκ που θα έκανε το 1-0, δεν μέτρησε κακώς αφού ο Κούρεντας υπέδειξε «μαϊμού οφσάιντ». Λίγο αργότερα ένα πέναλτι που με τα πόδια έκανε ο Καπίνο χτυπώντας στο δεξί πόδι τον Κεϊτά, δόθηκε… θέατρο στον παίκτη του Ατρομήτου. Δηλαδή αντί για (πιθανό) 2-0 στο ημίχρονο, ο Δελφάκης και ο Κούρεντας «αποφάσισαν» 0-0.

Θα μπορούσα να μιλήσω για ποδόσφαιρο, για τις τρεις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες του Στόιτσεφ, για τον μακράν καλύτερο Ατρόμητο των πρώτων 45 λεπτών, για το ωραίο γκολ του Ιντέγε, ΑΝ δεν υπήρχαν τα ΑΙΣΧΗ των διαιτητών σε μία από τις πιο κλασικές ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ εδώ και πολλά χρόνια. Με κίτρινες, μη κίτρινες, φάουλ, μη φάουλ, γκολ κακώς ακυρωθέντα, πέναλτι-«παίζετε»…

Δεν υπάρχει λόγος να το πράξω. Θα… αναλάβει πιθανώς ο κύριος Σάββας Θεοδωρίδης να μας πει ότι ο Λε Ταλέκ ήταν «χιλιοστά καλυπτόμενος» όπως «χιλιοστά εκτεθειμένος» μας είπε ότι ήταν ο Ιντέγε στο γκολ οφσάιντ του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ!

ΥΓ: Οσοι… γνωστοί «σχολιαστές» εδώ θα σπεύσουν να με διαολοστείλουν να τους θυμίσω ότι είμαι ο ίδιος «αλήτης» που με έβριζαν οι Παναθηναϊκοί σε αυτό τα σάιτ επειδή πριν από πέντε ημέρες έγραψα ότι ήταν χέρι, πέναλτι και αποβολή του Κουτρουμπή στη Βέροια. Καληνύχτα, καλημέρα και καλό κουράγιο παιδιά να έχουμε…

Κούρεντας και Δελφάκης: «Εξομάλυνση» αλά... Ευ-άγγελος!