MENU

Κάποιοι μπορεί να τον κατηγορήσουν ότι τα ρίχνει στα Θεία μόνο όταν η ομάδα του χάνει. Αν ωστόσο ανατρέξει κάποιος σε παλαιότερες δηλώσεις του έμπειρου τεχνικού, θα δει ότι ο Αγγελος Αναστασιάδης δεν επικαλείται την Παναγία μόνο στις ήττες, αλλά κι όταν φεύγει νικητής από το γήπεδο.

Το έχει κάνει εξάλλου αρκετές φορές κατά το παρελθόν, σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε. Από τον ΠΑΟΚ, τον Ηρακλή και τον Παναθηναϊκό, μέχρι τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Πλατανιά, αλλά και την εθνική Κύπρου.

Για τη χθεσινή ήττα της Λάρισας από την ΑΕΚ, ναι, σωστά φαντάζεστε πως... “έτσι το ήθελε η Παναγιά”, όπως άλλωστε συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια όπου ο 63χρονος τεχνικός κάθεται σε κάποιον από τους δύο πάγκους.

Το SDNA συγκέντρωσε ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπου η Παναγία... δέχτηκε να ρίξει ένα βλέφαρο και στην ταπεινή Σούπερ Λιγκ, πάντα βέβαια στις ομάδες που κοουτσάρει ο Άγγελος Αναστασιάδης, κυρίως στα παιχνίδια με τους “μεγάλους”. Τόσο πριν, όσο και μετά από τους αγώνες!

Αγγελος Αναστασιάδης: «Έτσι ήθελε η Παναγία»

Από την τελευταία θητεία του Αναστασιάδη στον ΠΑΟΚ, ξεχωρίζουμε τις αναμετρήσεις με Παναθηναϊκό κι Ολυμπιακό, όπου ο Δικέφαλος ηττήθηκε εντός από τους “πράσινους”, αλλά έφυγε με το διπλό από το Φάληρο.

Επειτα λοιπόν την ήττα από το Τριφύλλι τον Νοέμβριο του '14, δηλώνει στην κάμερα του συνδρομητικού:

«Το σημερινό ήταν μεγάλη αδικία. Έγιναν δύο φάσεις και φάγαμε δύο γκολ από το πουθενά γιατί έτσι ήθελε η Παναγία. Ήμασταν καλύτεροι, αλλά ο Παναθηναϊκός μας έκανε δύο φάσεις και δεχθήκαμε δύο γκολ».

Στην αναμέτρηση με τους “ερυθρόλευκους” ωστόσο ο Άγγελος επικαλέστηκε την Παναγία τόσο πριν, όσο και μετά τον αγώνα. Συγκεκριμένα δεχόμενος σχετική ερώτηση την προηγούμενη αγωνιστική, ανέφερε:

«Εγώ τα έχω αφήσει όλα στην Παναγία, σίγουρα θα μου δώσει πολλά περισσότερα από ότι περιμένουν όλοι. Θα μας δώσει πολλά περισσότερα από ότι αξίζουμε. Ο κόσμος ζητά παραπάνω κι εμείς ζητάμε παραπάνω. Έτσι θέλει η Παναγιά. Με τους διπλανούς μας μπορούμε να τα βάλουμε, με την Παναγιά όχι. Εμείς έχουμε να κοιμηθούμε κανένα πεντάμηνο και δεν ξέρω τι θα κάνουμε μέχρι τον Μάιο. Εγώ είμαι ευχαριστημένος και από την απόδοση της ομάδας, ψυχολογικά και φυσικά από την νίκη, γιατί αν χάναμε τα πράγματα θα ήταν πιο δύσκολα. Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτά τα παιδιά μετά την Παναγία».

Φυσικά δεν μπορούσε να μην υπάρξει αναφορά και μετά το τελικό 1-2!

«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, είναι μια μεγάλη νίκη, αλλά μέχρι εκεί. Δεν έχουμε κάνει τίποτα ακόμα. Βήματα κάνουμε. Αυτό πρέπει να το καταλάβετε κι εσείς κι εμείς. Ο ΠΑΟΚ τώρα κάνει βήματα. Εγώ παρακαλάω κάθε μέρα την Παναγιά να μην τρελαθώ».

Φυσικά θέλημα της Παναγίας ήταν και η ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναιτωλικό τον Γενάρη του '15.

«Έτσι ήθελε η Παναγιά να γίνει. Και για όλα φταίω εγώ και η ευθύνη είναι καθαρά δική μου. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά και περισσότερο έχω εμπιστοσύνη στην Παναγιά. Θα μας το δώσει. Δεν το βάζουμε κάτω. Είμαι πολύ στεναχωρημένος».

«Ετσι ήθελε η Παναγία»... και στον Πλατανιά

Φυσικά δεν θα μπορούσε να αποχωριστεί τις επικλήσεις του στα Θεία και κατά τη θητεία του στον Πλατανιά.

Το... δικό της θέλημα άλλωστε έγινε στην ήττα που είχαν γνωρίσει οι Χανιώτες από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι:

«Ηταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις. Ο αντίπαλος έχει μεγάλη δύναμη στα στημένα και δεχθήκαμε γκολ σε μία τέτοια φάση. Συνολικά όμως ήμασταν καλύτεροι, ήταν καταπληκτική η προσπάθεια. Αυτά τα ματς δεν πρέπει να χάνονται, αλλά έτσι ήθελε η Παναγιά».

Είπαμε όμως, η Παναγία δεν αποφασίζει μόνο στις ήττες, αλλά και στις νίκες. Ετσι, ακούσαμε τον Άγγελο Αναστασιάδη να λέει μεταξύ άλλων μετά την επικράτηση του Πλατανιά επί του ΟΦΗ στο κρητικό ντέρμπι πως:

«Εμείς είχαμε την ευκαιρία να προηγηθούμε με ένα αυτογκόλ, δώρο της Παναγιάς και από εκεί και πέρα κάναμε και το δεύτερο γκολ. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο... Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Παναγιά γιατί αυτή η νίκη είναι δικό της δώρο...»!

Η Παναγία και στα Γιάννενα

Από το ντεμπούτο του κιόλας στον πάγκο του ΠΑΣ, ο Άγγελος Αναστασιάδης έδωσε το στίγμα του. Στο πρώτο παιχνίδι του, οι Ηπειρώτες ηττήθηκαν από την ΑΕΚ με αυτογκόλ του Πάντου τον Δεκέμβριο του '11.

«Είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος αυτή. Ετσι όπως είναι τα πράγματα μόνο η Παναγία μπορεί να μας βοηθήσει και ελπίζω να τα καταφέρουμε γιατί από τα περισσότερα παιδιά υπάρχει θέληση».

Για την 17η αγωνιστική της ίδιας σεζόν, ο ΠΑΣ χάνει με 1-0 από τον Παναθηναϊκό.

«Είναι θέμα αν γυρίσει η Παναγιά το κουμπί. Δεν ξέρω τι φταίει. Τύχη δεν υπάρχει, αλλά αυτά που γίνονται εδώ δεν συμβαίνουν πουθενά».

Την ίδια σεζόν ο ΠΑΣ θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Πριν το παιχνίδι, ακούσαμε τον Αναστασιάδη να λέει:

«Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι το έργο μας, θα πάμε θα παίξουμε και από εκεί και πέρα η Παναγιά θα αποφασίσει τι θα γίνει».

Μετά το διπλό (1-2) επί του ΠΑΟΚ:

Και ναι, η Παναγία αποφάσισε ο “Άγιαξ” να φύγει με το διπλό.

«Έχουμε δύο παιχνίδια τώρα που πρέπει να παίξουμε να τα κερδίσουμε για να κάνουμε καλή Ανάσταση. Καλές γιορτές σε όλους».

Είπαμε όμως, και στις νίκες, πάλι το θέλημα της Παναγίας έχει γίνει. Ετσι λοιπόν και στο 2-1 επί της ΑΕΚ την ίδια περίοδο, που σήμανε την παραμονή του ΠΑΣ:

«Να ευχηθώ καταρχήν «χρόνια πολλά». Να έχουμε καλή Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση. Η Ανάσταση για εμάς ήρθε σήμερα. Πρόωρα. Μας βοήθησε και η Παναγιά σε ένα δύσκολο γήπεδο, απέναντι σε μία πειθαρχημένη ομάδαΈγινε ένα μεγάλο θαύμα και μείναμε στην κατηγορία».

Η Παναγία... έκανε την ανατροπή με την Ιταλία!

Ποιος είπε όμως ότι η Παναγία δεν ήταν... παρούσα και στην Κύπρο. Τι ειπώθηκε μετά την ήττα με 3-2 από την Ιταλία ενώ οι Κύπριοι προηγούνταν με 2-0 μέχρι το 78'. τον Οκτώβριο του 2008;

«Τα παιδιά μας έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Αποδείξανε ότι μπορούσαν να κερδίσουν τους παγκόσμιους πρωταθλητές, αλλά δυστυχώς η Παναγιά δεν μας αξίωσε. Θα ήταν ό,τι καλύτερο να κερδίζαμε τον πρώτο μας αγώνα για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου, όμως άγνωστες οι βουλές του Κυρίου. Για να μας δώσει ο Θεός ότι δεν πήραμε σήμερα ίσως πρέπει να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας και η Παναγιά θα μας τα δώσει κάπου αλλού».

Οταν η Παναγία... προδίδει τον Άγγελο!