MENU

Την πιο μεγάλη νίκη της χρονιάς πέτυχε η ΑΕΚ. Μια νίκη που έδειξε πως η ομάδα έχει μέταλο αλλά και υλικό για πρωτάθλημα. Δεν θα πω ότι εκεί μέσα έχασε ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ νίκησε. Γιατί κι η ΑΕΚ δεν νίκησε τον Ηρακλή εντός ενώ ο Ολυμπιακός μπορεί να του βάλει πέντε γκολ. Ετσι θα πάει η σεζόν φέτος.

Αρκεί σε 1-2 εβδομάδες να ξαναφύγει αυτή την φορά δια παντός από τους ορισμούς ο Σωμαρακάκης και να πάει στην ευχή της Παναγίας και ο Γκρούτσης. Δεν το γράφω αυτό λόγω Κομίνη. Εχασε τον έλεγχο με τις καρτες, ήταν υπερβολικός, έκανε λάθη αλλά δεν πιστεύω πως είχε πρόθεση να εμποδίσει την ΑΕΚ να νικήσει. φαίνεται ο διαιτητής που μπαίνει αποφασισμένος για τη… νίκη. Λαμπρόπουλος στη Νέα Σμυρνη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο Κομίνης έπρεπε να κάνει όλο αυτό το ρεσιτάλ καρτών ακόμη και μετά την λήξη. Αλλά μην ξεφεύγουμε. Αν μαζί με την διοικούσα μπει μια κανονική ΚΕΔ που θα στείλει σπίτια τους και τα γνωστά φυντάνια τότε είναι δεδομένο πως όλοι θα χάσουν κι άλλους βαθμούς. Κι όταν είναι έτσι το πρωτάθλημα μπορεί να το πάρει κάθε ομάδα. Σίγουρα ΑΥΤΗ η ΑΕΚ. Αρκεί να κάνει ότι χρειάζεται.

Η τεράστια νίκη στη Λάρισα ήταν ένα σημάδι. Νίκη με μισή ομάδα, με τον Κετσπάγια να είναι μέσα - έξω, μετά από δύο άθλιες εμφανίσεις και πολύ άσχημα αποτελέσματα… Σε μια δύσκολή έδρα όπου δεν θα περάσουν πολλές ομάδες. Βέβαια βοήθησε πολύ το ότι η Λάρισα το πίστεψε λίγο παραπάνω λόγω των όσων έγιναν στην ΑΕΚ τις τελευταίες 15 μέρες και μέχρι να καταλάβει το αυτονόητο, ότι δηλαδή και η μισή ΑΕΚ έχει καλύτερο υλικό από την Λάρισα, ήταν με 0-2 πίσω. Χάρη στο πάθος με το οποίο μπήκαν μέσα όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα αν ήταν σε καλή μέρα, και την ρέντα του Πλατέλλα που σε μισή ώρα έβαλε τα… διπλάσια γκολ από όσα είχε βάλει σε όλη του την καριέρα στην Α Εθνική. Παρεμπιπτόντως όταν ένας παίκτης έχει βάλει δυο γκολ και έχει τόση ρέντα και ψυχολογία που παραλίγο να βάλει τρίτο από την σέντρα (!) δεν βγαίνει τόσο νωρίς από το γήπεδο.

Ηταν το παιχνίδι της ζωής του του Πλατέλλα, το Σάββατο μπορεί να παίξει και να είναι πάλι ακίνδυνος. Ομως χθες έπρεπε να μείνει κι άλλο μέσα. Ομως σημασία έχει, για να επιστρέψω στην ουσία, ότι η ΑΕΚ πέτυχε μια τεράστια νίκη και έμεινε ολοζώντανη. Οχι βέβαια ότι θα τέλειωνε το πρωτάθλημα με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα αφου ειπαμε αυτό δεν είναι ένα πρωτάθλημα σαν τα άλλα αν βέβαια αλλάξουν αυτοί που ορίζουν τους διαιτητές μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.

Η ΑΕΚ δεν πρέπει να αφήσει την ευκαιρία που της δόθηκε να πάει χαμένη. Τα λάθη έχουν αναγνωριστεί και ήρθε η ώρα να διορθωθούν. Χωρίς άλλη ήττα. Και η ΑΕΚ ψάχτηκε από την Δευτέρα μετά το Καραϊσκάκη για προπονητή και ο Τιμούρ ψαχτηκε αν κρίνουμε από όσα βγαίνουν προς τα έξω από την Ανόρθωση.

Η Τρίτη είναι μια πολύ καλή μέρα για να προχωρήσουν τα πράγματα ώστε όλοι να είναι ευχαριστημένοι και το κυριότερο η ΑΕΚ να κάνει την απαραίτητη αλλαγή με το μικρότερο δυνατό κόστος. Ισόβαθμη με τον ΠΑΟ και μόλις 2 πόντους πίσω από τον Ολυμπιακό που δεν έγινε ξαφνικά ομάδαρα και θα φανεί σύντομα αυτό.

Η Τρίτη είναι μια πολύ ωραία μέρα για αλλαγές…
EVENTS