MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
Νέα Σμύρνη, Novasports 2
Πανιώνιος
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
0 2
Ολυμπιακός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Σε ένα ματς που παίχτηκε τραγικό ποδόσφαιρο από τις δύο ομάδες και που κυριάρχησαν τα νεύρα, τα λάθη αλλά και οι πολλές λανθασμένες υποδείξεις από τον Λαμπρόπουλο και τους βοηθούς του, ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη χάρη σε μια κεφαλιά του Μποτία στο 14' και μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιλιβόγεβιτς στο 64'.

Πως ξεκίνησαν

Με σχήμα 4-2-3-1 κατέβασε τον Πανιώνιο ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, με τον Γιαννιώτης κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Βλάχο και αριστερά τον Αντωνιάδη, με δίδυμο στόπερ τους Γκιοατά και Οικονόμου. Σιώπης και Κόρμπος ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, με τον Φούντα στο αριστερό άκρο της επίθεσης, τον Μασούρα στο δεξί και τον Μασούντ επιτελικό πίσω από τον σέντερ φορ Ανσαριφάρντ.

Από την πλευρά του, ο Πάουλο Μπέντο, επίσης σε σχήμα 4-2-3-1, επέλεξε τον Καπίνο στο τέρμα, τον Ρέτσο αριστερά στην άμυνα και τον Φιγκέιρας δεξιά με τους Ντα Κόστα και Μποτία στα στόπερ. Ο Μιλιβόγεβιτς με τον Μαρτίνς ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, ο Μάριν μπροστά τους ως επιτελικός, ο Σεμπά αριστερά στα εξτρέμ, ο Ελιουνούσι δεξιά και ο Ιντέγε στην «κορυφή» της επίθεσης.

Πίεση ο Πανιώνιος, γκολ ο Ολυμπιακός

Δυνατά μπήκε στο ματς ο Πανιώνιος, πιέζοντας ψηλά την «ερυθρόλευκη» άμυνα και προσπαθώντας να κυκλοφορήσει γρήγορα τη μπάλα με πολλές κοντινές πάσες. Οι γηπεδούχοι είχαν και την πρώτη καλή στιγμή στο ματς όταν ο Ανσαριφάρντ κέρδισε μια κόντρα στο 4', κατάφερε να γυρίσει μέσα στην περιοχή αποφεύγοντας το μαρκάρισμα του Μαρτίνς και να σουτάρει δυνατά, με τον Καπίνο να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο στο οποίο οι «κυανέρυθροι» πατούσαν καλύτερα στο ματς, ο Ολυμπιακός άρχισε να κυκλοφορεί πιο σωστά τη μπάλα, δοκιμάζοντας να επιτεθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό από τις δύο πτέρυγες και όχι κάθετα, κάτι που σε βάθος χρόνου είχε σαν συνέπεια να μην «φανούν» με την απόδοσή τους οι Μαρίν και Μαρτίνς. Ωστόσο, παρόλο που αυτή η τακτική επιλογή του Μπέντο δεν απέδωσε καρπούς, αφού οι 5-6 καλές οργανωμένες προσπάθειες που βγήκαν από τα πλάγια, ολοκληρώθηκαν με σέντρες που δεν απείλησαν -πλην της... στραβοκλωτσιάς του Σεμπά στο 10' που βρήκε στο εξωτερικό μέρος του δοκαριού.

Ψηλά η σημαία και... η μπάλα στα δίχτυα

Παρά τη γενικότερη έλλειψη καλών φάσεων σε όλο το πρώτο 45λεπτο στο οποίο κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες, τα νεύρα και τα λάθη, το ματς... άναψε μετά τη φάση του 14ου λεπτού. Ο Ανσαριφάρντ έφυγε μόνος στην αντεπίθεση από καλυπτόμενη θέση, με τον βοηθό να σηκώνει τη σημαία σταματώντας τη φάση και να οδηγεί στην πρώτη... έκρηξη της Νέας Σμύρνης.

Σα να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, στην αμέσως επόμενη φάση, στο 15' ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάριν από δεξιά, ο Μποτία σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Γιαννιώτη.

Λίγες φάσεις, πολλές φωνές

Για πολλή ώρα μετά το «ερυθρόλευκο» γκολ ο Πανιώνιος ψαχνόταν μέσα στο γήπεδο με την ομάδα του Πάουλο Μπέντο να διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα στη συνέχεια παρόλο που δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά πλην μιας εξαίρεσης: τη φάση του 23ου λεπτού με την εκτέλεση φάουλ του Σεμπά και την κεφαλιά του Ιντέγε, με τον Ντα Κόστα να μην βρίσκει τη μπάλα όπως θα ήθελε από κοντινή απόσταση για να τη στείλει στα δίχτυα. Μοναδική άλλη ευκαιρία στο κάκιστο από ποιοτικής πλευράς πρώτο 45λεπτο ήταν το δυνατό σουτ του Μασούντ έξω από την περιοχή στο 33' το οποίο μπλόκαρε ο Καπίνο.

Ένα λεπτό μετά, υπήρξε ακόμη μια διαιτητική απόφαση που έφερε το ξέσπασμα στην εξέδρα αλλά και τον πάγκο του Πανιωνίου, όταν ο Ρέτσος σπρώχνει τον Φούντα με το χέρι ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει στην αντεπίθεση, με τον Λαμπρόπουλο να δίνει φάουλ αλλά όχι δεύτερη κίτρινη ενώ ο αμυντικός του Ολυμπιακού είχε ήδη μία από το 30'.

Δεύτερο ημίχρονο με... copy-paste

Τίποτα απολύτως δεν άλλαξε στην εικόνα και τη ροή του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί τον έλεγχο της αναμέτρησης, τον Πανιώνιο να μην μπορεί να απειλήσει, τον Λαμπρόπουλο και τους βοηθούς του να συνεχίζουν με λάθη και γενικά να παίζεται ποδόσφαιρο όχι κατά κανόνα αλλά... καθ' εξαίρεση.

Η πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης ήταν αυτή του 51ου λεπτού για τον Ολυμπιακό όταν ο Φιγκέιρας βρέθηκε με τη μπάλα μέσα στην περιοχή μετά από προσπάθεια του Ελιουνούσι, όμως το δύσκολο σουτ που δοκίμασε ο Πορτογάλος μπακ πέρασε άουτ. Άουτ κατέληξε και το σουτ του Βλάχου για τον Πανιώνιο στο 57', ενώ τρία λεπτά μετά ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία από τις τρεις συνολικά του δεύτερου 45λεπτου: μετά από σέντρα του Ελιουνούσι, ο Ρέτσος που έχει κάνει κίνηση στο πίσω δοκάρι αστοχεί από πολύ κοντά.

Απευθείας φάουλ... χωρίς τείχος!

Ο Ολυμπιακός καθάρισε στο ματς στο 64', όταν ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς νίκησε τον Γιαννιώτη με απευθείας εκτέλεση φάουλ από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής, με τον Λαμπρόπουλο νωρίτερα όμως να έχει τοποθετήσει το τείχος περίπου... δύο μέτρα πίσω από το σωστό σημείο!

Τελευταία καλή στιγμή στο ματς ήταν το δοκάρι του Τσόρι στο 72', με το ματς να... ξεφεύγει στη συνέχεια με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, δύο αποβολές (μια στον Ρέτσο και μια στον Βλάχο) και τον Λαμπρόπουλο να χάνει πλήρως τον έλεγχο του αγώνα. Μετά από μια ολιγόλεπτη διακοπή στο φινάλε λόγω αψιμαχιών που οδήγησαν σε βροχή αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο, το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς κάτι στη Νέα Σμύρνη να θυμίζει έστω κατά προσέγγιση ότι παίχτηκε ποδόσφαιρο...

Το ταμείο του αγώνα

Λίγα πράγματα αξίζουν ανάλυσης ως προς το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι. Στο κομμάτι που παίχτηκε -το έστω τραγικό- ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός ήταν οριακά καλύτερος και πιο αποτελεσματικός από τον Πανιώνιο. Γιατί κατά τα άλλα κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια θα ήταν η εξέλιξη και τι εικόνα θα είχε το παιχνίδι αν ο Πανιώνιος είχε ανοίξει το σκορ στο τετ-α-τετ του Ανσαριφάρντ που κόπηκε από τον βοηθό ή αν ο Ολυμπιακός είχε μείνει με δέκα από το 35'. Για την ιστορία, ο Ολυμπιακός παρέμεινε αήττητος από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη για 15η σερί σεζόν, παίρνοντας τη 12η νίκη του στο διάστημα αυτό.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Μποτία και Ντα Κόστα. Είναι και αυτό... σημείο των καιρών! Σε ένα κάκιστο ματς, δύο από τους σταθερά πιο ασταθείς παίκτες του Ολυμπιακού, οι δύο στόπερ του, ήταν αυτοί που καθάρισαν τις περισσότερες φάσεις που δημιουργήθηκαν στον χώρο δράσης τους, με τον πρώτο να πετυχαίνει και το γκολ που «ξεκλείδωσε» το ματς.

Ο χειρότερος του αγώνα

Μάριος Λαμπρόπουλος. Ακολουθεί ανάλυση στην αμέσως επόμενη κατηγορία.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Η χειρότερη διαιτησία της χρονιάς έως τώρα από τον Μάριο Λαμπρόπουλο και τους βοηθούς του, Βερρή και Τζαφολιά. Ο μεν Λαμπρόπουλος έδειξε από το πρώτο λεπτό του αγώνα διάθεση να προστατεύσει τον Ολυμπιακό με πολλά «μικρά» σφυρίγματα αλλά κυρίως με τη μη αποβολή του Ρέτσου στη φάση του 34' όπου ο νεαρός άσος, έχοντας ήδη μια κίτρινη, απωθεί με αντιαθλητικό τρόπο τον Φούντα. Όσο η ώρα περνούσε, ο ρέφερι του συνδέσμου Ηλείας έχανε όλο και περισσότερο τον έλεγχος, δείχνοντας μάλιστα στο τέλος τη δεύτερη κίτρινη σε Ρέτσο και Βλάχο σε δύο φάσεις που ήταν πολύ... λιγότερο κίτρινες από όσες είχαν προηγηθεί. Τουλάχιστον... εντυπωσιακή και η απόσταση στην οποία τοποθέτησε μέτρηση της απόστασης του τείχους στο 0-2 του Ολυμπιακού.

Μαντάρα τα έκαναν και οι βοηθοί του, με σημαντικότερα λάθη τους τη φάση του 14' όταν ο Ανσαριφάρντ υποδείχθηκε οφσάιντ ενώ έφευγε μόνος στην αντεπίθεση από καλυπτόμενη θέση και αυτή του 53' σε αντίστοιχη φάση με πρωταγωνιστή τον Μασούρα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Αντωνιάδης, Βλάχος, Γκιοάτα, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος (88' Ενγκόνγκ), Μασούρας (68' Ολαϊτάν), Ανσαριφάρντ, Μασούντ, Φούντας.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Μποτία, Φιγκέιρας, Μαρτίνς, Μιλιβόγεβιτς, Σεμπά (78' Βιάνα), Μάριν (65' Τσόρι), Ελιουνούσι, Ιντέγε (90'+1 Καμπιάσο).

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Βοηθοί: Δημήτρης Βερρής (Λέσβου), Δημήτρης Τζαφολιάς (Αν. Αττικής)

Τέταρτος: Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)

Πανιώνιος – Ολυμπιακός 0-2