MENU

Πάντα με ενοχλούσε η έλλειψη σεβασμού σε μεγάλους παίκτες που είναι ή ήταν για μεγάλα πρωταθλήματα μόνο και βρέθηκαν στην Ελλάδα επειδή κάτι πήγε στραβά μια σεζόν ή δύο. Δεν θέλει και πολύ. Ο αξεπέραστος Ριβάλντο πήρε το Μουντιάλ με το 10 στην πλάτη το 2002 και το 2004 βρέθηκε στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό. Θυμάμαι είχα γράψει τότε πως το μόνο που μπορούμε να πούμε για τον Ριβάλντο είναι πως θα είναι τιμή για τα ελληνικά γήπεδα ακόμη και να περπατάει ο Ριβάλντο σε αυτά.

Πολλοί είχαν χλευάσει τότε και τελικά ο ΡΙβάλντο για τέσσερα χρόνια, τρία στον Ολυμπιακό κι ένα στην ΑΕΚ, ήταν το νούμερο 1 παίκτης στο πρωτάθλημα. Έχουν έρθει κι άλλοι μεγάλοι παίκτες σε όλες τις ομάδες. Σίγουρα υπήρξαν και οι απογοητεύσεις. Επίσης κανείς δεν έφτασε τον Ριβάλντο αλλά ο Ριβάλντο ήταν παγκόσμια κλάση, άλλο επίπεδο. Οι πιο πολλές ομάδες όμως πήραν πράγματα από τέτοιες περιπτώσεις παικτών. Ακόμη και στην προπόνηση να τους έχεις κέρδος είναι. Προσωπικότητα, επαγγελματισμός, εμπειρία, παραστάσεις…

Να έχει υγεία ο Ούγκο Αλμέιδα και να συνεχίσει. Το κίνητρο το έχει βρει. Το έδειξε από την πρώτη μέρα στις προπονήσεις και μετά από τις φιλικές προειδοποιήσεις το έκανε ακόμη πιο εμφατικά στο πρώτο επίσημο ματς που ξεκίνησε βασικός. Έβαλε το πρώτο το σεντερφορίσιο που φαίνεται εύκολο όταν το… βάζει άλλος, και για μένα αυτά είναι τα πιο κρίσιμα γκολ των σέντερ φορ, και μετά έριξε και το τούβλο που δεν βλέπουμε σε Ελληνικά γήπεδο έτσι για το γαμώτο. Για τα «πλανόδιος», «χοντρός», «συνταξιούχος», γυρολόγος κτλ. Σεβασμός παιδιά. Ξεκίνησε με δύο απέναντι σε ομάδα που θα είναι εδώ και την… επόμενη αγωνιστική. Αλλά ανεξάρτητα από τα γκολ μας θύμισε πως είναι να παίζεις με σέντερ φορ.

Ο Αλμέιδα ήταν απλά Αλμέιδα αλλά εμένα με ξετρέλανε ο Πατίτο. αυτόν ψήφισα MVP. Όχι επειδή είναι Αργεντίνος. Αλλά γιατί σε παίκτη που διατάζει την μπάλα είναι εκπληκτικό πως το χάρισμα του το χρησιμοποίησε σε όλες τις στιγμές ΜΟΝΟ για την ομάδα. Δεν έκανε ούτε μια ενέργεια για πάρτη του παρότι η τεχνική του επιτρέπει να περάσει… 3-4 παίκτες έτσι για την εξέδρα.

Ο τρόπος που βρήκε τους συμπαίκτες ανεξάρτητα αν η μπάλα πήγε μεσα, δοκάρι ή άουτ ήταν εκπληκτικός. Και σε τεχνική αλλά και σε απλότητα. Είναι σίγουρο πως θα εκτελέσει στο μέλλον όμως σήμερα έδειξε πως θα το κάνει μόνο αν είναι η καλύτερη επιλογή. Η ΑΕΚ βρήκε τον δημιουργό της. Και μαζί και τον μάγο της.

Για όσους είχαν ξεχάσει είναι το δεύτερο μεγάλο συμβόλαιο, λίγο κάτω από τον Αλμέιδα, και είναι παίκτης που έχει παίξει σε πολύ μεγάλες ομάδες στη Λατινική Αμερική αλλά πάρα πολλοί είχαν ανακαλύψει μόνο την… Μαλαισία όπου έκανε μια αρπαχτή κάτι μηνών. Η θέση εκεί στα αριστερά κλείδωσε. Τέλος. Δεξιά βλέπω αργά ή γρήγορα τον Λάζαρο, που έχει κάνει σε αυτή την θέση ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του σε ένα ΠΑΟ - Ολυμπιακός και θα χαθεί η μπάλα. Μην αδικήσω τον Μάνταλο. Γκολ, δοκάρι και μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι.

Εκεί που δεν θα χαθεί η μπάλα είναι στην άμυνα της ΑΕΚ. Ο Σιμόες στο επόμενο ματς θα είναι έτοιμος, ο Λέσκοτ θα έρθει γρήγορα στα ίσα του γιατί είναι ο… Λέσκοτ αλλά υπάρχει ο Τσιγκρίνσκι. Αυτός ο εγκέφαλος που κάνει τα πάντα. Κόβει, μοιράζει, απειλεί και κυρίως δίνει ηρεμία σε όλη την ομάδα. Ένας απίστευτος παίκτης και απίστευτο παιδί όπως πλέον όλοι λένε με σιγουριά μετά από αυτό το χρονικό διάστημα που έχει έρθει στην ΑΕΚ. Έγινε το πρώτο βήμα. Προχωράμε. Ήταν όμορφα. Την επόμενη φορά θα είναι ομορφότερα.

Θα ΣΕΒΕΣΤΕ!