MENU

Πελατειακές σχέσεις με τις Ενώσεις έκανε η ΕΠΟ στον πίνακα διαιτητών Σούπερ Λίγκας, βάζοντας διαιτητές από φιλικές Ενώσεις και βγάζοντας διαιτητές από Ενώσεις που είναι στην αντιπολίτευση.

Το χθεσινό ρεπορτάζ του SDNA επιβεβαιώθηκε πλήρως και στο θέμα του Δ. Γκρούτση, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ και μέλος προερχόμενο από την ΕΠΟ στην επιτροπή ορισμού διαιτητών της Σούπερ Λίγκας.

Ο Γκρούτσης, είναι οδηγός ταξί και προέρχεται από την φίλα προσκείμενη στον Γκιρτζίκη ΕΠΣ Κορίνθου. Υπήρξε βοηθός διαιτητή, ενώ δεν είναι διεθνής παρατηρητής. Ωστόσο η ΕΠΟ επέλεγε να τον ορίζει ως παρατηρητή σε ντέρμπι του Ολυμπιακού, όπως συνέβη στο ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού που δεν έγινε ποτέ και στον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ, στον οποίο ενώ όλοι οι διαιτητές ήταν διεθνείς, παρατηρητής δεν ορίστηκε κάποιος επίσης διεθνής (π.χ. Μπίκας), αλλά ο αγαπημένος της ΕΠΟ, Δ. Γκρούτσης, ο οποίος υπήρξε και παλαιότερα μέλος της ΚΕΔ.

Όσον αφορά τον πίνακα διαιτητών, στη Football League υποβιβάστηκε ο προερχόμενος από την αντιπολιτευόμενη ΕΠΣ Λάρισας, Αθ. Τζήλος, ενώ εκτός πινάκων βρέθηκε ο προερχόμενος επίσης από την αντιπολιτευόμενη ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, Δ. Στυλιαράς.

Εκτός πινάκων τέθηκε και ο παλαιότερος διαιτητής της Σούπερ Λίγκας, Μ. Κουκουλάκης, όμως στη θέση από την ΕΠΣ Ηρακλείου μπήκε ο Φουκάκης.

Στον πίνακα της Σούπερ Λίγκας μπήκε ο Ευαγγέλου από την ΕΠΣ Αθήνας, που είναι κουμπάρος του παλιού διαιτητή Κώστα Ακρίδα.

Επίσης μπήκε ο Γκράνας από την ΕΠΣ Θράκης, πρόεδρος της οποίας είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ και μέλος της Ε.Ε., Μ. Γαβριηλίδης, καθώς και ο Πουλημάς της συμπολιτευόμενης ΕΠΣ Κέρκυρας.

Ιδιαίτερης μνείας χρίζουν οι κάτωθι επιλογές:

Α) Του Τίκα από την ΕΠΣ Καρδίτσας: Πρόκειται για διαιτητή που προκάλεσε διαμαρτυρίες ομάδων με ανακοινώσεις εναντίον του σε αγώνες της Football League κατά την προηγούμενη περίοδο.

Β) Του Γιαννουλάκη της ΕΠΣ Χανίων: Είναι γιός του μέλους του ΔΣ της ΕΠΣ Χανίων, Ι. Γιαννουλάκη που αντιπολιτεύεται τον μη αρεστό στη διοίκηση της ΕΠΟ, Γ. Βούρβαχη και προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο ζητώντας την ακύρωση των προγραμματισμένων για αύριοεκλογών στην ΕΠΣ Χανίων.

Γ) Του Μπλάνα της ΕΠΣ Μεσσηνίας: Είναι γαμπρός του Άρη Σταθόπουλου, επί χρόνια μέλους του ΔΣ της ΕΠΟ και προέδρου της ΕΠΣ Μεσσηνίας που αντιμετωπίζει από τον Ιούνιο του 2015 τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει στο πλαίσιο της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Στους πίνακες παρέμειναν διαιτητές όπως ο Παππάς, που καταστρατήγησε τον κανονισμό στον ημιτελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού, ενώ αντιθέτως έδειξε «υπερευαισθησία» και δεν ξεκίνησε τον αγώνα της Λεωφόρου, Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, ο Δημητρόπουλος που του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης», οι επίσης κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση Γιάχος και Σπάθας καθώς και διαιτητές τύπου Αρετόπουλου και Βοσκάκη που αποτελούν τα αγαπημένα παιδιά του «συστήματος»

Ο πίνακας της Σούπερ Λίγκας, όπως ανακοινώθηκε περιλαμβάνει 27 διαιτητές, ενώ υπάρχουν τρεις θέσεις κενές για να καλυφθούν από τους Μάνταλο, Γιάχο και Θάνο, οι οποίοι δεν έχουν περάσει τις απαραίτητες αγωνιστικές δοκιμασίες

Ο πίνακας διαιτητών Σούπερ Λιγκ:

Ευαγγέλου Άγγελος Αθηνών

Καλογερόπουλος Χαράλαμπος Αθηνών

Παπαπέτρου Αναστάσιος Αθηνών

Παππάς Ανδρέας Αθηνών

Δελφάκης Ιωάννης Αρκαδίας

Κύζας Γεώργιος Δράμας

Βάτσιος Αριστείδης Δυτικής Αττικής

Σιδηρόπουλος Αναστάσιος Δωδεκανήσου

Λαμπρόπουλος Μάριος Ηλείας

Καραντώνης Δημήτριος Ημαθίας

Μήτσιος Χρήστος Ηπείρου

Φουκάκης Γεώργιος Ηρακλείου

Κομίνης Γεώργιος Θεσπρωτίας

Γκράνας Χρήστος Θράκης

Τίκας Τριαντάφυλλος Καρδίτσας

Πουλημάς Νικόλαος Κέρκυρας

Νεοφυτιάδης Ιωάννης Κορινθίας

Σελίμος Σπυρίδων Λακωνίας

Παπαδόπουλος Ιωάννης Μακεδονίας

Μπλάνας Γεώργιος Μεσσηνίας

Κιοτζένης Ευάγγελος Ξάνθης

Σπάθας Ηλίας Πειραιά

Βοσκάκης Μιχαήλ Ρεθύμνου

Φωτιάδης Ανανίας Σερρών

Αρετόπουλος Αλέξανδρος Τρικάλων

Δημητρόπουλος Αλέξανδρος Φθιώτιδας

Γιαννουλάκης Γεώργιος Χανίων

Οι στημένοι πίνακες διαιτητών ξεχείλισαν το ποτήρι!