MENU

Σπάνιο τέτοια εποχή να βλέπεις μια ομάδα που δουλεύει σκληρά με φουλ φυσική κατάσταση στην μία από τις δύο καθημερινές προπονήσεις και να παρουσιάζει τέτοια εικόνα σαν την ΑΕΚ. Φιλικά είναι αλλά κάποια πράγματα φαίνονται. Ενα πράγμα που έχει φανεί για μένα είναι ότι ίσως είναι καλύτερο να έρθει ένας φορ στο στιλ του Ζοζούλια, του Καστίγιo, του Τσοπ και όχι αυτό που είχε στο μυαλό ο Κετσπάγια στην αρχή, δηλαδή ένας ψηλός βαρύς που να παίζει με πλάτη.

Για αυτό νομίζω ουσιαστικά ξεκίνησε ο ίδιος ο Κετσπάγια το θέμα με τον σέντερ φορ της Εθνικής Ουκρανίας, τον Ζοζούλια που τον φαντάζομαι χθες στο πρώτο ημίχρονο και πιστεύω πως ταιριάζει γάντι σε αυτό το παιχνίδι της ταχύτητας, της σωστής πάσας και των πολλών εναλαγών που είδαμε από την ΑΕΚ και στα δύο παιχνίδια, αλλά ιδίως χθες στο πρώτο ημίχρονο με Μπακασέτα κορυφή. Bέβαια η τιμωρία κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα για τον συγκεκριμένο. Παίκτες όμως υπάρχουν. Σωστές κινήσεις χρειάζονται και αποφασιστηκότητα.

Αλλά ας μιλήσουμε για αυτούς που έχουμε. Ο Τσιγκρίνσκι είναι αυτός που θέλει κάθε ομάδα με υποχρέωση να κάνει το παιχνίδι για να το ξεκινάει σωστά. Επιπλέον η εμπειρία και το μυαλό του φαίνονται με τις θέσεις που παίρνει. Από εκεί και πέρα η ομάδα πρέπει να είναι οργανωμένη αμυντικά έτσι ώστε να μην τον βγάζει στο ξέφωτο γιατί εκεί όλοι οι αμυντικοί με αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν πρόβλημα. Ο Μπακασέτας μου άρεσε και στην κορυφή και όπου αλλού έπαιξε. Εχει διάθεση αλλά το κύριο είναι ότι για καινούργιος παίκτης παίζει λες και είναι χρόνια στην ομάδα. Ο Μπάρκας ακόμη πιο άνετος σε αυτό το ματς με εμφάνιση που σε… τρομάζει, ένα παιδί που δεν μπορείς πραγματικά να καταλάβεις ότι είναι τόσο νέος και από την άλλη δεν μπορείς να προβλέψεις ποιο είναι το ταβάνι του. Δεν είναι πάντως η Εθνική. Εννοώ η θέση του βασικού. Εχει και παραπάνω.

Αυτός όμως που είναι η μεγάλη φετινή μεταγραφή είναι ο… Μάνταλος. Ο άνθρωπος που βαφτίστηκε δια παντός ηγέτης και έραψε το περιβραχιόνιο στο μπράτσο του την αγια νύχτα της 17ης Μαϊου. Εκεί που κατάλαβε ότι μπορεί να τους νικήσει ΟΛΟΥΣ. Αυτό έλειπε, όλα τα άλλα τα είχε από εκείνο το καλοκαίρι της Γ Εθνικής που χωρίς να έχουμε συμπληρώσει ρόστερ για τον… Ηρόδοτο και την Τριγλία αγοράσαμε τον ηγέτη της μεγάλης επιστροφής. Αυτός είναι η αρχή και το τέλος της ομάδας. Μιας ομάδας που φέτος θα έχει ακόμη μεγαλύτερο ανταγωνισμό για την είσοδο στην αποστολή. Και δεν ξέρω αν είναι νωρίς αλλά με έναν ακραίο με ικανότητα στο ένας με έναν που λείπει από την ομάδα και έναν σέντερ φορ που να την βάζει μέσα και να μπορεί να παίζει με τα εργαλεία που θα έχει πίσω και γύρω του πάμε για μεγάλα πράγματα. Πρέπει να έρθουν. Δεν γίνεται αλλιώς. Και μετά πάμε για συμπληρώματα για να μην μας λείψει κανείς ότι κι αν γίνει μέσα στη σεζόν.

Ομορφα στο γήπεδο λοιπόν αλλά η γκρίνια για τις μεταγραφές φέτος έχει βαρέσει κόκκινο από νωρίς. Παρότι ήδη η ΑΕΚ έχει κάνει τέσσερις, οι τρεις αδιαμφισβήτα καλές και η τέταρτη δεδομένα αναβαθμίζει την θέση. Ο σέντερ φορ που θέλει οπωσδήποτε ο Τιμούρ στον πρώτο προκριματικό μας έχει στοιχειώσει και για κερασάκι στην τούρτα η όχι ακριβώς ντριμ τιμ στελεχών, με Μπάγεβιτς και τους από κάτω, που τρέχει τις μεταγραφές προσθέτει και έξτρα μιζέρια χωρίς κανένα λόγο. Η άμεση ανάγκη της ΑΕΚ μετά τον σέντερ μπακ ηγέτη, που ήρθε και στο γήπεδο θα δούμε αν δικαιολογήσει την επιλογή που βασίστηκε στην ποιότητα που δεδομένα έχει, είναι ο σέντερ φορ. Κι εκεί η ΑΕΚ έχει δυστοκία μεγάλη. Και δεν φτάνει εκεί που υπάρχει δικαιολογημένη πίεση αλλά ήρθε και το φιάσκο Κάτσαρ που ήταν καθαρά επικοινωνιακό και έκανε τα πράγματα χειρότερα. Οχι για την ομάδα αλλά για την ατμόσφαιρα γύρω της.

Κι όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις άρχισε πάλι η γνωστή καραμέλα. Δεν έδωσε ο κάβουρας λεφτά, τον χάσαμε για 90.000 όπως πριν τον Τσαβαρία για 30 κτλ. Καταρχάς επειδή για πολλούς το να βάλει λεφτά ο Μελισσανίδης για μεταγραφή είναι πιο πάνω στα “θέλω” τους από το να πάρει η ΑΕΚ… τίτλο να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Παιδιά και να βάλει δεν θα το… μάθετε. Αν το μάθετε θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα όπως για οποιαδήποτε ομάδα γιατί τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ. Πλέον ακόμη και οι μέτοχοι έχουν όρια στην χρηματοδότηση. Πόσο παραπάνω κάποιος μη μέτοχος ή ακόμη περισσότερο κάποιος που δεν έχει νόμιμο δικαίωμα να είναι μέτοχος. Οπότε παιδιά και λεφτά να βάλει ή να έχει ήδη βάλει θα νομίζουμε ότι τα βάλαμε… εμείς. Για αυτό μην τρελαίνεστε. Αυτό που θα ήθελα να κάνει οπωσδήποτε είναι αφού κλείσουμε τις επείγουσες ανάγκες να φροντίσει να έχουμε ένα καλύτερο και κυρίως ΕΝΩΜΕΝΟ τιμ μεταγραφών και σκάουτινγκ από εδώ και πέρα. Πιο οργανωμένο ώστε να είναι και έτοιμο την κατάλληλη στιγμή αλλά κυρίως με ΕΝΑ στόχο. Το καλό της ΑΕΚ. Χωρίς προσωπικές αντζέντες, χωρίς τα βαρίδια.

Παρεμπιπτόντως φέτος έχουν δοθεί σε ομάδες 600.000 για τον καλύτερο Ελληνα τερματοφύλακα του προηγούμενου πρωταθλήματος και 300.000 για έναν παίκτη που σε 5 μήνες μπορούσε να έρθει δωρεάν. Να πω την αλήθεια από το να τα πάρει ο Σπανός και ο Δάρας με τον Γκαγκάτση 1000 φορές να τους παίρναμε ελεύθερους όπως πήραμε τον Σιμόες, τον Γιόχανσον, τον Βάργκας κτλ αλλά δεν γινόταν τουλάχιστον τώρα. Οπότε πληρώσαμε και τους πήραμε. Δεν πουλήσαμε τον βασικό τερματοφύλακα 3.500.000 ευρώ και πήραμε αντικαταστάτη δανεικό που έπαιζε στη Φροζινόνε π.χ. Αν και μπορεί να βγει μια χαρά ο δανεικός απλά λέμε… Το θέμα είναι να πάρουμε καλούς παίκτες και να φτιάξουμε καλή ομάδα.

Μέχρι τώρα πάντως όλοι όσοι έχουν έρθει είναι καλύτεροι από αυτούς απου αντικατέστησαν και βέβαια ο προπονητής είναι πολύ πιο ψημένος και έτοιμος σε σχέση με πέρυσι τγέτοια εποχή. Με ένα εξτρέμ καλύτερο από τον Τσαβαρία που η τιμή του ανέβηκε 20% από την ώρα που ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ είπε πως είμαστε πολύ κοντά, με ένα σέντερ φορ να την βάζει μέσα, με ένα κεντρικό χαφ σαν τον Κάτσαρ ή τον ίδιο αμα λάχει θα είμαστε πολύ καλά. Και για στόπερ ο Αλγερινός εμένα μου αρέσει. Αλλά όπως είπαμε, πρώτα ο φορ!

To περιβραχιόνιο του Μάνταλου και οι προσθήκες που θα κάνουν την διαφορά
EVENTS